Teslas Las Vegas V3 Supercharger Station är den snabbaste än

Den här veckan öppnade Tesla en massiv ny laddningsstation precis utanför Las Vegas Strip komplett med företagets senaste V3 Superchargers. De kan ladda ett bilbatteri upp till 50 procent snabbare.

Nyckeln till den här nya laddstationen är användningen av V3 Superchargers, som först tillkännagavs i mars. De behöver ett nytt 1MW-elskåp, men erbjuder i gengäld en topphastighet på 250 kW, som översätts till 1000 miles per timme eller 75 miles avgift på fem minuter.

Som TechCrunch rapporterar består den nya laddplatsen i Las Vegas av 39 V3-kompressorer som kan ladda 1500 elektriska fordon varje dag. Om det inte är imponerande nog använder stationen Teslas solpaneler och Powerpack-batterier, vilket innebär att det är en självförsörjande energilösning, lagring och laddningslösning. Tesla hänvisar till detta som “det fullständiga Tesla-ekosystemet.”

Hur snabbt du kan ladda med en V3 Supercharger beror på Tesla-modellen och ålder. Model 3 Long Range kan dra nytta av hela 250kW-topphastigheten, där andra Model 3-versioner och nyare modell S- och Model X-fordon laddas med 200 kW. Äldre modeller kommer fortfarande att ladda snabbare eftersom det inte finns någon strömdelning med V3. Varje fordon tar så mycket energi som möjligt oavsett hur många andra som är inkopplade.

Det finns två kärnproblem som elbilar behöver övervinna för att ersätta gasdämpare. Den första är priset, och den andra är infrastruktur. Just nu är det mycket billigare att köpa en bil som går på bensin, och det är enkelt att fylla på tanken eftersom det finns bensinstationer överallt. Priset på elbilar sjunker, och som den här nya laddstationen visar blir laddningen lättare och snabbare. Det finns dock fortfarande en lång väg att gå.

Relaterade Artiklar

Back to top button