The Witchwood: Emeriss-kort avslöjar och intervjuar för den nya Hunter Legendary

Metabomb är glada över att kunna gå med på sin systersajt Eurogamer för att avslöja ett nytt kort för The Witchwood-expansionen, som kommer ut inom några veckor.

Kortet i fråga är Emeriss, en skrämmande Nightmare Dragon som kostar 10 Mana att spela, har 8/8 statistik och har en annan spännande effekt.

När det har spelats på brädet kommer detta Hunter Legendary-kort att fördubbla Attack och Health-statistiken för alla andra hantlangare som just nu sitter i din hand.

Vi fick chansen att prata med Hearthstones Peter Whalen om designen av Emeriss, och vad vi kan förvänta oss att det betyder för Hunter-hjälten i The Witchwood-metan.

MB: Självklart tittar jag på detta från en position av någon som inte har sett alla kort, så det är lite svårt att se var Emeriss sitter i samlingen. Det verkar ganska långsamt för ett Hunter-kort och jag ville med dina egna ord fråga var du tror att det här kortet kommer att passa in i den nya metan, och vilken typ av kortlek möjliggör det?

PW: Det är alltid svårt att veta var exakt ett kort kommer att passa in, men det här är en enormt kraftfull, enormt splashy effekt. När du spelar Emeriss kommer galna saker att hända. Du kommer att ha 12-Attack Leeroys i din hand, eller vad galet nonsens du vill. Du har Ysera som nu är 8/24, alla minions som sitter i din hand är bara massiva. En 16/16 King Krush – det är galet, det finns galen saker du kan göra med det.

PW: Vi får se exakt var det passar in på den konkurrensutsatta sidan, men om du är den typ av spelare som gillar att spela gigantiska dinosaurier och enorma drakar, kommer det att passa ganska bra med den typen av däck.

MB: Är det mer för ett slags Control Hunter-däck?

PW: Ja, om du spelar det långa spelet är det verkligen en kraftfull effekt. Det är väldigt mycket en tio-Mana-effekt.

MB: Kommer några av de andra Nightmare Dragons med setet eller är det bara Emeriss?

PW: Jag antar att du måste se!

MB: Varför Emeriss for Hunter, vilken tematisk anslutning ser du där?

PW: Det är typ av en träsk Dragon Dragon.

PW: Vi har Emeriss som är en av dessa Nightmare Dragons, som är korrumperad av de dåliga sakerna som händer i Emerald Dream, och det är därför vettigt att möta honom i denna typ av vriden skog där Hagatha förändrar alla dessa varelser, hexing allt detta, förbannar allt.

PW: Det är vettigt att se dessa förbannade drakar i det utrymmet, så vi har dessa förbannade gröna träskdrakar och så var det vettigt i jägarens vibe i denna expansion.

MB: Om du går igenom samlingen tror jag att Paladin och Mage har interaktioner med Dragons för ett par trollformler – Big Spell Mage är självklart – men Priest är den enda andra klassen som har ett Dragon-kort som ett klassexklusivt kort i Standard. Betyder detta att vi kommer att se Dragon Hunter komma, finns det mer som kommer att koppla ihop med det?

PW: [LAUGHS!]

PW: Visst kommer du att se en drake i Hunter, oavsett om vi ser Dragon Hunter-däck måste vi vänta och se. Jag skulle inte räkna med det men det är verkligen en cool sak att ha träskdrakar i Hunter.

PW: Vi pratade mycket om vilka klasser som får tillgång till vilken mekanik och vilka klasser som har tillgång till var och en av de olika stamarketerna. Vi har Murlcos som dyker upp i Shaman och Paladin, medan Dragons traditionellt har varit mer i Priest och Warrior och Paladin däck.

PW: Jag är inte säker på att det är något vi ska gå för att skjuta den här stammekaniken in i Hunter, men med Dragon-kort? De är spännande och coola.

MB: Så det kommer inte att finnas ett To My Side / Rhok’delar-ögonblick där allt kommer ihop?

PW: Jag skulle inte räkna med det!

Relaterade Artiklar

Back to top button