Three’s 5G Network kostar inte mer än 4G

Tre har meddelat att dess 5G-tjänst, som kommer att anlända i augusti, inte kommer att kosta mer än den befintliga 4G-tjänsten.

Befintliga kunder kommer att kunna använda 5G-internet utan extra kostnad, och nya kontrakt, endast SIM-kort och mobila abonnemang med pay-as-you-go kommer att inkludera 5G som standard. De måste dock köpa en kompatibel 5G-telefon, till exempel Samsung Galaxy S10 5G, Xiaomi Mi Mix 3 5G eller Huawei Mate 20 X 5G.

Dave Dyson, VD på Three, sade i ett uttalande: “Three är ledande med 5G genom att förse våra kunder med obegränsad data och de snabbaste hastigheterna. Våra kunder kommer att kunna njuta av och utforska en fullständig 5G-upplevelse, samtidigt kostnad som 4G. “

Detta kommer att göra Three till ett mycket mer attraktivt perspektiv jämfört med konkurrenterna EE, Vodafone och O2 för 5G-anslutning. EE har redan lanserat sitt 5G-nätverk, men det har en premie. Planerna börjar på £ 54 ($ 68) per månad för 10 GB data och går upp till £ 74 ($ 98) per månad för 120 GB. En SIM-endast-plan börjar vid £ 32 ($ 40) per månad för 20 GB data, medan motsvarande plan på det befintliga 4G-nätverket kostar £ 20 ($ 25) per månad.

Under tiden erbjuder Vodafone en SIM-endast 5G-affär för £ 23 ($ 29) per månad men med en hastighet begränsad till 2 MB per sekund, vilket gör det långsammare än det befintliga 4G-nätverket. Kunder måste betala en premie, £ 30 ($ 37) per månad, för att undvika strypning.

O2s 5G-tjänst kommer i oktober och kommer att vara det enda mobilnätet som inte använder teknik från Huawei; istället bygger det sitt 5G-nätverk med utrustning från Ericsson och Nokia.

Medan Three kanske ger en bättre 5G-tjänst än sina konkurrenter, bedriver det fortfarande beteende som skadar kunderna. Nyligen kom mobilnätet under kritik för att inte ansluta sig till de andra leverantörerna för att sänka priserna för kunder som har lämnat sitt kontrakt.

De frivilliga regler som infördes av tillsynsmyndigheten Ofcom såg O2 och Virgin Mobile sänka månadsavgifterna till en 30-dagars SIM-affär, medan Vodafone och EE också kommer att sänka kostnaderna. Tre skulle dock inte göra samma åtagande och hävdar att det “kan leda till missnöje och klagomål hos konsumenter” även om alla kunder skulle betala mindre än tidigare.

Relaterade Artiklar

Back to top button