Tesla ökar modell S-räckvidden till 402 miles

Om det saknar räckvidd mellan laddningar som hindrar dig att köpa ett elfordon, har Tesla några goda nyheter för dig. Det är nu möjligt att köpa en Model S med ett intervall på över 400 miles, en första enligt företaget.

I ett inlägg på Tesla-bloggen igår sa företaget: “Från och med idag har alla nordamerikanska Model S Long Range Plus-fordon en officiell EPA-klassad räckvidd på 402 miles, vilket motsvarar en nästan 20% ökad räckvidd jämfört med en 2019 Modell S 100D med samma batteripaketdesign. ” När det gäller hur detta uppnåddes pekar Tesla på sin iterativa förbättringsprocess och en “besatthet med effektivitet och energisparsamhet.”

Faktum är att ökningen i räckvidd beror på flera viktiga förändringar av Model S. Tesla säger att det har lärt sig mycket av design och tillverkning av Model 3 och Model Y, vilket har resulterat i en minskning av massan i Model S (och modell X) utan att förlora fordonets “premiumkänsla och prestanda”. Lättare säten, batteripaket och drivenheter har också bidragit till att sänka den totala vikten.

Tesla insåg en effektivitetsökning på två procent genom att använda nya “Tempest” -hjul och anpassade däck, som båda arbetar tillsammans för att minska aerodynamisk dragning och rullmotstånd. Ytterligare två procents vinst kom från att förbättra växellådan och byta ut den mekaniska oljepumpen i växelströmsinduktionsenheten mot en elektrisk. Genom att göra detta minskar friktionen. Slutligen introducerade Tesla en ny körfunktion som den kallar “HOLD”. Det “blandar motorns regenerativa bromsning med fysiska bromsar för att stoppa våra bilar genom att lätta på gaspedalen.” Resultatet är att regenerativ bromsning nu fungerar vid lägre hastigheter och retardationshastigheter, vilket betyder att mer energi slutar i batteriet.

Bort från fordonet pekar Tesla på förbättringar i sitt Supercharging Network. Företaget räknar nu över 17 000 Superchargers runt om i världen och en fortsatt utbyggnad av V3 Supercharging, vilket minskar laddningstiderna med upp till 50 procent. Så inte bara kommer en Model S att resa över 400 mil på en enda laddning, det finns nu fler platser att ladda den och göra det snabbare.

Relaterade Artiklar

Back to top button