Tillit Jio slår sitt eget kundbasmål, säger Mukesh Ambani

Mukesh Ambani, Reliance Jio, Reliance Jio 100 mn-användare, Reliance Jio-abonnentbas, Reliance Jio-användare, Reliance Jio 4G, Reliance Jio 4G SIM, Reliance Jio Gott nyttårserbjudande, Reliance Jio vs Airtel, teknik, tekniknyheter Reliance Industries ordförande Mukesh Ambani i dag sa att Jio-abonnentbasen växer i en takt som den inte själv hade förväntat sig vid lanseringen. (Källa: PTI)

Reliance Industries ordförande Mukesh Ambani i dag sa att Jio-abonnentbasen växer i en takt som den inte själv hade förväntat sig vid lanseringen. ”När vi startade Jio satte vi oss ett mål att vi ska förvärva 100 miljoner kunder på kortast möjliga tid. Även vi trodde inte att vi skulle göra det på månader, sade Ambani på det tre dagar långa Nasscom-ledarskapsforumet.

Företaget har tillhandahållit gratis 4G-tjänster sedan den mjuka lanseringen den 27 december 2015 endast för RIL-anställda och öppnade den senare för alla kunder den 5 september 2016 och slutförde därmed över 160 dagar av sin kommersiella verksamhet.

”Vi satte oss bara ett mål. Aadhaar gjorde det möjligt för oss att förvärva en miljon kunder om dagen, vilket är okänt i branschen som helhet, säger Ambani. Företaget tillhandahåller anslutning på grundval av omedelbar verifiering av Aadhaar-antalet kunder.

Titta på alla våra videor från Express Technology

Jio korsade 50 miljoner abonnenter på bara 83 dagar och lade till i genomsnitt 6 lakh-abonnenter per dag och överträffade abonnenternas tilläggsnivåer för globala giganter som Facebook, WhatsApp och Skype. Mer nyligen, tillkännagav sitt resultat för tredje kvartalet, hade Reliance Industries sagt att dess telekomföretag Jio har fått 72,4 miljoner abonnenter per den 31 december 2016.

Läs också: Nu drar Bharti Airtel Reliance Jio till CCI över “rovprissättning”

Den snabba ökningen av abonnentbasen kommer dock bland företagets pågående avstängning med sittande operatörer över nätverksanslutningsproblem där Jios konkurrenter har hävdat att de har gett det mer än tillräckligt med anslutningspunkter för abonnenternas tillväxt, vilket Ambanis ledande företag starkt har förnekat .

Den 8 februari i år sa Airtel att den hade tillhandahållit tillräcklig sammankopplingskapacitet till Jio för att tjäna över 190 miljoner kunder och att nykomlingen inte har kunnat aktivera alla poäng för sammankoppling (PoI) och utnyttja nämnda kapacitet.

Mukesh Ambani-främjade Reliance Jio betecknade emellertid Airtels påstående som ”skadligt och vilseledande”.

Relaterade Artiklar

Back to top button