Telegram spårar massiva cyberattacker till Kina under protester i Hong Kong

telegram, cyberattack, Hong Kong-protester, Telegram Cyber ​​Attack, Telegramgrundare Pavel Durov, Pavel Durov, Cyber ​​Attack Hong Kong Protests, Cyber ​​Attack Beijing, Beijing Hong Kong, Cyber ​​Attack Kina, Kina Hong Kong, senaste nyheterna, indiska expressnyheter En administratör för en stor lokal Telegram-grupp arresterades på tisdag för påstådd konspiration för att begå en allmän olägenhet, rapporterade South China Morning Post. (Bild: Reuters)

Telegram-grundaren Pavel Durov sa att en massiv cyberattack på hans meddelandetjänst härstammar från Kina, vilket väcker frågor om huruvida Peking försökte störa en protest med hundratusentals som utbröt på gatorna i Hong Kong.

Den krypterade meddelandeprogrammet sa att den upplevde en kraftfull distribuerad denial of service-attack efter att “skräpförfrågningar” översvämmade sina servrar och störde legitim kommunikation. De flesta av dessa frågor kom från kinesiska internetprotokolladresser, sade grundaren Pavel Durov i ett efterföljande Twitter-inlägg.

“Det här fallet var inte ett undantag”, twittrade han utan att utarbeta.

Hongkong befinner sig i politisk orolighet när den Peking-stödda regeringen försöker tvinga igenom kontroversiell lagstiftning som för första gången skulle tillåta utlämningar till Kina, som protesterande fruktar att de skulle kunna användas för att få bort regeringens opposition. Det förslaget har antändt ett utbrett skrik, skickat hundratusentals demonstranter till stadens gator och utlöst våldsamma sammandrabbningar när demonstranter stormade lagstiftningskammaren onsdag.

IP-adresser kommer mest från Kina. Historiskt sett sammanföll alla statliga aktörer i storlek DDoS (200-400 Gb / s skräp) som vi upplevde i tid med protester i Hong Kong (samordnat på @telegram). Detta fall var inget undantag.

– Pavel Durov (@durov) 12 juni 2019

Läs mer: Kina, Hong Kong utlämningsavtal visar delad karta

Demonstranter i Hong Kong har blivit alltmer oroliga för juridiska följder när Peking skärper sitt inflytande över den tidigare brittiska kolonin och den lokala regeringen åtalar demonstranter. De har litat på krypterade tjänster för att undvika upptäckt. Telegram och Firechat – en peer-to-peer-meddelandetjänst som fungerar med eller utan internetåtkomst – är bland de populäraste apparna i Hongkongs Apple-butik.

Demonstranter kolliderar med upploppspolisen i Hong Kong: på bilder

Många demonstranter maskerade ansikten för att undvika ansiktsigenkänning och undvekade att använda kollektivtrafikkort som frivilligt kan kopplas till deras identitet. En administratör för en stor lokal Telegram-grupp arresterades på tisdag för påstådd konspiration för att begå en allmän olägenhet, rapporterade South China Morning Post.

Hongkongs lagstiftningsråd avbröt en översyn av lagförslaget för en andra dag torsdag mitt i det fortsatta hotet om protester. Stadens ledare, verkställande direktör Carrie Lam, försöker anta lagstiftningen i slutet av den nuvarande lagstiftningssessionen i juli.

Telegram skapades av Durov, en rysk entreprenör som är känd för sin förespråkare för internetfriheter. 2017 sa han att tjänsten skulle registreras hos Rysslands kommunikationsvakthund efter att den hotades av ett inhemskt förbud. Durov svarade inte omedelbart på ett meddelande som publicerades på sin privata Telegram-kanal.

Relaterade Artiklar

Back to top button