Tesla Model S Stulen på 30 sekunder med Keyless Hack

Tesla kan producera några av de säkraste bilarna på vägen idag, men mer arbete krävs på säkerhetsfunktioner efter att en modell S spelades in stulen på bara 30 sekunder i London.

Som Electrek rapporterar utfördes stölden av Model S så snabbt på grund av att tjuvarna använde en nyckelhack. Ägaren hade en ringklocka för videokameror från Ring (på Amazon Canada), som lyckades fånga den otroligt snabba stölden med två män och lite provisorisk teknik. Du kan se det nedan:

Som du kan se närmar sig en av tjuvarna huset med en trådlängd ovanför huvudet. Detta kallas en nyckelfob-reläattack och det kräver att två personer arbetar. Den första står nära fordonet med en anordning som väntar på nyckelfob-signalen. Den andra närmar sig huset med en annan enhet som kan plocka upp signalen från nyckelfoben inuti. När den väl hittats vidarebefordras signalen från en enhet till en annan och fordonet låses upp.

Anledningen till att stölden kan hända så snabbt är att Model S tar emot rätt signal och öppnas omedelbart och tjuvarna kan köra iväg som om de äger bilen.

Den goda nyheten är att Tesla erbjuder ett sätt att mildra denna reläattack, men det kräver att några extra steg vidtas av ägarna. Det enklaste sättet att förhindra att tjuvarna kör bort är att aktivera “PIN to Drive” för din Tesla. Den finns i Kontroller> Säkerhet och säkerhet> PIN-kod för att köra och gör det möjligt att lägga till ett PIN-nummer som krävs för att köra bilen. Det kan vara tillräckligt av ett hinder för tjuvarna att gå iväg även om de fick reläattacken till jobbet.

Ett annat enkelt sätt att stoppa reläattacken fungerar är att lagra din nyckelfob i en signalblockeringslåda eller påse. Dessa är lättillgängliga och ganska billiga att köpa.

Relaterade Artiklar

Back to top button