Tidigare Facebook-chef: Sociala nÀtverk delar upp samhÀllet, jag kÀnner mig skyldig

Tidigare Facebook-chef: Sociala nÀtverk delar upp samhÀllet, jag kÀnner mig skyldig
FOTO kalhh / Pixabay.com

Medan nÄgon uppfattar dem positivt, finns det ocksÄ en som kallar dem sÄ kallade sataniska verk. SÄdana mÀnniskor lever i antagandet att deras uppgift inte Àr att förena, utan tvÀrtom att dela oss.

Och bland dem Ă€r en av de tidigare medlemmarna i toppledningen för det största sociala nĂ€tverket i vĂ€rlden, för den tid han Ă€gnade Ă„t det hjĂ€lpte till att skapa nĂ„got som “kompromissa med de sociala strukturerna för hur samhĂ€llet fungerar„. Chamath Palihapitiya mötte alltsĂ„ den motsatta sidan av inflytandet frĂ„n ett av flera fenomen i dag, dĂ€r Facebook ocksĂ„ Ă€r nĂ€rvarande.

Den tidigare blÄ nÀtverkschefen har varit ansvarig för den stÀndiga tillvÀxten av anvÀndare sedan 2007. Nu kÀnner han emellertid en stor skuld för att direkt bidra till byggandet av en InternetjÀtt som Mark Zuckerbergs arbete. Han gav kritiska ord till studenter frÄn det prestigefyllda University of Standford, följt av en rekommendation att de föredrar att ta en lÀngre paus frÄn sociala nÀtverk, skriver han. GrÀnsen.

De dopaminassisterade feedbackslingorna som vi har skapat förstör hur samhĂ€llet fungerar. Inga offentliga uppgifter, inget samarbete, bara felinformation och bedrĂ€geri. Och det Ă€r inte bara ett amerikanskt problem – det handlar inte om rysk reklam. Det Ă€r ett globalt problem.

Tidigare Facebook-chef sÀger att sociala medier sliter sönder samhÀllet https://t.co/vhUSuCEDG7 pic.twitter.com/nkqtX2tqMX

– The Verge (@verge) 11 december 2017