Teracube lanserar sin andra hållbara smartphone

Om du inte är någon som uppgraderar till den senaste smarttelefonen varje år, har Teracube designat en telefon som inte bara är mer miljövänlig, den stöds av fyra års garanti.

Teracube 2e räknas som företagets andra smartphone och är byggd “med tanke på hållbarhet och prisvärdhet.” Telefonen är tillverkad med 25 procent återvunnen plast och det finns ett helt biologiskt nedbrytbart skyddshölje som ingår i varje telefon. Det finns inga andra tillbehör i lådan (laddare, USB-kabel eller öronsnäckor), vilket Teracube säger möjliggör en minskning av förpackningen med 50 procent.

“Vårt mål är att ge konsumenterna hållbara alternativ inom konsumentelektronikindustrin, som annars har varit känd för att vara lätt disponibel”, säger Sharad Mittal, grundare av Teracube. “Genom att utforma och skapa en hållbar smartphone av hög kvalitet till ett överkomligt pris, som Teracube 2e, hoppas vi att konsumenterna kommer att uppmuntras att hålla kvar sina enheter längre, minska e-avfall och bidra till en mer hållbar framtid inom teknik. “

Det medföljande litiumjonpolymerbatteriet är mycket generöst 4 000 mAh och kan bytas ut av användaren, vilket förlänger telefonens potentiella livslängd. Teracube är också det enda smarttelefonmärket som har fyra års garanti som standard med tvåvägs gratis frakt. Oavsiktlig skada kommer att repareras mot en fast avgift. Det är också billigt, med förbeställningar för 2e från $ 99, men MSRP är bara $ 199.

Allt låter bra, men vad får du exakt för dina pengar? Teracube 2e är en 4G Android 10-smartphone utrustad med en 6,1-tums HD + IPS-skärm (720-för-1 560). Inuti finns en Mediatek Helio A25-oktakärnprocessor (inklusive PowerVR GE8320 GPU) som körs på 1,8 GHz, 4 GB RAM, 64 GB lagringsutrymme och det 4000 mAh batteriet. De bakre kamerorna inkluderar en 13MP huvudskytt och en 8MP vidvinkelobjektiv. Selfie-kameran är 8MP. Många av er kommer också gärna höra att det finns ett hörlursuttag, USB-C-port, microSD-kortplats och dubbla SIM-kortplatser.

Förbeställningar för Teracube 2e öppnas idag i USA, Kanada och över hela Europa. Priserna på $ 99 för tidiga fåglar är tillgängliga, men endast för de första 100 kunderna, och alla telefoner förväntas levereras i december och i tid för att nå dig före jul.

Relaterade Artiklar

Back to top button