Tesla: FramstĂ€llningen “Oavsiktlig acceleration” Ă€r falsk

Tesla: FramstÀllningen

Tesla stĂ„r för nĂ€rvarande inför hotet att 500 000 av sina fordon Ă„terkallas baserat pĂ„ en framstĂ€llning som företaget hĂ€vdar Ă€r “helt falskt.”

Förra veckan rapporterade Reuters att National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) beslutade att granska en framstĂ€llning dĂ€r den formellt undersökte oavsiktliga accelerationsrapporter för Tesla-fordon. Även om en sĂ„dan granskning kan leda till att en halv miljon fordon Ă„terkallas, har Tesla svarat genom att inte bara sĂ€ga att pĂ„stĂ„endena Ă€r falska utan att framstĂ€llningen vĂ€cktes av en Tesla-kortsĂ€ljare.

FramstĂ€llningen Ă€r omfattande och omfattar Model S-, Model X- och Model 3-fordon sĂ„ lĂ„ngt tillbaka som 2012. Den innehĂ„ller hĂ€nvisning till 127 konsumentklagomĂ„l, 123 unika fordon, 110 olyckor och 52 skador. Det hĂ€vdar att “Tesla-fordon upplever oavsiktlig acceleration i hastigheter som överstiger andra bilar pĂ„ vĂ€garna” och att NHTSA borde, “erinrar alla Model S-, Model X- och Model 3-fordon som tillverkats frĂ„n 2013 till nutid.

CNBC fick reda pĂ„ att framstĂ€llningen vĂ€cktes av en oberoende investerare vid namn Brian Sparks och att han för nĂ€rvarande förkortar Tesla-aktien. Tesla pĂ„pekar detta i första meningen i sitt svar pĂ„ framstĂ€llningen innan vi fortsĂ€tter med att sĂ€ga, “Vi undersöker varje enskild incident dĂ€r föraren pĂ„stĂ„r oss att deras fordon accelererade i motsats till deras inmatning, och i alla fall dĂ€r vi hade fordonets data, vi bekrĂ€ftade att bilen fungerade som designad. Med andra ord, bilen accelererar om, och bara om, föraren sa att den skulle göra det, och den saktar eller stannar nĂ€r föraren trycker pĂ„ bromsen. “

Tesla tror att gaspedalernas design i alla tre fordonsmodeller som nĂ€mns i framstĂ€llningen innebĂ€r att oavsiktlig acceleration inte kan ske. TvĂ„ oberoende positionssensorer anvĂ€nds för pedalerna och som svar pĂ„ ett fel “stannar systemet som standard för att stĂ€nga av motorns vridmoment.” Genom att trycka pĂ„ broms- och gaspedalerna samtidigt minskar motorns vridmoment, och som en extra sĂ€kerhetsĂ„tgĂ€rd anvĂ€nds Autopilot-sensorpaketet “för att urskilja potentiella felanvĂ€ndningar och minska vridmoment för att mildra eller förhindra olyckor nĂ€r vi Ă€r sĂ€kra pĂ„ att förarens inmatning oavsiktlig.”

NHTSA-granskningen bör bevisa om framstÀllningen Àr vÀrt att ta pÄ allvar eller om det verkligen Àr vad Tesla anser att det Àr: ett falskt pÄstÄende frÄn en kortsÀljare.