Tesla Model 3 tilldelades ‘Top Safety Pick +’ av IIHS

Tesla är väldigt glad att berätta för alla som lyssnar på att Model 3 fick en Top Safety Pick + -pris från Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), vilket är institutets högsta prestation.

Som The Verge rapporterar är Model 3 det andra elfordonet som uppnår priset efter Audi E-Tron. Det är också det första Tesla-fordonet som uppnår de höga krav som krävs av IIHS för att göra det till ett säkerhetsval.

Under testningen uppnådde Model 3 ett bra betyg för alla katastrofer av Crashworthiness och för dess strålkastare i Crash undvikande och mitigaton. I samma kategori gick det främsta kraschförebyggande systemet bättre och uppnådde ett överlägset betyg. Model 3 lyckades undvika en kollision i både 12mph och 25mph IIHS-test.

Det enda området där modell 3 behöver förbättras är med barnstolens nedre ankare, vilket IIHS-test visade sig vara för djupt i sätet. Det verkar som om det här kommer att vara en enkel funktion att ändra och inte försämrar fordonets övergripande säkerhet.

Säkerhetstestningen inkluderade också glastaket på modell 3, som framgångsrikt motstod över 20 000 pund kraft. Tesla påpekar, “det är mer än om vi placerade fem modell 3s ovanpå bilens tak samtidigt. Och taket fick en högre styrka-till-vikt-förhållande än något annat helt elfordon som IIHS någonsin har testat.”

Tesla är uppenbarligen väldigt nöjd med testresultaten och utmärkelsen, men är angelägen om att påminna alla om sina uppdateringar över luft innebär att modell 3 kan fortsätta bli säkrare för nya och befintliga ägare.

Relaterade Artiklar

Back to top button