Tesla Model S Stulen pÄ 30 sekunder med Keyless Hack

Tesla Model S Stulen pÄ 30 sekunder med Keyless Hack

Tesla kan producera nÄgra av de sÀkraste bilarna pÄ vÀgen idag, men mer arbete krÀvs pÄ sÀkerhetsfunktioner efter att en modell S spelades in stulen pÄ bara 30 sekunder i London.

Som Electrek rapporterar utfördes stölden av Model S sĂ„ snabbt pĂ„ grund av att tjuvarna anvĂ€nde en nyckelhack. Ägaren hade en ringklocka för videokameror frĂ„n Ring (pĂ„ Amazon Canada), som lyckades fĂ„nga den otroligt snabba stölden med tvĂ„ mĂ€n och lite provisorisk teknik. Du kan se det nedan:

Som du kan se nÀrmar sig en av tjuvarna huset med en trÄdlÀngd ovanför huvudet. Detta kallas en nyckelfob-relÀattack och det krÀver att tvÄ personer arbetar. Den första stÄr nÀra fordonet med en anordning som vÀntar pÄ nyckelfob-signalen. Den andra nÀrmar sig huset med en annan enhet som kan plocka upp signalen frÄn nyckelfoben inuti. NÀr den vÀl hittats vidarebefordras signalen frÄn en enhet till en annan och fordonet lÄses upp.

Anledningen till att stölden kan hÀnda sÄ snabbt Àr att Model S tar emot rÀtt signal och öppnas omedelbart och tjuvarna kan köra ivÀg som om de Àger bilen.

Den goda nyheten Ă€r att Tesla erbjuder ett sĂ€tt att mildra denna relĂ€attack, men det krĂ€ver att nĂ„gra extra steg vidtas av Ă€garna. Det enklaste sĂ€ttet att förhindra att tjuvarna kör bort Ă€r att aktivera “PIN to Drive” för din Tesla. Den finns i Kontroller> SĂ€kerhet och sĂ€kerhet> PIN-kod för att köra och gör det möjligt att lĂ€gga till ett PIN-nummer som krĂ€vs för att köra bilen. Det kan vara tillrĂ€ckligt av ett hinder för tjuvarna att gĂ„ ivĂ€g Ă€ven om de fick relĂ€attacken till jobbet.

Ett annat enkelt sÀtt att stoppa relÀattacken fungerar Àr att lagra din nyckelfob i en signalblockeringslÄda eller pÄse. Dessa Àr lÀttillgÀngliga och ganska billiga att köpa.