Tidigare Xbox VP Mike Ybarra köper inte en Xbox Series X

Tidigare Xbox VP Mike Ybarra köper inte en Xbox Series X

Microsoft kommer inte att vara sÄ nöjd med sin tidigare Xbox-vice president Mike Ybarra den hÀr veckan efter att han medgav att han inte kommer att köpa en Xbox Series X utan kommer att investera i en PlayStation 5.

Som GameRant rapporterar svarade Ybarra (som nu arbetar för Blizzard) pÄ en frÄga om Twitter nÀr han uppgav att Xbox Series X inte skulle hitta en plats under sin TV. Anledningen Àr ekonomisk, och tyvÀrr för Microsoft ger Ybarras förklaring mycket mening.

PS5. Spelar Xbox exklusivt pĂ„ PC. Önskar att de alla var pĂ„ PC!

– Mike Ybarra (@Qwik) 7 januari 2020

I en uppföljningstweet förklarar Ybarra att det inte Àr vettigt att köpa en Xbox Series X om du redan har en PC för spel. Microsofts Game Pass-prenumeration lÄter dig spela Xbox exklusiva titlar utan att behöva en Xbox, sÄ varför Àga bÄda? Samtidigt kommer PS5 att ha mÄnga exklusiva som du inte kan spela pÄ nÄgot annat sÀtt, sÄ att köpa Sonys nÀsta konsol som en prioritet Àr det sjÀlvklara steget om du vill ha tillgÄng till alla exklusiva versioner som slÀpps under nÀsta generations hÄrdvara.

Microsoft kan argumentera för att Xbox Series X ger en bÀttre plattform Àn PC att spela exklusivt eftersom det (förhoppningsvis) Àr billigare Àn att köpa en spelrigg, inkluderar en Xbox-kontroller med konsolen och Àr ansluten till den massiva TV: n du redan Àger, som inkluderar förmodligen HDR som en funktion. Men utöver det kan du inte argumentera mot Ybarras resonemang.

Det hjĂ€lper inte Microsofts fall hur mĂ„nga exklusiva Sony kan skryta för PS5. Vi vet inte vilka nya spel vi kommer att fĂ„ Ă€n, men Sony Ă€r bortskĂ€md för valet. God of War, Horizon Zero Dawn, Killzone, Ratchet & Clank, inFamous, Gran Turismo, Everybody’s Golf, Uncharted och Wipeout Ă€r bara nĂ„gra av de spel vi kan se nya PS5-exklusiva poster för.

Microsoft kan skjuta tillbaka med exklusiva, till exempel nya Forza-, Halo- och Gears of War-titlar. Det fanns ocksÄ viktiga spelstudioförvÀrv under 2018, inklusive Ninja Theory, Compulsion Games, Playground Games och Undead Labs. Ybarras resonemang gÀller dock fortfarande: oavsett exklusiva spel de producerar kan spelas utan att behöva Àga en Xbox.