Tesla-föraren spelades in som sov vid ratten

Teslas Autopilot-förarassistanssystem är riktigt bra, så bra faktiskt, vissa förare bestämmer att det är helt bra att ta en tupplur medan bilen kör själv.

Som NBC DFW rapporterar fångades en sådan Tesla-ägare tupplur bakom ratten på söndag när han körde på Massachusetts Turnpike. Som videon nedan avslöjar sov hans passagerare också, vilket betyder att fordonet (och alla runt det) var uppenbarligen helt beroende av Autopilot för att köra säkert.

En man säger att han körde på en motorväg i Massachusetts när han märkte en @Tesla med sin förare och passagerare båda sovande. ??
Detaljer: https://t.co/wwEKYiKTek pic.twitter.com/k0CYVCGyqL

– NBC DFW (@NBCDFW) 10 september 2019

Videon togs av Dakota Randall som märkte att föraren sov medan han gick förbi. Han kunde inte tro det, så tog ut sin smartphone och började spela in. Han tror att Tesla färdades runt 60 km / h och hans försök att väcka dem genom att upprepade gånger tuta sitt horn misslyckades. Det slutade med att han körde iväg medan de fortsatte att sova.

Randall kontaktade inte polisen eller någon annan och inga incidenter har rapporterats, så vi måste anta att föraren vaknade och kom säkert till sin destination. Statens polis har bekräftat att de känner till den sovande föraren från medierapporter, men inga åtgärder vidtas, åtminstone ännu inte.

Det är möjligt att detta är ett stunt, men det finns ingen bekräftelse på något sätt. Teslas Autopilot-system kräver aktiv övervakning av föraren hela tiden. Om du inte håller händerna på ratten låter systemet ett larm, vilket förhoppningsvis skulle väcka en sovande förare. Tillbaka i december förra året rapporterades det att poliserna fångade en berusad man som kördes hem av Autopilot.

Relaterade Artiklar

Back to top button