The Best Wearables pÄ IFA 2019

The Best Wearables pÄ IFA 2019

BERLIN – IFA-showgolvet hĂ€r var fullt av bĂ€rbara apparater, frĂ„n smartklockor till hörlurar, glasögon och mer.

Men med designermÀrken som Michael Kors och Puma som presenterar sina första fitnesscentrerade smartklockor Àr det tydligt att fritid var trenden i Är. FrÄn den snygga Garmin Venu som spÄrar mÀtvÀrden som andning och svettförlust till Asus VivoWatch SP, som levereras med en EKG- och PPG-sensor i en mer förfinad, praktisk formfaktor, ser det ut som dagarna att vÀlja mellan noggrannhet och design ligger bakom oss.

Och naturligtvis sĂ„g vi under vĂ€gen ocksĂ„ bĂ€rbara datorer som bĂ€rs pĂ„ andra stĂ€llen Ă€n handleden – inklusive Adidas nya hörlurar och TCL: s bĂ€rbara displaykoncept. Medan det var en uppgift att vada genom alla enheterna, minskade vi ner det till 12 bĂ€rbara produkter som vi tyckte var de mest anmĂ€rkningsvĂ€rda.

Annons

Huami AmazFit GTS

AmazFit GTS ser ut som Apple Watch, men den har mycket bÀttre batteritid; pressa upp till tvÄ veckor pÄ en enda laddning. Den har ocksÄ 12 olika trÀningslÀgen, 24/7 pulsövervakning, GPS, NFC och sömnspÄrning. GTS-fodralet Àr superlÀtt pÄ endast 0,87 uns och kommer i en mÀngd olika fÀrger inklusive svart, silver, guld och rosa, med silikonband att titta pÄ.

Emporio Armani Smartwatch 3

Om du letar efter en sportig klocka i en livlig fÀrg har Emporio Armani Smartwatch 3 gott om alternativ. Aluminiumfodralet finns i blÄtt, grönt, orange, silver och gult, som alla balanseras av en svart ram och svart klockarmband i gummi. Under huven finns ett Qualcomm 3100-chip, pulsmÀtare, GPS och NFC-chip. Med hjÀlp av högtalaren kan du ringa och ta emot telefonsamtal direkt frÄn klockan. TillgÀnglig i oktober kommer EA Smartwatch 3 att sÀljas för $ 350.

Garmin Venu

Garmin Venu Àr företagets första smartklocka med en AMOLED-skÀrm, och den Àr fantastisk. Det spÄrar ocksÄ mer Àn dina vanliga hÀlsovÀrden, inklusive uppskattning av andning, hydrering och svettförlust. En ny trÀningsfunktion anvÀnder animationer för att visa trÀningsrörelser pÄ skÀrmen. För att öka sin överklagande har klockan upp till fem dagars batteritid. Vi var sÄ stora fans av Venu, vi lade till den pÄ vÄr Best of IFA 2019-lista; den anlÀnder denna mÄnad för $ 399,99.

Garmin Vivomove-serien

Som hybridklocka kommer Vivomove-kollektionen med alla funktioner pÄ en smartklocka men designen av en traditionell klocka. BÄde Luxe- och Style-modellerna har en dold AMOLED-skÀrm med klockhÀnder som sitter ovanpÄ. NÀr du vill kontrollera dina meddelanden eller hÀlsostatistik sveper du helt enkelt pÄ skÀrmen och klockans hÀnder rör sig ur vÀgen. InnehÄll visas sedan lÀngst upp och lÀngst ner pÄ skÀrmen. Vivomove-serien levereras med en pulsmÀtare, GPS och NFC-chip och spÄrar aktivitet, stress, sömn och en mÀngd olika trÀningslÀgen. Vivomove Luxe börjar pÄ $ 549,99; ta Style för 299 $.

Michael Kors MKGO

Bland de mÄnga smarta och glittriga smartklockorna kommer den första Michael Kors athleisure-smartklockan som spÄrar hjÀrtfrekvens och aktivitet. Med ett fodral av aluminium och silikonrem Àr det superlÀtt och bekvÀmt som gymkompanjon och vardagligt tillbehör. Klockan, som för nÀrvarande sÀljs för 295 $, levereras ocksÄ med Qualcomms Wear 3100-chipset, vilket lovar mjukare, snabbare prestanda och bÀttre batteritid.

TCL Movetime Family Watch MT40S

TCL: s senaste smartklocka Àr designad för seniorer och har 4G-anslutning för text- och röstmeddelanden. Med klockans kamera kan du ocksÄ anvÀnda den för videosamtal. En lokaliseringsapp gör det möjligt för familjemedlemmar att hÄlla sig informerade om var deras nÀra och kÀra Àr, samt stÀlla in sÀkra zoner och pÄminnelser om medicinering och kommande möten.

I en nödsituation, nÀr du hÄller ned strömbrytaren i tre sekunder skickas ett meddelande till förinstÀllda kontakter för hjÀlp. Och för att uppmuntra att hÄlla sig aktiv spÄrar klockan steg, avstÄnd, förbrÀnda kalorier och sömn hela natten.

MT40S kommer att sĂ€ljas pĂ„ utvalda marknader frĂ„n 129 €.

Asus VivoWatch SP Smartwatch

Inbyggd i fodralet med VivoWatch SP Ă€r en EKG-sensor pĂ„ ena sidan och en PPG (optisk hjĂ€rtfrekvens) pĂ„ den andra. Sensorerna kan ocksĂ„ mĂ€ta pulsöverföringstid (PTT), SPO2-nivĂ„er, autonomiskt nervsystem (ANS), sömn och stress. I vissa lĂ€nder kommer klockan till och med att kunna mĂ€ta blodtrycket. Utrustad med GPS och en höjdmĂ€tare kan du anvĂ€nda den för att spĂ„ra trĂ€ningspass, höjdförstĂ€rkning och syremĂ€ttnad. Även med alla dessa funktioner har SP en batteritid pĂ„ 14 dagar. Precis som Garmin Venu kom den pĂ„ vĂ„r lista över bĂ€sta övergripande produkter pĂ„ IFA. Asus har Ă€nnu inte slĂ€ppt pris- och tillgĂ€nglighetsinformation.

Puma Smartwatch

Om du redan Àr ett fan av Pumas varor kommer du att Àlska företagets första Wear OS-smartklocka. Dess aluminiumskal Àr sÄ lÀtt att det Àr svÄrt att sÀga att den har en pulsmÀtare och sensorer för att spÄra aktivitet. Den kommer i vitt, svart eller gult, med en design som smÀlter in oavsett om du Àr pÄ gymmet eller pÄ kontoret. Den anlÀnder i november för $ 275.

Diesel pÄ Axial Smartwatch

Kanske den mest robusta smartklockan vi sÄg pÄ IFA, Diesel pÄ Axial smartklockan Àr gjord av rostfritt stÄl med nitar lÀngs ramen som ger den ett hÄllbart, industriellt utseende. Liksom Michael Kors MKGO och Puma smartwatch har den en Wear 3100-processor under huven, en pulsmÀtare, GPS och NFC. Den levereras ocksÄ med fyra nya utökade batterilÀgen. Leta efter det i oktober för $ 350.

Adidas FWD-01 hörlurar

Adidas samarbetade med Zound Industries för att skapa en ny serie hörlurar. FWD-01 pÄ $ 149 Àr trÄdlösa in-ear-hörlurar som kommer med utbytbara öronspetsar och vingar för att blidka alla typer av öron. Knopparna Àr magnetiska, sÄ du kan bÀra dem runt halsen utan att behöva oroa dig för att förlora dem.

Under tiden ger den stickade sladden hörlurarna ett mer förhöjt utseende och Àr ocksÄ trasselfria. PÄ ena sidan av sladden finns en ÄtgÀrdsknapp som du kan programmera för att utlösa en app som Spotify, ett favoritalbum eller artister. PÄ andra sidan finns en knapp för kontroller som paus, uppspelning och volym. FWD-01 har upp till 16 timmars speltid och USB-C-laddning.

TCL Wearable Display-koncept

Även om det fortfarande Ă€r en prototyp, Ă€r TCL: s “Wearable Display Concept” i princip ett par solglasögon som strömmar innehĂ„ll pĂ„ insidan. Micro OLED-skĂ€rmen ska efterlikna en 100-tums skĂ€rm som sitter cirka 3,5 meter frĂ„n dina ögon.

PĂ„ glasögonen finns högtalare. Du leder markören och styr menyn genom att flytta huvudet. Med den slutliga modellen kan du spela videospel, titta pĂ„ filmer och program och lĂ€sa böcker. Och till skillnad frĂ„n VR kan du faktiskt se och höra vad som hĂ€nder runt dig nĂ€r du bĂ€r dem – vilket innebĂ€r att du sannolikt kommer att kunna bĂ€ra dem sĂ€kert offentligt. Under en demo kunde jag lĂ€tt se ner pĂ„ min telefon och skriva anteckningar och kunde höra andra prata runt mig utan att behöva ta av mig glasögonen.

Aukey Smartband-lagrade Àkta trÄdlösa öronproppar

PÄ utsidan Àr Aukey en vanlig fitnessspÄrare med en pekskÀrmsdisplay och ett gummiklockband fÀst. Det spÄrar trÀning och sömn samtidigt som det ger smarttelefonaviseringar. Det har ocksÄ upp till en veckas batteritid. Men den mest intressanta delen Àr att den ocksÄ fungerar som en laddare för trÄdlösa öronsnÀckor, som finns pÄ vardera sidan av fodralet. För att ta ut dem trycker du helt enkelt ned pÄ höger och vÀnster sida av klockan sÄ att öronknopparna sticker ut. Knopparna har 5,5 timmars batteritid, ljudisolering och Àr stÀnk samt svettbestÀndiga.

Det bÀsta av IFA 2019

Vidare lÀsning

BĂ€rbara recensioner

BÀrbara bÀsta val