Thriva – Blodprov du kan ta hemma

Thriva - Blodprov du kan ta hemma

HĂ€lsostart Thriva har lanserat ett nytt sortiment av hemtest, fingerprickblodprover. Dessa hĂ€lsokit gör det möjligt för mĂ€nniskor att spĂ„ra en rad interna blodmarkörer associerade med god eller dĂ„lig hĂ€lsa. Jag Ă€r i genomsnitt en frisk kille men jag undrar alltid vad som faktiskt hĂ€nder pĂ„ insidan. De tog kontakt och jag tog upp dem pĂ„ deras erbjudande och fick ett kit skickat till mig. Jag Ă€r vanligtvis okej med nĂ„lar och blod … lĂ„t oss se hur det gĂ„r!

Innan vi gÄr in i testet Àr det viktigt att förstÄ att Thriva erbjuder tre testnivÄer, var och en erbjuder olika resultat och de Àr följande:

GrundlÀggande (£ 24,00 per test), hjÀlper mÀnniskor att spÄra tvÄ huvudsakliga hÀlsoindikatorer som alla bör vara medvetna om. FörstÄ deras riskfaktorer för hjÀrtinfarkt och stroke (kolesterol) och se hur deras lever svarar pÄ förÀndringar i deras livsstil.

Baslinje (£ 49,00 per test), hjÀlper mÀnniskor att spÄra hur nÄgra av nyckelindikatorerna för deras inre hÀlsa förÀndras över tid genom att övervaka och spÄra kolesterolnivÄer, vitamin D och B12-brist, jÀrnbrist och dÄlig leverfunktion.

Avancerad (£ 69,00 per test), Àr Thrivas första tvÄ tubtest som erbjuder det mest omfattande paketet, dÀr anvÀndare kan fÄ detaljerad inblick i hur en mÀngd viktiga interna hÀlso-system förÀndras över tiden. Som namnet antyder Àr detta ett lite mer avancerat prenumerationspaket. Den innehÄller allt som Àr i baslinjen tillsammans med HbA1c (blodsockernivÄer) och folat.

thriva
Jag fick ett avancerat test skickat till mig, sĂ„ högst upp i intervallet, kommer att berĂ€tta för mig allt Thriva möjligen kunde. För att bestĂ€lla ett kit mĂ„ste du registrera dig för ett konto via Thrivas webbplats, som innehĂ„ller ett antal hĂ€lsorelaterade frĂ„gor. NĂ€r du har registrerat dig kan du köpa det kit du vĂ€ljer och det skickas till dig i posten. Inom testsatsen fĂ„r du tre lansetter (aka nĂ„lpricker), uppsamlingsrör med etikett och skyddande plĂ„nbok, plus nĂ„gra plĂ„ster och vĂ„tservetter. Satsen kommer i en vĂ€l planerad kartong, som Ă€r tillrĂ€ckligt stor för att passa genom din brevlĂ„da. Det har instruktioner och avsnitten i rutan Ă€r mĂ€rkta i ordningen 1, 2, 3. Jag rekommenderar att du lĂ€ser instruktionerna. Jag kommer inte att gĂ„ i detalj om hur man drar blod men i huvudsak stick i fingret (du ser INTE en nĂ„l alls), hĂ„ll fingret över röret, massera för att slĂ€ppa ut lite blod, fyll pĂ„ röret till önskad nivĂ„ och stick en gips pĂ„. Det var faktiskt ganska enkelt, men du behöver en plan yta att sitta pĂ„ röret medan du masserar och det Ă€r ocksĂ„ relativitet smĂ€rtfritt. NĂ€r du har fyllt röret mĂ„ste du fylla i etiketten, fĂ€sta den pĂ„ röret, sĂ€tt in röret i skyddsfodralet, lĂ€gg det i det förbetalda, ljusgula kuvertet och lĂ€gg upp det. Jag tror att blod förĂ„ldras, sĂ„ tiden Ă€r avgörande för att fĂ„ det publicerat. För mig gjorde jag testet pĂ„ en onsdagskvĂ€ll, publicerade det pĂ„ torsdag, de fick det pĂ„ fredag ​​och jag fick ocksĂ„ resultat pĂ„ fredag ​​ocksĂ„, sĂ„ en vĂ€ldigt snabb vĂ€ndning.

Som nÀmnts tidigare fick jag det avancerade testet, sÄ jag hade ett antal resultat att smÀlta men jag Àr glad att sÀga att resultaten var vÀldigt lÀtta att navigera och förstÄ. Jag fick ett e-postmeddelande om att mina resultat var inne, nÀr jag vÀl loggat in fick jag en kort sammanfattning frÄn lÀkaren som undersökte mina resultat och fick sedan ytterligare, specifika detaljer om varje test. Jag gillar hur resultaten visas, med en orange och grön stapel, vilket betyder att grönt Àr bra, orange Àr ett problem. Diagrammen gör det mycket lÀttare att förstÄ resultaten men numeriska vÀrden för resultaten ges ocksÄ, men du kanske inte har nÄgra riktmÀrken att jÀmföra dem med. Varje test med resultaten förklaras och vid behov ges rÄd för att försöka förbÀttra de tester som kanske inte finns i greenen.

Thriva_2

Som ni kan se frÄn mina resultat kom de tillbaka ganska bra. Mitt kolesterol Àr OK just nu, men nÄgot att övervaka och jag saknar verkligen mina vitaminer! Med denna kunskap kan jag Àndra min diet och / eller trÀningsrutin för att försöka behÄlla de goda resultaten och förbÀttra de dÄliga resultaten. Man kan hoppas!

Sammantaget tyckte jag att tjÀnsterna var mycket effektiva och smÀrtfria! Vissa kanske tycker att prislappen Àr lite hög för det avancerade paketet, men om du Àr rÀdd för lÀkarna, inte vill eller inte kan komma till lÀkarna, Àr detta en utmÀrkt service för dig. Ja, om du gick till lÀkarna och bad om att dessa saker skulle testas skulle NHS göra det gratis men med det fria priset kommer besvÀret.

För mer info och för att köpa ditt första test, besök den officiella Thriva-webbplatsen.