Tesla för att designa en “originalbil” i Kina

Tesla för att designa en

Teslas plan för Kina Àr inte begrÀnsad till bara tillverkning, Elon Musk vill ocksÄ att hans företag utformar elbilar dÀr.

Som CNBC rapporterar var Elon Musk vĂ€rd för ett evenemang i Shanghai den hĂ€r veckan för att fira de första Model 3-bilarna som rullade av Shanghai Gigafactory-produktionslinjen. Musk filmades och dansade pĂ„ scenen, en video som han senare publicerade pĂ„ Twitter om att den var “NSFW !!”

PĂ„ Tesla Giga Shanghai NSFW !! pic.twitter.com/1yrPyzJQGZ

– Elon Musk (@elonmusk) 7 januari 2020

Tesla avser att producera den kommande SUV Model Y Compact i Shanghai tillsammans med Model 3, men Musk hade en annan intressant ambition för sitt företags framtid i Kina.

Medan han pratade pĂ„ scenen sa han: “NĂ„got som skulle vara supercool … SĂ„ vi ska göra det … Ă€r att försöka skapa ett Kina design- och ingenjörscenter för att faktiskt designa en originalbil i Kina för konsumtion över hela vĂ€rlden . Jag tror att det hĂ€r kommer att bli vĂ€ldigt spĂ€nnande. “

De fordon vi kÀnner till inkluderar de redan tillgÀngliga Model S, Model X och Model Y. Planerade elfordon inkluderar 2020 Roadster, Tesla Semi, Model Y och den senast meddelade Cybertruck. Tesla har mycket arbete framför sig, men det mesta hanteras tillbaka i USA. Det Àr uppenbart att Musk vill se Ànnu lÀngre framÄt med den hÀr originalbilen designad för distribution över hela vÀrlden.

Genom att hantera bÄde design och produktion i Shanghai kan Tesla snabbt öka försÀljningen lokalt i den nÀst största ekonomin i vÀrlden innan den utvidgar distributionen till andra territorier. Detta Àr precis vad Musk lyckades lyckas i USA, sÄ det borde inte bli nÄgon överraskning att han försöker upprepa det i Kina.