Tidigare Intel Engineer förklarar varför Apple bytte till ARM

François Piednoël tillbringade 20 år på Intel som både huvudingenjör och prestationsarkitekt. Nu bestämde han sig för att svara på den fråga som alla ställer: Varför bestämde Apple sig för att byta från Intel till ARM-processorer för Mac?

Som PCGamer rapporterar erbjöd Piednoël sin förklaring på ett ganska ovanligt sätt. Han spelade in en tio minuters video som diskuterade Apples beslut när han spelade flygsimulatorn X-Plane. Du kan titta på videon nedan:

Piednoël tror att Apple valde att byta till ARM på grund av Intels Skylake-processorer. Mer specifikt var kvalitetssäkringen för Skylake-chips uppenbarligen hemsk, med Piednoël (som fortfarande var hos Intel under Skylake-dagarna) förklarade: “Skylakes kvalitetssäkring var mer än ett problem … Det var onormalt dåligt. Vi fick alldeles för mycket med citat för små saker inuti Skylake. I grund och botten blev våra kompisar hos Apple nummer ett av problem i arkitekturen. Och det gick riktigt, riktigt dåligt. När din kund börjar hitta nästan lika mycket buggar som du hittade dig själv, du ‘ leder inte till rätt plats. “

Apple är känt för att vilja styra så mycket av tillverkningspipelinen och försörjningskedjan som möjligt för sina produkter, så du kan föreställa dig hur frustrerande buggiga Intel-processorer var för företaget, särskilt om det var Apples ingenjörer som gjorde Intels testarbete för det . Piednoël anser att situationen var så dålig att den fungerade som “böjpunkten” och Apple bestämde sig för att driva det som har blivit känt som Apple Silicon som en följd.

Skylake-mikroarkitekturen dök upp första gången 2015, så ARM-baserad Mac-maskinvara har helt klart varit i forsknings- och utvecklingsfasen i några år på Apple. Det måste vara för att möjliggöra ett så stort skifte att omfamnas. Apple kan inte starta en ARM MacBook Pro och inte ha den åtminstone lika med Intel-versionen vad gäller prestanda och kompatibilitet. Vi får reda på hur bra Apple Silicon-prestanda senare i år när den första ARM Mac förväntas visas.

Relaterade Artiklar

Back to top button