Teslas Las Vegas V3 Supercharger Station Àr den snabbaste Àn

Teslas Las Vegas V3 Supercharger Station Àr den snabbaste Àn

Den hÀr veckan öppnade Tesla en massiv ny laddningsstation precis utanför Las Vegas Strip komplett med företagets senaste V3 Superchargers. De kan ladda ett bilbatteri upp till 50 procent snabbare.

Nyckeln till den hÀr nya laddstationen Àr anvÀndningen av V3 Superchargers, som först tillkÀnnagavs i mars. De behöver ett nytt 1MW-elskÄp, men erbjuder i gengÀld en topphastighet pÄ 250 kW, som översÀtts till 1000 miles per timme eller 75 miles avgift pÄ fem minuter.

Som TechCrunch rapporterar bestĂ„r den nya laddplatsen i Las Vegas av 39 V3-kompressorer som kan ladda 1500 elektriska fordon varje dag. Om det inte Ă€r imponerande nog anvĂ€nder stationen Teslas solpaneler och Powerpack-batterier, vilket innebĂ€r att det Ă€r en sjĂ€lvförsörjande energilösning, lagring och laddningslösning. Tesla hĂ€nvisar till detta som “det fullstĂ€ndiga Tesla-ekosystemet.”

Hur snabbt du kan ladda med en V3 Supercharger beror pĂ„ Tesla-modellen och Ă„lder. Model 3 Long Range kan dra nytta av hela 250kW-topphastigheten, dĂ€r andra Model 3-versioner och nyare modell S- och Model X-fordon laddas med 200 kW. Äldre modeller kommer fortfarande att ladda snabbare eftersom det inte finns nĂ„gon strömdelning med V3. Varje fordon tar sĂ„ mycket energi som möjligt oavsett hur mĂ„nga andra som Ă€r inkopplade.

Det finns tvÄ kÀrnproblem som elbilar behöver övervinna för att ersÀtta gasdÀmpare. Den första Àr priset, och den andra Àr infrastruktur. Just nu Àr det mycket billigare att köpa en bil som gÄr pÄ bensin, och det Àr enkelt att fylla pÄ tanken eftersom det finns bensinstationer överallt. Priset pÄ elbilar sjunker, och som den hÀr nya laddstationen visar blir laddningen lÀttare och snabbare. Det finns dock fortfarande en lÄng vÀg att gÄ.