TikTok-influenser säger att “alla kommer att ta en stor hit”

tiktok, tiktok oss förbud, tiktok oss kontrovers, tiktok data kontrovers, tiktok barn bredvid la, tiktok influencers, tiktok herrgård hollywood

I en lyxig herrgård i Hollywood Hills studsade unga TikTok-influenser runt på en ljus solig morgon denna vecka och testade nya idéer för korta videoklipp som de hoppas kommer att bli virala.

De känner sig också bekymrade över sin framtid.

Kids Next Door LA är ett av ett antal TikTok-hus som är upprättade runt om i USA där tonåringar bor, sover och brainstormar kreativa idéer för dans- och musikvideor och söker affärer med varumärken som kan få in miljontals dollar för de bästa influenserna.

Men deras försörjning är nu i fara från en verkställande order från USA: s president Donald Trump som effektivt kommer att förbjuda sociala medier-appen om dess kinesiska förälder ByteDance inte når en överenskommelse om att avyttra den i mitten av september.

”I två till fem månader kommer kanske alla att ta en stor hit. Alla kommer att tappa en ström av intäkter. Jag tycker att det är riktigt dumt … vad Trump gör, säger Adam Miguest 27, känd på TikTok som @itsadamm, som är en av de sju influenserna i huset.

Walmart Inc (WMT.N) sa den här veckan att de gick med i Microsoft (MSFT.O) i ett bud på TikToks amerikanska tillgångar. ByteDance förväntas välja en budgivare att delta i exklusiva samtal redan på fredagen men det är inte klart hur någon affär skulle påverka framtiden för de knäppa videorna som älskas av miljoner och de som gör dem.

Claire Hesser, 18, en före detta skönhetsdrottning, säger att TikTok snabbt har blivit en stor del av ungdomskulturen.

”Jag känner att om det blir borttaget, känner jag att det kommer att skada mer än att dra nytta av det. … Jag önskar bara att de förstod att TikTok verkligen har en inverkan på vår värld idag och vår generation, särskilt, sa hon.

Det är inte bara påverkarna som eventuella förändringar kan påverka, utan också varumärken som vill göra affärer med dem.

”Kanske stängde folk av försäljningen i butik och de skulle göra en e-handelsstrategi som involverade TikTok. Det kan påverka många branscher – särskilt musikindustrin eftersom så många låtar blir virala från TikTok, säger Ariadna Jacob, vars företag hanterar Kids Next Door LA.

Hailey Orona, känd online som @ real.ona, har 9,5 miljoner följare på TikTok och håller på att lansera sin egen skönhetslinje. Men hon har också 2,8 miljoner följare på Instagram att falla tillbaka på.

“Om det blir förbjudet har jag naturligtvis en reservplan, som är att flytta till YouTube-plattformen eller använda rullarna på Instagram”, sa Orona.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button