Tidigare Facebook-chef: Sociala nätverk delar upp samhället, jag känner mig skyldig

FOTO kalhh / Pixabay.com

Medan någon uppfattar dem positivt, finns det också en som kallar dem så kallade sataniska verk. Sådana människor lever i antagandet att deras uppgift inte är att förena, utan tvärtom att dela oss.

Och bland dem är en av de tidigare medlemmarna i toppledningen för det största sociala nätverket i världen, för den tid han ägnade åt det hjälpte till att skapa något som “kompromissa med de sociala strukturerna för hur samhället fungerar„. Chamath Palihapitiya mötte alltså den motsatta sidan av inflytandet från ett av flera fenomen i dag, där Facebook också är närvarande.

Den tidigare blå nätverkschefen har varit ansvarig för den ständiga tillväxten av användare sedan 2007. Nu känner han emellertid en stor skuld för att direkt bidra till byggandet av en Internetjätt som Mark Zuckerbergs arbete. Han gav kritiska ord till studenter från det prestigefyllda University of Standford, följt av en rekommendation att de föredrar att ta en längre paus från sociala nätverk, skriver han. Gränsen.

De dopaminassisterade feedbackslingorna som vi har skapat förstör hur samhället fungerar. Inga offentliga uppgifter, inget samarbete, bara felinformation och bedrägeri. Och det är inte bara ett amerikanskt problem – det handlar inte om rysk reklam. Det är ett globalt problem.

Tidigare Facebook-chef säger att sociala medier sliter sönder samhället https://t.co/vhUSuCEDG7 pic.twitter.com/nkqtX2tqMX

– The Verge (@verge) 11 december 2017

Relaterade Artiklar

Back to top button