Tesla på utkik: BMW utökar produktionskapaciteten, påstås på grund av den elektriska iX3!

BMW iX3

Efterfrågan på elbilar växer både i USA och i Europa, liksom i det tätbefolkade Kina. Tungvikten från bilindustrin, BMW, sägs därför påbörja en mycket stor expansion av den lokala produktionsanläggningens kapacitet, som lanserades först under det senaste året.

Den tyska toppen motiverade detta steg med att säga att det annars inte skulle kunna hålla jämna steg med det växande intresset för elektriska personbilar. Men hon nämnde inte specifika siffror.

“I dag avslöjar vi nästa steg i vår elektriska offensiv. Inom en snar framtid kommer vi att öka kapaciteten i vår lokala batteriproduktion. Detta gör det möjligt för oss att hålla jämna steg med den ständigt växande efterfrågan på elbilar i Kina. ” avslöjade Oliver Zipse, en av medlemmarna i toppledningen för den kända biltillverkaren.

BMW tillkännager “stor kapacitetsökning” vid batterifabriken för att stödja ny iX3 elektrisk SUV https://t.co/ojID7ZpQcY av @fredericlambert pic.twitter.com/MvT5DRQkYk

– Electrek.Co (@ElectrekCo) 28 maj 2018

Den kinesiska fabriken kommer att producera litiumjonbatterier för elbilar med märket BMW. En av dem är den nyligen introducerade SUV: n BMW iX3som låtsas vara redo att tävla med den efterlängtade crossoveren Tesla Model Y. Den fyrhjuliga nyheten erbjuder en räckvidd på 400 kilometer och en maximal effekt på 200 kW (respektive 270 hk), informerar Electrek.

Elbil och batterier

För att hålla allt på ett ställe och hålla kostnaderna till ett minimum avser BMW att tillverka ovannämnda elektriska stadsjeepar bredvid batterifabriken. Billig kinesisk arbetskraft och hög efterfrågan skapar en kombination som kan skapa en mycket lukrativ marknadsmiljö.

Den nya BMW iX3 ska komma till butikshyllorna någon gång runt 2020. Vi erkänner dock ännu inte officiellt prislappen.

Relaterade Artiklar

Back to top button