Temporus-kort avslöjar och intervjuar med Peter Whalen och Ben Thompson – Hearthstone

Blizzard har gett Metabomb och dess systersajt Eurogamer ett nytt kort att avslöja från Kobolds och Catacombs-uppsättningen!

Att säga att det inte är något vanligt kort är lite underdrivande. Säg hej till Temporus, Priest’s Legendary minion från den kommande expansionen:

Temporus är en 7 Mana 6/6 Dragon, men du har nog lagt märke till det riktigt intressanta med det här kortet: Battlecry. När de väl har spelats är båda spelarna begåvade med en dubbel sväng, men det är motståndaren som får första chansen att utnyttja denna enorma möjlighet.

Som högriskstrategier med hög belöning går det upp med de bästa, och vi hade några omedelbara tankar om hur detta kort kan passa in i den nuvarande och framtida metan.

Lyckligtvis Metabomb [MB] hade möjlighet att prata igenom dem alla med speldesignern Peter Whalen [PW] och Art Director Ben Thompson [BT] lite tidigare den här veckan.

Läs vidare för deras inblick i designen av den nya Legendary, däck som troligen kommer att utnyttja dess styrkor, sannolikheten för en övergripande kontrollmeta och svårigheten att förutse effekterna av unika kort som Temporus.

Temporus-intervju med Peter Whalen och Ben Thompson

MB: Detta är uppenbarligen ett mycket ovanligt Battlecry och så det första jag vill göra är att få en mycket tydlig förståelse för exakt vad som händer när du spelar Temporus på brädet.

PW: Du spelar Temporus och effekten försvinner. Det är ganska coolt, med virvlande ljusblå effekter, sedan avslutar du resten av din tur.

Din motståndare tar sedan deras sväng. Deras End Turn-knapp säger Extra Turn, precis som med Time Warp från Mage Quest. De spelar sin tur och får sedan en andra tur.

Det går sedan tillbaka till din sida. Din End Turn-knapp säger Extra Turn och gnistrar lite. Du avslutar din tur, sedan får du en andra sväng. Då går det tillbaka till det normala.

MB: När folk först ser detta kort tror jag att den första frågan de kommer att ha är att fråga om exakt Battlecry är unik för Temporus i Kobolds och Catacombs?

PW: Åh ja, väldigt mycket. Detta är ett ovanligt kort. Detta kort är mycket unikt.

MB: Vilka däckarketer har du specifikt riktat in dig som du tror att Temporus kommer att vara en del av? När det gäller både befintliga arketyper och nya?

PW:Det finns ett par olika sätt att spela detta kort på.

En är att spela ett ganska defensivt däck som kan vinna spelet i de två extra varven. Du kan få dig själv i en position där ditt liv totalt är tillräckligt högt och du har rimlig styrelsekontroll. Du kan spela detta och du är ganska säker på att din motståndare inte kommer att döda dig i två varv. Då är det ganska enkelt att döda den andra spelaren om ditt däck är inställt för det i de två varv du får i slutet av det.

Det finns ett mycket intressant risk / belöningselement när jag spelar Temporus, där jag måste vara ganska säker på att du inte kan slå mig på de två svängarna jag ska ge dig. Det är också intressant ur din motståndares perspektiv: ”OK, jag har två varv nu. Vilka är de två galna sakerna jag kan göra för att slå tillbaka? ”

Du kan också spela det i däck som inte är utformade för att döda en eller två varv. Du kan spela någon form av Midrange Dragon Priest-däck som kan spela Temporus på Turn 7, och din motståndare lyckas förmodligen inte döda dig. Du kan sedan dra nytta av din första tur för att rensa hans bräda och sedan använda den andra för att skapa en egen bräda.

Du kan få en ganska stor sväng tillbaka till din fördel.

MB: En av mina bekymmer var hur effektivt Dragon Priest skulle kunna dra nytta av Temporus, med tanke på dess nuvarande formulering.

PW: Så det finns Duskbreaker som i Dragon Priest låter dig hantera tre skador på alla andra minions, förutsatt att du har en Dragon i din hand. Det är ett mycket kraftfullt sätt för Dragon Priest att få tillbaka styrelsen.

MB: Det nya däcket som jag antog att Temporus kunde vara en central del av var Malygos Priest. Är det en sak du ser hända med kort som Malygos, då spelas Radiant Elemental (s) och burst-skador över två varv?

PW: Det är verkligen en sak människor är grupp för att försöka med Temporus. Vi får se hur kraftfull det är.

Den största utmaningen med det är att överleva din motståndares dubbla sväng. Jag tror att när det däcket utvecklas blir det intressant att se hur dessa spel spelar ut och hur du ska sätta upp ditt försvar.

MB: Oavsett vilken exakt nivålista du föredrar att använda, vet alla vad vi pratar om när vi pratar om ett Tier 1-kortlek. Kommer Temporus att hitta en väg in i den Tier 1-metan?

PW: Det är ganska svårt att säga. Kobolds och Catacombs kommer att forma spelet på många olika sätt. Vi tänker inte “Åh, vi är säkra på att dessa fyra däck kommer att bli Tier 1 och dessa kommer att bli Tier 2”. Det vet vi bara inte.

Våra spelare uppfinner alla typer av däck och arketyper som vi inte förväntade oss. Det är en del av det roliga med att bygga däck och skapa nya saker i Hearthstone. Det är svårt att säga om Temporus kommer att bli Tier 1 eller inte. Jag vet bara inte svaret på det.

MB: Tror du att det kommer att vara tillräckligt populärt för att vi kommer att se diskdäck som specifikt utnyttjar den möjligheten med två varv?

BT: Jag hoppas det! Jag tror det är säkert där mycket av det roliga kommer att komma ifrån med detta. Jag älskar att designteamet sätter din motståndares tur först. Jag tror att det är den intressanta uppkopplingen. Jag tycker att det är ganska uppenbart att om du fick dina första två varv när du ville ha dem skulle det vara ganska hemskt.

PW: Det är ganska sällsynt att se motdäck som medvetet stör andra däck i spelet. Det är ganska sällsynt att kortlekar överstiger 20%. Det händer mycket, mycket ibland, men min gissning är att ett Temporus-däck inte kommer att nå den nivån så det är ganska osannolikt att du bygger ett däck som kommer att förstöra det och förlora för allt annat.

Jag tror det faktiska [counter] spel i det är att hålla stora hot i handen för att dra nytta av Temporus-svängen om du spelar mot det däcket.

MB: Med många däck får du de mycket tydliga berättelserna tidigt i matchen om vilken typ av motståndare du står inför. Tror du att det kommer att bli samma typ av telegrafi när du spelar mot ett Temporus-däck?

PW: Jag tror att om Temporus-däcket visar sig vara populärt då, ja. Å andra sidan tror jag att det finns en möjlighet för spelare att sätta Temporus i ett annat skal, så att de kan dra nytta av det faktum att deras motståndare inte har någon aning om att de ska göra det.

Det är ett av de kort som är mest kraftfullt när det är en överraskning. Om du kan sätta den i ett skal där din motståndare inte förväntar sig det, tror jag att det kommer att vara där det är som bäst.

MB: Ofta när du ser kort som detta med en mycket ovanlig effekt är de verkligen roliga och spännande att spela, men inkonsekventa och konkurrenskraftiga – Exodia Paladin, till exempel.

Såvida vi inte anger en riktig kontrollmeta är jag orolig att Temporus kan hamna som ett lite mer-kort som helt enkelt ger motståndaren för mycket möjlighet att döda dig först. Är det ett rimligt bekymmer?

PW: När vi har gjort kraftfulla, galna, konstiga effekter tidigare har de ibland varit otroligt kraftfulla och sett mycket bra tävlingsspel. Saker som Quest Mage har sett en massa spel, och Quest Rogue såg mycket spel och var mycket kraftfull.

Det är väldigt konstiga effekter som är svåra att utvärdera på dag 1. Visst har det funnits effekter som verkade kraftfulla och konstiga men som inte slutade se ton konkurrenskraftigt spel. Swamp King Dred är ett bra exempel. Det var ett konstigt kort och det blev inte mycket spel.

Det är svårt att utvärdera – jag antar att det viktigaste med konstiga kort är att de är svåra att utvärdera nästan per definition. Vi måste se hur Temporus utvecklas – det är svårt för mig att säga ”Ja! Detta kommer att bli ett kraftfullt kort i Kobolds och Catacombs. ”

MB: Räknar du med en långsammare, mer kontrollorienterad meta i Kobolds och Catacombs? Är Temporus ett tecken på riktningen du tar?

PW: Det är svårt att berätta. Vi sätter in kraftfulla styrkorteffekter som Duskbreaker. Det är kort som är bäst när du är bakom. Duskbreaker är ett kort som är bra om du inte har styrkort, för det kommer också att skada dina egna hantlangare.

Vi lägger in några fler kort i den riktningen som är dina comeback-kort. Det här är kort där om min motståndare gör något mycket aggressivt, och jag gör något mer defensivt, har jag större möjlighet att komma tillbaka till brädet. Duskbreaker är ett bra exempel på det och det finns andra i uppsättningen.

Vi lägger in dessa kort för att låta de defensiva spelarna ha alternativ att komma tillbaka och spela en försvarsroll. Huruvida det utvecklas till “Detta kommer att bli en kontrollmeta” eller “Detta är en aggressiv meta”? Det är upp till vår spelarbas och hur korten faller ut.

MB: Tittar vi på korten vi hittills sett – som Duskbreaker och Temporus – återvänder vi till en punkt där Dragon Priest är signaturen för hjälten? Är det en avsiktlig designintention?

PW: Just nu ser vi en massa olika prästdäck i spelet. Det finns ett Highlander Priest-däck, det finns Silence Priest som har gjort det ganska bra nyligen. Det finns en Dragon Priest i metaspelet just nu som är mer av ett däck för Inner Fire / Divine Spirit, men populariteten är ganska låg.

Vad vi vill göra i en expansion är nya arketyper som människor kan experimentera med. Jag tror att Highlander Priest kommer att bli väldigt, mycket bra, jag tror att Silence Priest fortfarande kommer att bli ganska bra. Om Dragon Priest kan utvecklas som en annan möjlighet för människor att experimentera med, är det bra.

Jag vill inte säga att jag tror att Dragon Priest kommer att bli det starkaste däcket – jag tror att det kommer att bli ett annat alternativ för Priest.

En av de saker jag gillar med Kobolds och Catacombs är att Dragons passar fantasin. Det handlar om dungeon crawl-upplevelsen, går under jorden och möter alla dessa klassiska fantasymonster. Drakar är en riktigt stor del av det.

Vi har sett Dragon Soul som vapnet och vad det betyder för präster som helhet i Kobolds och Catacombs. Vi har sett Temporus och Duskbreaker, och det händer ett antal häftiga Dragon-saker. Det passar bra för fantasin och passar in i en arketyp som är lite underbetjänad i Priest just nu.

MB: När det gäller att utforska underjordiska och möta dessa fantasivarelser, hur passar Temporus in tematiskt – med tanke på sin plats i tidens grottor från WOW: s Burning Crusade-expansion?

PW: Det gick inte så bra för Temporus i Caverns of Time. Han var tvungen att dra sig tillbaka under jorden för att slicka sina sår, och så naturligt med Kobolds tunnlar runt hamnade de där Temporus var.

När Kobolds utforskar gräver de i tunnlar och katakomber överallt, och de kommer att stöta på några galna saker. Det finns Rin, den första lärjungen som har börjat denna ritual för att hitta en hemsk demon. Kobolds tunnlar in i hennes katakomb, och de har också tunnlat in i kammaren där Temporus hänger.

MB: Ben, ur ett konstnärligt perspektiv, hur går det att ta Temporus från WOW och överföra den till Hearthstone? Vad är din utgångspunkt?

BT: World of Warcraft erbjuder fantastisk fruktbar mark för många bra idéer, vare sig de är konstnärliga eller berättelsedrivna. Att få chansen att sätta Temporus i Hearthstone är ingen liten del av det.

Att få den bild som vi kände var väldigt bekant – Temporos utseende och känsla och andningsvapnet – vi stöter alltid på ett problem med mycket, mycket stora varelser som måste passa in i en mycket liten ram.

Temporus är inte liten. Han är inte en whelpling, han är en stor drake, så som sådan när vi stöter på att vi typiskt letar efter något distinkt med deras huvud eller huvudstycke – hur deras huvud eller topp fungerar.

I det här fallet går själva andetagsvapnet av och får en antydan om att det inte är eld som används – det här är inte din typiska branddrake. Sådana saker är vad vi ska luta oss in i. Konstnären var glada över att göra Temporus för som det visar sig att han också är en WOW-spelare. Så han var superupphetsad och kunde inte vänta med att dyka in och prova på det.

PW: Jag älskar Dragon Art i denna uppsättning. Det finns många bra drakar!

Relaterade Artiklar

Back to top button