Telefonsäkerhet på flygplan? Passagerare bryr sig inte

Har du någonsin varit på ett plan när det är på väg att starta, med telefonen i flygplansläge eller till och med avstängd och sedan tittat över för att se någon FaceTiming på full volym? Det händer mycket, trots förfrågningar från flygvärdinnor som ber dig att stänga av anslutningen på din telefon för din säkerhet (och för att Federal Aviation Administration gör dem).

Why Axis Bug

En ny undersökning av AT & T-återförsäljaren All Home Connections testade 1 000 resenärer och frågade dem helt klart vad de gör med sina telefoner i ett plan. Svaren kan vara häpnadsväckande för alla med aviofobi. De kan också verka värda en stor rygg för trötta resenärer som har sett allt och tror att reglerna är godtyckliga, nyckfulla och orimliga saker, särskilt för att flygresor har blivit en sådan syssla med allt nöjet att ta en täckt vagn över prärien på 1800-talet.

Vad det kokar ner till är detta: En av 15 tillfrågade personer bryr sig inte ens om att sätta sina smartphones i flygläge när en flygvärdinna frågar. Endast 67 procent stänger av sina telefoner. Och män är dubbelt så benägna att flagga instruktioner från besättningen. Du kan se alla detaljer i denna infografik.

Varför axeln - sätter du telefonen i flygläge när du flyger?

Alla hemanslutningar gick den extra milen och pratade med en pilot och författare som sa ganska tydligt att telefoner “kan och stör störningar i radiosändningar”, och det enda som sparar flygets kommunikation med tornet är att majoriteten av passagerarna använder flygplan på begäran. Det visar sig att minst 61,4 procent av de tillfrågade tror att det är sant. (14,5 procent tror att användning av en telefon direkt kommer att orsaka en plan att krascha. Men med tanke på hur många som uppenbarligen inte stänger av sina telefoner, skulle marken vara full av flygkroppar och vingar om så vore fallet.)

Undersökningen omfattade också de värsta vanorna hos människor på flygplan. Att spela ljud utan hörlurar toppade listan över saker som respondenter hatar, med 83 procent av människorna irriterade (i bästa fall). Färre människor (63 procent) ogillar när passagerare pratar i telefon när planet fortfarande är på marken. Och många människor hatar när du använder en ljus skärm (antingen på en telefon eller surfplatta eller bärbar dator) när lamporna är släckta för en nattflygning. Massor av människor skulle vilja se överträdares enheter beslagtagna eller se dem få böter för sin hybris. En till två procent skulle vilja se dem förbjudna, beroende på etiketten “intrång”.

Why Axis-diagrammet - Topp 3 mest irriterande telefonvanor på flygplan

Läs mer i hela rapporten. Tänk på det nästa gång du flyger de inte så vänliga himlen.

Relaterade Artiklar

Back to top button