Tesla Supercharger Inte att skylla pÄ New Jersey Fire

Tesla Supercharger Inte att skylla pÄ New Jersey Fire

UPPDATERING 11/20: Som Automotive News rapporterar involverade en brand i Wawa-nÀrbutiken i Parsippany, New Jersey inte att en Tesla-kompressor tÀnde eld som tidigare trott. I stÀllet orsakades branden av en transformator i nÀrheten som anvÀnds för att skicka ström frÄn Jersey Central Power & Light till laddstationerna. Tesla och dess utrustning var dÀrför inte fel.

OriginalberÀttelse 11/18:

Tesla Àr förstÄeligtvis mycket angelÀgen om att hÄlla incidenter av sina elbilar som brister i lÄgor till ett absolut minimum, men det har en ny potentiell PR-katastrof att hantera den hÀr veckan. En av företagets Superchargers brann igÄr eftermiddag.

Som CNBC rapporterar installerades Tesla Supercharger i frĂ„ga i en Wawa-nĂ€rbutik i Parsippany, New Jersey. Enligt en talesman för Wawa, “Tesla hade problem med deras skĂ„p och strömmen har stĂ€ngts av medan de undersöker. VĂ„r butik pĂ„verkades inte eftersom den ligger pĂ„ en helt separat kraftledning.”

Mycket lite Ă€r kĂ€nt om branden hittills. En “granne tvĂ€rs över gatan” frĂ„n Wawa-butiken var den första som mĂ€rkte lĂ„gorna och ringde brandkĂ„ren. En butiksanstĂ€lld ringde dem ocksĂ„ för hjĂ€lp. Detta tyder pĂ„ att laddaren inte var i bruk nĂ€r branden startade, men ocksĂ„ att branden kan ha startat lĂ„ngsamt snarare Ă€n med en smĂ€ll eftersom fler mĂ€nniskor skulle ha mĂ€rkt nĂ„got annat.

Som typiskt börjar Tesla snabbt undersöka hÀndelsen i sig, vilket Àr exakt hur företaget svarade pÄ Model S-branden som intrÀffade pÄ en parkeringsplats i Shanghai tidigare i Är. NÀr utredningen Àr klar bör vi förhoppningsvis fÄ en officiell förklaring till orsaken samt vilka ÄtgÀrder Tesla avser att vidta för att stoppa en Supercharger-brand som uppstÄr igen. Om branden berodde pÄ ett fel kommer Tesla att ÄtgÀrda felet, men om det utlöstes av vandalism mÄste Tesla förbÀttra designen och göra laddarna mer manipuleringssÀkra.

Tillbaka i mars började Tesla rulla ut sin tredje generationens kompressor, sÄ att sina elektriska fordon kan ladda med en hastighet pÄ 250 kW eller 1000 miles per timme. Under tiden meddelade Wawa sin avsikt att utöka platserna med Superchargers installerade till 30 i slutet av 2020. Det verkar osannolikt att denna brand kommer att förÀndra det mÄlet.