Tidigare Google Exec: ‘Don’t Be Evil’ Motto Ă€r död

Tidigare Google Exec: 'Don't Be Evil' Motto Àr död

Google stÄr inför kritik frÄn en före detta företagsledare, som hÀvdar att teknikjÀtten prioriterar vinster framför mÀnskliga rÀttigheter.

“Företagets motto brukade vara” Var inte ond “. Saker har förĂ€ndrats, “skrev Ross LaJeunesse, Googles tidigare chef för internationella relationer, som lĂ€mnade företaget förra Ă„ret, i ett hĂ€ftigt 2175-ord blogginlĂ€gg som publicerades idag.

LaJeunesse pekade pĂ„ Googles Project Dragonfly, ett nu övergett försök att Ă„tergĂ„ till den kinesiska marknaden med en censurerad sökmotor, som enligt uppgift skulle ha gjort det möjligt för kinesiska myndigheter att spĂ„ra anvĂ€ndarnas sökhistorik. Det axlade Dragonfly efter pushback frĂ„n lagstiftare och anstĂ€llda, men LaJeunesse hĂ€vdar att avsnittet Ă€r ett bevis pĂ„ Googles “girighet och maktmissbruk.”

Den hÀr historien Àr större Àn jag, och den Àr större Àn Google. Girighet och maktmissbruk har inte bara smittat amerikanska företag som Google, de har ocksÄ smittat Washington. Och det Àr dags att stoppa det. #RossForMaine https://t.co/3rshhA9CSV

– Ross LaJeunesse (@RossforMaine) 2 januari 2020

LaJeunesse, som gick med i Google 2008, sa att han försökte pressa företaget att formellt anta ett program dĂ€r alla sĂ„rade produktdesignelement genomgĂ„r en granskning för att undersöka deras inverkan pĂ„ mĂ€nskliga rĂ€ttigheter. “Men varje gĂ„ng jag rekommenderade ett program för mĂ€nskliga rĂ€ttigheter kom ledande befattningshavare med en ursĂ€kt för att sĂ€ga nej”, hĂ€vdade han.

Enligt LaJeunesse inkluderade motiveringen rĂ€dsla för rĂ€ttsliga ansvarsförbindelser och att man vill hĂ„lla frĂ„gan enbart under enskilda produktteams tillsyn. Men han hĂ€vdar att Google i huvudsak “sidelinjerade” honom frĂ„n Dragonfly-projektet.

“Jag insĂ„g dĂ„ att företaget aldrig hade tĂ€nkt att införliva mĂ€nskliga rĂ€ttighetsprinciper i sina affĂ€rs- och produktbeslut”, tillade han. “Just nĂ€r Google behövde fördubbla sitt engagemang för mĂ€nskliga rĂ€ttigheter, bestĂ€mde det sig att istĂ€llet jaga större vinster och ett Ă€nnu högre aktiekurs.”

LaJeunesse hĂ€vdar ocksĂ„ att Google har en giftig arbetsplatskultur och citerar nĂ„gra krĂ„ngliga exempel: “Seniorkollegor mobbades och skrek Ă„t unga kvinnor och fick dem att grĂ„ta vid skrivbordet. Vid ett möte med alla hĂ€nder sa min chef:” Nu kommer ni asiater mikrofonen ocksĂ„. Jag vet att du inte gillar att stĂ€lla frĂ„gor ”, hĂ€vdade han.

I november 2018 höll tusentals företagsarbetare en walkout över samma utgÄva.

LaJeunesse kör nu i den demokratiska primÀren för USA: s senat i Maine; vinnaren kommer att gÄ upp mot lÀnge republikanska senator Susan Collins. SÄ dagens blogginlÀgg kan ge honom en publicitetsuppgÄng, samtidigt som han svarar pÄ frÄgor om hans arbete pÄ Google. Om han vÀljs till Àmbetet indikerar LaJeunesse att han kommer att försöka reglera dagens största teknikföretag.

“Dessa företags roll i vĂ„rt dagliga liv, frĂ„n hur vi genomför vĂ„rt val till hur vi underhĂ„ller och utbildar vĂ„ra barn, Ă€r alldeles för stor för att lĂ€mnas i hĂ€nderna pĂ„ chefer som endast Ă€r ansvariga inför sina kontrollĂ€gare”, skriver han.

Som svar pĂ„ hans blogginlĂ€gg sa en Google-talesman: “Vi har ett orubbligt Ă„tagande att stödja mĂ€nskliga rĂ€ttighetsorganisationer och anstrĂ€ngningar.” Talsmannen bestred ocksĂ„ LaJeunesses anklagelse om att Google försökte driva honom ur företaget efter en personalorganisation.

“Som en del av denna omorganisation erbjöds Ross en ny befattning pĂ„ exakt samma nivĂ„ och ersĂ€ttning, som han avböjde att acceptera. Vi önskar Ross all lycka med sina politiska ambitioner,” tillade Google.