Teknikindustrin förväntas drabbas när amerikanska annonsintäkter sjunker

Företag kämpar under COVID-19-pandemin. Varje företag. Även teknikföretag har att göra med produktionsstopp och minskade försäljningar. Under hela tiden försvinner en annan inkomstkälla när digitala annonsdollar försvinner.

Enligt Cowen & Co.: s investeringshanteringsföretag kan Google och Facebook förlora mer än 40 miljarder dollar i annonsintäkter i år. Med tanke på hur teknikindustrin redan har ett stryp på digitala reklamplattformar är det vettigt att dessa företag kan drabbas så hårt.

Med hjälp av data från Axios och Magna har Statista visualiserat hur illa det har blivit i reklamvärlden. Innan det globala utbrottet visade annonsintäkter en tillväxt på 6,6 procent. Det antalet har sjunkit till -2,8 procent när annonsörerna drar sina annonser och håller på sina pengar.

Träffat hårdast är traditionella medier, som nu har en sammanlagd tillväxt på -51,3 procent framöver. Digital reklam faller då sökningen har sjunkit från en tillväxttakt på 11,6 procent till bara 4,5 procent. Annonsintäktstillväxten för video har gått från 14,2 procent till bara 8,3 procent. Reklam på sociala medier drabbades värst av allt: en tillväxttakt på 17,2 procent är nu bara 8,7 procent, nästan halverad.

Så även om fler stannar hemma och framför sina enheter, spenderar annonsörer faktiskt mindre. En studie av Statista säger att småföretag utgör majoriteten av dollar som spenderas på digital reklam. Med många företag som antingen stängs av eller arbetar med minimal kapacitet, betyder det att färre annonsdollar spenderas.

Medan Google och Facebook fortfarande klarar sig tack vare andra produkter och tjänster kommer detta uppenbarligen att skada framtida tillväxt. Precis när YouTube äntligen hade överträffat kabel-TV i annonsintäkter, faller allt ifrån varandra.

Relaterade Artiklar

Back to top button