TikTok censurerade ‘fula, fattiga eller funktionshindrade’ människor för att locka fler användare

För att försöka locka nya användare till sin plattform har TikTok-moderatorer censurerat innehåll från personer som anses vara fula, dåliga eller inaktiverade, enligt läckta dokument.

Som The Intercept rapporterar, TikTok, som ägs av det kinesiska företaget ByteDance, letade moderatorer efter användare som hade en “onormal kroppsform”, “ful ansiktsutseende”, hade en “uppenbar ölmage” och många andra estetiska egenskaper, i för att hindra dem från att nå avsnittet “För dig” i appen – målsidesanvändarna kommer till när de öppnar appen som algoritmiskt marknadsför innehåll. De interna dokumenten anger att ”det enda fokuset i videon [is] om karaktärens utseende eller fotograferingsmiljön inte är bra blir videon mycket mindre attraktiv, inte värt [sic] att rekommenderas till nya användare. ”

För att säkerställa att TikTok-användare kontinuerligt laddar upp innehåll som uppfyller företagets standard, nås de mest populära användarna direkt via videosamtal. Enligt en “modereringskälla” som pratade med The Intercept är detta för att säkerställa att påverkare och officiella innehållsskapare inte “skapar[e] videor som går emot vad [ByteDance] tycker är rätt. ”

ByteDance vill inte ha innehåll som kommer att skada ”nationell ära”. Allt innehåll som bryter mot denna otydliga definition resulterade i ett permanent förbud från appen, liksom “uglification eller snedvridning av lokala eller andra länders historia.” I dokumenten nämns “Händelserna på Himmelska fridens torg” som endast ett av tre verkliga exempel på innehåll som skulle tas bort. Användare censurerades också för “förtal … mot tjänstemän, politiska eller religiösa ledare.”

Avslöjandena i dessa dokument liknar dem som publicerades tidigare av Netzpolitik, som rapporterade om hur appen censurerade HBTQ-användare, och som upptäckte att TikTok instruerade censur av ”videor som nämner Himmelska fridens torg, Tibetans oberoende eller det förbjudna religiös grupp Falun Gong. ”

I ett uttalande till The Intercept sa en TikTok-talesman att många av de metoder som beskrivs i dokumenten “antingen inte längre används eller i vissa fall verkar aldrig ha varit på plats.” Reglerna för att undertrycka oattraktiva, funktionshindrade och fattiga användare ”representerade ett tidigt trubbigt försök att förhindra mobbning men är inte längre på plats” och var tydligen inte på plats när de upptäcktes.

Relaterade Artiklar

Back to top button