TikTok VD för appförbud i Indien: “Vår plattform stötte på en olycklig utmaning”

TikTok-förbud, kinesisk app, TikTokers klagar, Mumbai-nyheter, Indiska expressnyheter TIkTok har tagits bort från Play Store och Apple App Store (Representation)

Efter två dagar av förbudet delade TikToks vd Kevin Mayer ett meddelande till de anställda vid tjänsten för videodelning av sociala nätverk i Indien. Med meddelandet som publicerades på webbplatsen betecknade Mayer situationen som en ”olycklig utmaning” och försäkrade sina intressenter att de arbetar för att ta itu med sina farhågor.

“Vår plattform har stött på en olycklig utmaning i Indien”, sade Mayer i meddelandet. ”Vi är dock beslutsamma och engagerade i vårt uppdrag och arbetar med intressenter för att ta itu med deras oro. TikTok fortsätter att följa alla dataskydd och säkerhetskrav enligt indisk lag och lägger högsta vikt vid användarnas integritet och integritet. ”

TikTok, som hade över 200 miljoner användare i Indien, påverkas av förbudet mot plattformen tillsammans med 58 andra kinesiska appar.

“Vår dagliga publik på miljoner användare i Indien har lärt sig på den glädje och inspiration som TikTok ger varje dag i en unik och demokratiserad miljö,” sade Mayer efter att TikTok avlägsnades från Play Store och Apple Store i Indien på tisdag.

Mayer gav inte ut några detaljer men försäkrade de 2 000 anställda att han kommer att göra allt för att “återställa de positiva upplevelserna och möjligheterna som de kan vara stolta över”.

“Det här är oöverträffade tider, men vi är fortfarande engagerade i att stödja välfärden för vårt TikTok-skaparsamhälle tills den här interimsbeställningen är i kraft”, indikerade Mayer att TikTok-teamet arbetar för att lösa situationen.

LÄS OCH | Fungerar inte TikTok? Du kan prova dessa indiska alternativ istället

Tidigare förbjöds TikTok och andra 58 appar inklusive SHAREit, UC Browser etc av regeringen enligt bestämmelserna i avsnitt 69 i IT-lagen tillsammans med bestämmelserna i IT-reglerna 2008. Apparna anklagades för att ”stjäla och övertyga användarens data på ett obehörigt sätt till servrar som har platser utanför Indien ”av ministeriet för informationsteknik efter att de fått rapporter om dessa appar.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button