TikTok sveper Storbritannien Men norrmän tittar på fler videor

TikTok sveper Storbritannien Men norrmän tittar på fler videor

En av fyra britter använder TikTok varje månad, med 17 miljoner stamgäster som spenderar drygt en timme om dagen på appen, vilket signalerar att det sociala nätverket som startar har byggt en lokal följer nästan hälften så stor som Facebook Inc. på bara tre år.

Uppgifterna, som ses av Bloomberg och ingår i en presentation i sommar från TikToks marknadsföringslösningsarm, TikTok for Business, visar att bland den gruppen är fyra av 10 mellan 18 och 24 år som månadsaktiva användare, så kallade MAU. Den genomsnittliga britten använder appen i 66 minuter om dagen och öppnar TikTok 13 gånger på 24 timmar.

I jämförelse uppskattar marknadsförings- och forskningsföretagen We Are Social och Hootsuite att Facebook har 37 miljoner användare i Storbritannien

TikTok har vuxit fantastiskt eftersom fler söker underhållning under låsning utlöst av coronavirus. En liknande presentation som distribuerades under årets första kvartal kopplade TikTok till 10 miljoner vanliga användare i Storbritannien. En TikTok-representant i London vägrade att kommentera uppgifterna.

Trots svårigheter i USA, där president Donald Trump har hotat att förbjuda det, och Indien, där regeringen utestängde det från medborgarnas telefoner, har TikTok fortsatt att växa någon annanstans i världen. Dess kortformade video har visat sig vara så populär att Instagram, som ägs av Facebook, rullade ut ett konkurrerande erbjudande, Reels, tidigare i sommar, medan Google följde med YouTube Shorts, som delar likheter med TikTok.

Framtiden för TikToks brittiska verksamhet kommer sannolikt inte att fastna i korsfären mellan USA och Kina. Trump beordrade moderbolaget ByteDance att sälja sin amerikanska arm på grund av nationell säkerhet och integritet – men den brittiska verksamheten ska förbli under ByteDances kinesiska ägare. Några andra detaljer från hela Europa:

Brittiska användare är de många i Europa, men de är inte de mest dedikerade. TikToks 1,2 miljoner norska användare öppnar appen 17 gånger om dagen och spenderar 74 minuter genom att bläddra igenom video.

TikTok har också 11 miljoner användare i Frankrike, som i genomsnitt tittar på drygt en timmes videor varje dag, 10,7 miljoner i Tyskland, där företaget nyligen tillkännagav en ny landschef och 8,8 miljoner i Spanien.

Ytterligare 9,8 miljoner italienare använder TikTok varje månad, 30 procent av dem i åldern 18 till 24 år.

Den överväldigande majoriteten av TikToks användare är kvinnor: I Storbritannien är det 65 procent av dem. I Spanien är nästan tre fjärdedelar av TikTok-användare kvinnor. TikToks nordiska publik är jämnare uppdelad på könsgränser: i Norge och Sverige är 44 procent av användarna män.

”Konsumtionen av sociala medier har ökat och TikTok har spelat en stor roll i detta”, säger Mary Keane-Dawson, koncernchef för Takumi, en marknadsföringsbyrå för influenser. ”Vi vet att de yngre generationerna är sociala först och konsumerar mycket mer TikTok än tv. I den nuvarande tiden är människor hungriga efter digitalt innehåll som är underhållande och positivt. ”

De senaste siffrorna som hittills inte rapporterats är betydligt högre än tredjepartsuppskattningar av TikToks tillväxt och visar att appen i år har gynnats under låsning. eMarketer, ett amerikanskt marknadsundersökningsföretag, hade förutspått att appen inte skulle nå 12,5 miljoner användare i Storbritannien förrän 2023.

Tidigare denna månad tillkännagav TikTok att det hade mer än 100 miljoner aktiva användare varje månad i Europa – vilket motsvarar samma antal i USA, citerat tidigare i år.

Presentationen inkluderar användare som är 18 år och äldre, men procentandelen av publiken uppgår inte till 100 procent i något av länderna – vilket indikerar TikToks potentiella användarbas under 18 år.

I Storbritannien säger 82 procent av TikToks publik att de är 18 år och äldre, enligt uppgifterna – den äldsta publiken i ett dussintals rapporterade länder. I Frankrike, Italien och Spanien är cirka två tredjedelar av publiken 18 år eller äldre och 76 procent i Tyskland.

TikToks användarbas, 690 miljoner globalt i juli, bleknar i jämförelse med Facebook, som har 2,7 miljarder MAU över hela världen, enligt resultaten för andra kvartalet.

Relaterade Artiklar

Back to top button