The Amusing World of Fitness and Health Tech pÄ CES 2020

The Amusing World of Fitness and Health Tech pÄ CES 2020

Vi har ofta nÄtt teknik för att hjÀlpa oss att hÄlla oss i bÀttre form, frÄn Jane Fonda VHS-band som finns i förortshem lÄngt ifrÄn pÄ 1980-talet, genom trÀningsutrustning och trÀningsutrustning frÄn Peloton under 2010-talet.

CES 2020 Bug Art

Om du letar efter nya och ibland till och med smarta innovativa sĂ€tt att hĂ„lla dig frisk och i form Ă€r CES ett bra stĂ€lle att börja. Årets show var full av tekniska produkter som syftade till att hjĂ€lpa dig att brĂ€nna kalorier, bĂ€ttre spĂ„ra din hĂ€lsa och hantera specifika medicinska tillstĂ„nd.

Produktdesigners tĂ€nkte inte alltid inuti lĂ„dan – vi sĂ„g nĂ„gra koncept som var avgjort okonventionella pĂ„ utstĂ€llningen, bĂ„de inom smart hĂ€lsa och utanför den. LĂ€s vidare för att ta reda pĂ„ vad hĂ€lsotekniken gav oss.

Annons

Manta5

Elcyklar Àr bra för pendling och att ta sig runt i stan, men har du nÄgonsin velat ha en du kan anvÀnda i vattnet? Nej? Tja, det gjorde Manta5s ingenjörsteam och förverkligar drömmen med Hydrofoiler XE-1. Det Àr en elektrisk cykel, men det byter ut dÀck för propellrar, sÄ att du kan trampa över sjön eller viken, med en justerbar nivÄ av elektrisk hjÀlp sÄ att du kan fÄ en snabb trÀning eller ta en lugn Äktur, beroende pÄ ditt humör. Den kan förbestÀllas för 7 490 USD och förvÀntas skickas i maj.

Lovot

Vi behöver alla kÀrlek i vÄrt liv, sÄ varför inte fÄ det frÄn den hÀr söta roboten? Lovot frÄn det japanska företaget Groove X följer dig runt och ber om kramar. Det Àr ett alternativ för husdjursÀlskare som bor pÄ djurfria hemvist eller de med allergier. Och till skillnad frÄn en Tamagotchi dör den inte om du glömmer att mata den.

Boten kommer dock att behöva gosa. Genom ansiktsigenkÀnning kan det förmodligen berÀtta nÀr du Àr ledsen och behöver lite företag. Du kan ocksÄ hÄlla den som en bebis och den somnar i dina hÀnder. Groove X började sÀlja Lovot i Japan förra mÄnaden och hoppas kunna ta den till USA och Kina senare i Är för cirka 4000 dollar.

Oral-B Smart Brush

Vi sÄg flera smarta tandborstar pÄ CES, inklusive Oral-B iO. Det Àr en elektrisk tandborste frÄn ett pÄlitligt tandmÀrke, och tar borsten ett steg lÀngre tack vare en kompletterande app.

Appen spelar upp borstningsupplevelsen, vilket ger dig bÀttre poÀng för att borsta hela munnen. Det innehÄller ocksÄ trycksensorer för att varna dig nÀr du lÀgger för mycket tryck pÄ tandköttet, och borsten i sig kommer att visa ett leende nÀr du har borstat bort alla dÄliga saker. Det finns ocksÄ ett rynkigt ansikte för de tider dÄ du har gjort ett inte sÄ bra jobb.

Borsten kommer att sÀljas i augusti; priset har Ànnu inte slutförts, men det kommer att vara i premiumkategorin (för tandborstar).

Nutricco

För att optimera ditt vitaminintag har Nutricco skapat en automatiserad tillÀggsdispenser. Maskinen fungerar tillsammans med företagets mobilapp, som kan spÄra din hÀlsostatistik och ge rÄd om vilka livsmedel du konsumerar.

Om du har varit alltför beroende av snabbmat eller varuautomatsnacks, stÀller Nutricco de kosttillskott som du fÄr för att bÀttre kompensera för bristen pÄ nÀringsinnehÄll. Det kommer att sÀljas senare i Är för 399 $, tillsammans med en $ 50 mÄnadsprenumeration pÄ vitaminerna.

Mateo Smart badmatta

För att hÄlla dig i form Àr det en bra idé att vÀga dig dÄ och dÄ. Men skalor kan vara psykologiskt utlösande, speciellt om du bara börjar försöka gÄ ner i vikt och om du bara försöker behÄlla, kanske du inte kommer ihÄg att vÀga in regelbundet.

Mateo har en lösning. Den smarta skalan fungerar som en badmatta och registrerar din vikt nÀr du gÄr in eller ut ur duschen. Den skickar data till en mobilapp och berÀttar badare om varandra baserat pÄ fotavtryck. Det Àr planerat att starta via Kickstarter i mars, frÄn 179 $.

DnaBand

Den hÀr DnaBand-bÀraren kopplar ihop hÀlsospÄrning med DNA-testning för att rekommendera vilken matbutik du ska köpa. Du mÄste dock kÀnna dig bekvÀm med att ge upp dina genetiska detaljer för att anvÀnda den. Ett bomullspinne-test anvÀnds för att profilera ditt genom för att bÀttre berÀtta vilken mat du ska Àta och vad du ska undvika.

Den bÀrbara har en streckkodslÀsare som du kan anvÀnda i snabbköpet för att skanna objekt. DnaBand anvÀnder sin databas och din genetiska profil för att berÀtta vilka produkter som Àr bra eller dÄliga för din hÀlsa. Den Àr redan tillgÀnglig för kunder i Storbritannien; företaget planerar att lansera i USA senare i Är, till ett pris av 158 dollar.

Smardii

Ja, det Àr en smart blöja för vuxna. Senorn frÄn Smardii Àr utformad för att placeras pÄ blöjor för sjukhuspatienter och Àldre medborgare. Det kan varna personal pÄ sjukhus och vÄrdhem nÀr blöjan Àr vÄt och behöver bytas ut.

Samma teknik kan köra en realtidsanalys av urinprover. SjÀlva sensorn fungerar genom speciella bortskaffande fibrer i blöjorna. Smardii planerar att lansera produkten i augusti till $ 99 för varje sensor med mÄlet att sÀlja enheten till sjukhus och vÄrdhem.

ScanWatch Withings

Withings kom till CES med ScanWatch, ett smartur med sensorer för att upptÀcka sömnapné och oregelbundna hjÀrtslag orsakade av förmaksflimmer (AFib). Den Àr fylld med sensorer för att upptÀcka ditt hjÀrtslag, blodvolymförÀndringar och syremÀttnadsnivÄer i ditt blod för att varna dig för onormala förÀndringar. Samma klocka kan ocksÄ spÄra din aktivitet, som vidtagna steg och förbrÀnda kalorier. Withings sÀger att produkten kan hÄlla i 30 dagar pÄ en enda laddning. FörvÀnta dig att den kommer fram till $ 249 under andra kvartalet, i vÀntan pÄ FDA-godkÀnnande.

iCaros VR

Om du vill flyga i en virtuell vÀrld och brÀnna nÄgra kalorier samtidigt, byggde Icaros en trÀningsmaskin som du anvÀnder nÀr du bÀr ett PC-anslutet VR-headset. Det kan simulera kÀnslan av att flyga samtidigt som du arbetar med din överkropp och kÀrna.

Företaget har sĂ„lt sitt system till arkader, kryssningsfartyg och fitnessstudior, men det finns ocksĂ„ en hemversion som kan börja pĂ„ cirka 1 800 dollar. För att fĂ„ VR-enheten och en kompatibel dator mĂ„ste du betala mer – mer Ă€n 4000 dollar.

Curvy2 Plus

I Är vÀlkomnades sexteknik officiellt tillbaka pÄ CES. Bland produkterna var Satisfyer Curvy2 +, en appstyrd vibrator som du kan styra med telefonens pekskÀrm.

Du kan ocksÄ vÀlja ett förutbestÀmt vibrationsprogram och anvÀnda det tillsammans med omgivande ljud eller musik frÄn din telefon. Romantiska partners kan ocksÄ delta i det roliga genom att styra vibratorn frÄn sin smartphone. Curvy2 + Àr planerad att lanseras i vÄras för 39 dollar.

MyHixel

MyHixel Àr sexleksak för mÀn som ocksÄ Àr utformad för att hantera för tidig utlösning. Produkten levereras med företagets fokuserade app för sexuell terapi som lÀr anvÀndarna att kontrollera sitt klimax. Enheten i sig kan skapa vibrationer samtidigt som den hÄller sig varm.

Under tiden kommer företagets app att vÀgleda anvÀndare genom sexterapikurser genom att skicka sina avatarer till olika planeter, som alla innehÄller olika övningar. MyHixel Àr tillgÀngligt nu i USA frÄn $ 229.

Yo SpermlÀsare

Om du Àr en man som letar efter ett enkelt sÀtt att kontrollera ditt spermierantal, trÀffa Yo, ett hemma spermietestpaket frÄn Medical Electronic Systems. Testet pÄ 10 minuter anvÀnder en kamera för att analysera ett spermieprov och skickar resultaten till en ansluten smartphone eller dator. Det sÀljs nu för $ 70.

Vuzix smarta skyddsglasögon

Vuzix har gjort sig ett namn för att utveckla smarta glasögon för företagsanvÀndning. Men nu tar företaget sin teknik i vattnet. PÄ CES debuterade det en vattentÀt head-up-skÀrm som kan fÀstas pÄ alla par undervattensglasögon. Displayen kan visa simningsaktivitetsstatistik, som hastighet, tid och distans. Eller sÄ kan du anvÀnda den för att titta pÄ en video medan du Àr i poolen. Företaget planerar att leverera produkten i februari för 499 $.

Rensa upp

Denna lilla enhet lovar att hjĂ€lpa till att lindra sinusvĂ€rk nĂ€r dina allergier blossar upp. Clearup-produkten kan göra detta genom att skicka en “mikroström” in i bihĂ„lorna under ditt ansikte och lovar att lindra inflammation. Behandlingen tar bara cirka fem minuter, och sjĂ€lva enheten kan ta en till tvĂ„ veckor mellan varje laddning. Du kan köpa den nu för $ 149.

CES 2020 Fotogalleri

Vidare lÀsning

HĂ€lso- och fitnessrecensioner

HĂ€lsa & fitness BĂ€sta val