TelefonsÀkerhet pÄ flygplan? Passagerare bryr sig inte

 TelefonsÀkerhet pÄ flygplan?  Passagerare bryr sig inte

Har du nÄgonsin varit pÄ ett plan nÀr det Àr pÄ vÀg att starta, med telefonen i flygplanslÀge eller till och med avstÀngd och sedan tittat över för att se nÄgon FaceTiming pÄ full volym? Det hÀnder mycket, trots förfrÄgningar frÄn flygvÀrdinnor som ber dig att stÀnga av anslutningen pÄ din telefon för din sÀkerhet (och för att Federal Aviation Administration gör dem).

Why Axis Bug

En ny undersökning av AT & T-ÄterförsÀljaren All Home Connections testade 1 000 resenÀrer och frÄgade dem helt klart vad de gör med sina telefoner i ett plan. Svaren kan vara hÀpnadsvÀckande för alla med aviofobi. De kan ocksÄ verka vÀrda en stor rygg för trötta resenÀrer som har sett allt och tror att reglerna Àr godtyckliga, nyckfulla och orimliga saker, sÀrskilt för att flygresor har blivit en sÄdan syssla med allt nöjet att ta en tÀckt vagn över prÀrien pÄ 1800-talet.

Vad det kokar ner till Àr detta: En av 15 tillfrÄgade personer bryr sig inte ens om att sÀtta sina smartphones i flyglÀge nÀr en flygvÀrdinna frÄgar. Endast 67 procent stÀnger av sina telefoner. Och mÀn Àr dubbelt sÄ benÀgna att flagga instruktioner frÄn besÀttningen. Du kan se alla detaljer i denna infografik.

Varför axeln - sÀtter du telefonen i flyglÀge nÀr du flyger?

Alla hemanslutningar gick den extra milen och pratade med en pilot och författare som sa ganska tydligt att telefoner “kan och stör störningar i radiosĂ€ndningar”, och det enda som sparar flygets kommunikation med tornet Ă€r att majoriteten av passagerarna anvĂ€nder flygplan pĂ„ begĂ€ran. Det visar sig att minst 61,4 procent av de tillfrĂ„gade tror att det Ă€r sant. (14,5 procent tror att anvĂ€ndning av en telefon direkt kommer att orsaka en plan att krascha. Men med tanke pĂ„ hur mĂ„nga som uppenbarligen inte stĂ€nger av sina telefoner, skulle marken vara full av flygkroppar och vingar om sĂ„ vore fallet.)

Undersökningen omfattade ocksĂ„ de vĂ€rsta vanorna hos mĂ€nniskor pĂ„ flygplan. Att spela ljud utan hörlurar toppade listan över saker som respondenter hatar, med 83 procent av mĂ€nniskorna irriterade (i bĂ€sta fall). FĂ€rre mĂ€nniskor (63 procent) ogillar nĂ€r passagerare pratar i telefon nĂ€r planet fortfarande Ă€r pĂ„ marken. Och mĂ„nga mĂ€nniskor hatar nĂ€r du anvĂ€nder en ljus skĂ€rm (antingen pĂ„ en telefon eller surfplatta eller bĂ€rbar dator) nĂ€r lamporna Ă€r slĂ€ckta för en nattflygning. Massor av mĂ€nniskor skulle vilja se övertrĂ€dares enheter beslagtagna eller se dem fĂ„ böter för sin hybris. En till tvĂ„ procent skulle vilja se dem förbjudna, beroende pĂ„ etiketten “intrĂ„ng”.

Why Axis-diagrammet - Topp 3 mest irriterande telefonvanor pÄ flygplan

LÀs mer i hela rapporten. TÀnk pÄ det nÀsta gÄng du flyger de inte sÄ vÀnliga himlen.