TikToks vd Kevin Mayer slutar när Trump-administrationen planerar förbud

TikTok, TikTok VD slutar, Kevin Mayer, Kevin Mayer slutar, TikTok-nyheter, TikTok-förbud, TikTok-förbud i USA, Trump på TikTok, Indian Express

TikToks verkställande direktör Kevin Mayer avgick bara några månader efter att ha tagit rodret för det virala videofenomen som ägs av Kinas ByteDance Ltd., eftersom det har skjutits under Trump-administrationen. Mayer berättade för sina anställda om sitt beslut i ett internt memo, säger en företags taleskvinna. Vanessa Pappas, för närvarande chef för ByteDances mest populära internationella tjänst, kommer att ta sin plats, sade Ekonomiska tider, som först rapporterade nyheterna.

”Vi uppskattar att de politiska dynamiken under de senaste månaderna har förändrat betydelsen av omfattningen av Kevins roll framöver och respekterar fullt ut hans beslut,” sade taleskvinnan i ett uttalande.

Mayers avresa kommer dagar efter att TikTok bad en federal domare att blockera Trump-administrationen från att anta ett förbud mot det snabbt växande sociala medianätverket, vilket leder till en geopolitisk kamp om teknik och handel i en amerikansk rättssal. TikTok och dess kinesiska förälder, ByteDance, stämdes på måndag vid federal domstol i Los Angeles att utmana en order från president Donald Trump den 6 augusti som förbjuder amerikanska invånare att gör affärer med TikTok.

Läs också | Förklarade: Varför Trump citerade Indiens åtgärd för att beställa förbud på TikTok, WeChat

Trump säger att TikTok är en säkerhetsrisk för användardata. Företaget sa att presidentens beslut fattades “av politiska skäl”, är okonstitutionellt och kränker rättigheterna till vederbörlig process.

Även om förbudet inte träder i kraft i flera veckor har det eskalerat spänningarna mellan USA och Kina. Den 14 augusti beordrade Trump ByteDance att sälja sina amerikanska tillgångar och sa att USA borde få en minskning av intäkterna. Microsoft Corp. och Oracle Corp. har redan visat intresse för att köpa TikTok, vilket hävdar att det inte utgör något säkerhetshot.

Relaterade Artiklar

Back to top button