Tidal ger sin förlustfria musik till Roku

Om du äger en Roku-enhet är chansen att du köpte den för att titta på innehåll från de mest populära videostreamingtjänsterna. Roku förvandlade dock bara sina enheter till en gateway för högkvalitativa ljudströmmar med tillstånd av Tidal.

Roku har gett Tidal sin egen kanal där du kan komma åt över 60 miljoner låtar, tusentals spellistor och ett urval av videoinnehåll inklusive dokumentärer, originalshow och konserter på begäran. Det finns också en rad podcasts att lyssna på. Naturligtvis måste du registrera dig för Tidal för att lyssna, vilket kostar $ 9,99 / månad för Premium-nivån som erbjuder standardljudkvalitet, eller $ 19,99 / månad för HiFi-nivån som erbjuder förlustfritt high-fidelity-ljud. Nya lyssnare kan dra nytta av en 30-dagars gratis provperiod, som du kan registrera dig via din Roku-enhet.

För Roku är det en vinst att få Tidal ombord inte bara för att det gör Roku-enheter mer (premium) innehåll rikt, men det är ett tillägg i rätt tid eftersom företagets Smart Soundbar och Wireless Subwoofer lanseras nästa månad för $ 179,99 vardera.

För att dra full nytta av Tidals förlustfria ljudströmmar måste du lägga till ytterligare ljudhårdvara utöver de högtalare som din TV erbjuder. Roku hoppas naturligtvis att ljudutrustning är Roku-märkt, men det finns ett stort urval av ljudfält på marknaden och du kan spendera var som helst från under $ 100 till över $ 600 beroende på dina preferenser och budget.

Tidal kommer att ha nytta av att ha en annan publik att sälja sin tjänst till, vilket är särskilt viktigt nu när Amazon erbjuder en alternativ förlustfri musikstreamingtjänst som heter Amazon Music HD. En av de stora dragningarna för befintliga Tidal-abonnenter att byta till Amazon är att Music HD kostar $ 5 mindre per månad för icke-Prime-medlemmar, eller $ 7 mindre om du är registrerad för Prime.

Relaterade Artiklar

Back to top button