Tesla Model 3 tilldelades ‘Top Safety Pick +’ av IIHS

Tesla Model 3 tilldelades 'Top Safety Pick +' av IIHS

Tesla Àr vÀldigt glad att berÀtta för alla som lyssnar pÄ att Model 3 fick en Top Safety Pick + -pris frÄn Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), vilket Àr institutets högsta prestation.

Som The Verge rapporterar Àr Model 3 det andra elfordonet som uppnÄr priset efter Audi E-Tron. Det Àr ocksÄ det första Tesla-fordonet som uppnÄr de höga krav som krÀvs av IIHS för att göra det till ett sÀkerhetsval.

Under testningen uppnÄdde Model 3 ett bra betyg för alla katastrofer av Crashworthiness och för dess strÄlkastare i Crash undvikande och mitigaton. I samma kategori gick det frÀmsta kraschförebyggande systemet bÀttre och uppnÄdde ett överlÀgset betyg. Model 3 lyckades undvika en kollision i bÄde 12mph och 25mph IIHS-test.

Det enda omrÄdet dÀr modell 3 behöver förbÀttras Àr med barnstolens nedre ankare, vilket IIHS-test visade sig vara för djupt i sÀtet. Det verkar som om det hÀr kommer att vara en enkel funktion att Àndra och inte försÀmrar fordonets övergripande sÀkerhet.

SĂ€kerhetstestningen inkluderade ocksĂ„ glastaket pĂ„ modell 3, som framgĂ„ngsrikt motstod över 20 000 pund kraft. Tesla pĂ„pekar, “det Ă€r mer Ă€n om vi placerade fem modell 3s ovanpĂ„ bilens tak samtidigt. Och taket fick en högre styrka-till-vikt-förhĂ„llande Ă€n nĂ„got annat helt elfordon som IIHS nĂ„gonsin har testat.”

Tesla Àr uppenbarligen vÀldigt nöjd med testresultaten och utmÀrkelsen, men Àr angelÀgen om att pÄminna alla om sina uppdateringar över luft innebÀr att modell 3 kan fortsÀtta bli sÀkrare för nya och befintliga Àgare.