Tesla Model 3 kraschar i parkerad polisbil

Tesla Model 3 kraschar i parkerad polisbil

Det finns nya bekymmer över sÀkerheten för Teslas Autopilot-system den hÀr veckan efter att det rapporterades att en modell 3 lyckades kollidera med en parkerad polisbil.

Som CNBC rapporterar drog en polisbil pĂ„ lördag morgon bakom ett funktionshindrat fordon i den norrgĂ„ende vĂ€nstra mittfilen pĂ„ I-95 i Norwalk. Truppen hade lĂ€mnat sin kryssares nödljus aktiverade och vĂ€ntade med föraren av det funktionshindrade fordonet pĂ„ att en dragbil skulle komma fram. En 2018 Tesla Model 3 med registreringsskylten “MODEL3” körde sedan in pĂ„ baksidan av polisbilen innan den ocksĂ„ slog det handikappade fordonet.

Som Facebook-inlĂ€gget frĂ„n Connecticut State Police bekrĂ€ftar uppgav föraren av Model 3 att han hade aktiverat Autopilot och vid tidpunkten för incidenten “kollade pĂ„ sin hund som var i baksĂ€tet.” Som du förvĂ€ntar dig har föraren utfĂ€rdat en förseelse för Reckless Driving and Reckless Endangerment och han har tur att ingen skadades under kollisionen.

Tesla anger tydligt att Autopilot fortfarande krÀver att föraren aktivt övervakar fordonet, men ÀndÄ bör fordonet automatiskt vidta undvikande ÄtgÀrder och / eller stanna om det kÀnner att en kollision Àr överhÀngande. Av nÄgon anledning upptÀckte inte denna modell 3 faran och Tesla kommer utan tvekan att undersöka varför. Kan det vara sÄ att kryssarens blinkande lampor förvirrade sensorerna?

Connecticut State Police avslutar sitt Facebook-inlĂ€gg om hĂ€ndelsen genom att pĂ„minna alla, “Enligt National Highway Traffic Safety Administration, Ă€ven om ett antal fordon har vissa automatiserade funktioner, finns det för nĂ€rvarande inga fordon till salu som Ă€r helt automatiserade eller sjĂ€lvkörande . ” Det verkar osannolikt att det kommer att finnas under ganska lĂ„ng tid om detta Ă€r det bĂ€sta fordonstillverkare kan uppnĂ„ just nu.