TCS och Cornell Tech lanserar Pace Port Innovation Hub i NYC

TCS och Cornell Tech lanserar Pace Port Innovation Hub i NYC

Mumbai, Indien-baserade IT-tjĂ€nsteföretag Tata Consultancy Services (TCS) har öppnat “TCS Pace Port New York”, ett nytt innovationsnav i partnerskap med Cornell Tech forskarskola. Det nya navet Ă€r utformat för att hjĂ€lpa företag att lösa utmaningar genom att fĂ„ affĂ€rsinformation (BI) frĂ„n data. TCS Pace Port NY-navet lanserades den 27 juni med en bandklippningsceremoni pĂ„ Tata Innovation Center pĂ„ Cornell Techs Roosevelt Island-campus i New York City. Navet kallas “Pace Port” eftersom Pace Ă€r namnet pĂ„ TCS: s tjĂ€nster för forskning, innovation och digital transformation.

Det nya navet kommer att lÄta TCS, en global organisation för IT-tjÀnster, konsultering och affÀrslösningar, arbeta tillsammans med Cornell Tech och andra företag för att forska, utveckla och kommersialisera den senaste tekniken. Etablerade företag samt lokala nystartade företag inom branscher som gÀstfrihet, biovetenskap, detaljhandel och transport kommer att anvÀnda den gemensamma arbetsytan för att bedriva forskning inom omrÄden som artificiell intelligens (AI), blockchain, avancerad analys, cybersÀkerhet och sakernas internet (IoT). Alla TCS-kunder kommer att ha tillgÄng till TCS Pace Port NY-navet.

De fyra ovan nĂ€mnda branscherna störs mest idag av innovation och digital transformation och “sitter pĂ„ en enorm mĂ€ngd data”, enligt Pratik Pal, VD och globalt chef för detaljhandel, konsumtionsvaror, resor, transport och gĂ€stfrihet vid TCS. Uppgifterna som Pal hĂ€nvisar till Ă€r konsumentdata i form av bilder, text, video och röst. Även om Pal inte angav ett nummer, Ă€r denna mĂ€ngd data troligtvis i zettabyte (ZB). Enligt forskningsföretaget IDC kommer “Global Datasphere” att vĂ€xa frĂ„n cirka 40 ZB 2019 till 175 ZB 2025.

Vad menar IDC med “Global Datasphere?” I november 2018 publicerade IDC sin vitbok “The Digitalization of the World: From Edge to Core”. I den definierar IDC “tre primĂ€ra platser dĂ€r digitalisering sker och dĂ€r digitalt innehĂ„ll skapas.” Den första Ă€r kĂ€rnan (traditionella datacenter och moln), den andra Ă€r kanten (företagshĂ€rdad infrastruktur som mobiltorn och filialkontor), och den tredje Ă€r slutpunkter (datorer, smartphones och IoT-enheter). IDC kallar summeringen av all denna information – oavsett om den skapas, fĂ„ngas eller replikeras – “Global Datasphere.”

TCS Pace Port New York - skyltning

Bridging Academia och Tech Industry

Robert Harrison Ă€r ordförande för styrelsen för Cornell University. Vid öppnandet av TCS Pace Port NY-navet sa Harrison att nĂ€r Tata Innovation Center först lanserades kallades det “The Bridge” för att beteckna ett partnerskap mellan akademin och företagsvĂ€rlden. I december 2017 investerade TCS 50 miljoner dollar i Cornell Tech för att skapa Tata Innovation Center. De har nu utökat sitt partnerskap för att öppna TCS Pace Port-navet i Tata Innovation Center. Cornell Tech-akademiker och lĂ€rare kommer att arbeta tillsammans med TCS och dess kunder för att lösa affĂ€rsproblem med hjĂ€lp av data.

“Nyckeln till den ambitionen var vĂ„rt bokstavligen oskamliga uppdrag att komma ner frĂ„n elfenbenstornet och arbeta med industrin pĂ„ verkliga problem, verkliga utmaningar”, sa Harrison. “Lyckligtvis förstod TCS och Tata Group kraften i den visionen, och de bestĂ€mde sig för att samarbeta med Cornell som vĂ„r fullstĂ€ndiga branschpartner genom att investera i Cornell Tech.”

TCS Pace Port NY-nav kommer att fokusera pĂ„ att hjĂ€lpa kunder nĂ€r de genomgĂ„r digital omvandling, vilket innebĂ€r att digital teknik anvĂ€nds för att lösa affĂ€rsproblem. Navet inkluderar ett omrĂ„de som lĂ„ter kunder visa upp sina framsteg under denna digitala omvandling, ett samarbetsutrymme som heter “TCS COIN Accelerator.” Det Ă€r en smidig arbetsyta för att utforska affĂ€rsidĂ©er i virtuella miljöer för att testa verkliga förhĂ„llanden och ett akademiskt forskningslaboratorium dĂ€r TCS kommer att ge utbildning om sitt Business 4.0-koncept, vilket innebĂ€r att företag tjĂ€nar pengar pĂ„ digital teknik för att skapa kundvĂ€rde.

TCS Pace Port New York - Tata Innovation Center
)

Lösa affÀrsproblem med hjÀlp av data

“VĂ„r vision för dessa branscher Ă€r att om du kan införa denna enorma mĂ€ngd data i affĂ€rsprocesser över hela vĂ€rdekedjan, blir upplĂ„sning av affĂ€rsvĂ€rde exponentiell,” sĂ€ger Pal. Han ser potentialen för affĂ€rsvĂ€rde i att kombinera demografisk data och konsumentdata med AI, maskininlĂ€rning (ML) och IoT.

AnlĂ€ggningen kommer att tillhandahĂ„lla ett samarbetsutrymme och forskningslaboratorium för startups och TCS-kunder för att testa affĂ€rsidĂ©er under verkliga förhĂ„llanden och visa upp dem i centrum. År 2018 lanserade TCS det första Pace Port-navet i Tokyo och planerar att öppna ytterligare Pace Port-nav under de nĂ€rmaste tvĂ„ Ă„ren i Nordamerika och andra regioner. Men frĂ„n och med nu Ă€r NYC-platsen det enda Pace Port-navet med ett akademiskt partnerskap.

TCS, tillsammans med Cornell Tech-lĂ€rare och studenter, kommer att arbeta med företag för att hantera utmaningar som att övervaka passagerarbelastningar pĂ„ kryssningsfartyg och personalisera produktpreferenser i detaljhandeln. KĂ€rnan i forskningen vid TCS Pace Port NY kommer att vara ett TCS-koncept som heter “AlgoRetail.” AlgoRetail lĂ„ter Ă„terförsĂ€ljare anvĂ€nda datainsikterna som samlats in frĂ„n text, bilder, röst och video för att lösa affĂ€rsproblem kring pris-, fastighets- och lagerproblem som krympning pĂ„ grund av stöld.

“Vi tar med hela vĂ„r kurator för vĂ„r egen immateriella egendom, partner immateriella rĂ€ttigheter, akademiska partnerskap och startpartnerskap”, sĂ€ger Rajashree Ramakrishnan, chef för Retail Solutions Group pĂ„ TCS. “SĂ„ vi sammanför allt detta för att hjĂ€lpa vĂ„ra kunder att anvĂ€nda algoritmer.”

Ramakrishnan sa att med hjÀlp av AI kan företag dra nytta av en större datamÀngd Àn nÄgonsin tidigare. Denna information kommer frÄn callcenter, produkter pÄ hyllan, Natural Language Processing (NLP) och datorvisionsteknik, som lÄter datorer förstÄ en bild eller video som mÀnniskor gör.

TCS Pace Port Hub - detaljhandelsdata

Innovationer inom gÀstfrihet, detaljhandel och resor

I en presentation som lyfter fram en del av den tidiga forskningen som inleddes innan TCS Pace Port NY-navet lanserades beskrev Ryan Metz, Senior Data Scientist pĂ„ TCS Pace Port NY, TCS: s “Fraud Watch” -applikation. Metz talade om hur Fraud Watch-appen anvĂ€nder bildigenkĂ€nningsteknik för att upptĂ€cka en gĂ„ngförĂ€ndring (det vill sĂ€ga hur mĂ€nniskor gĂ„r) i en butik. “Vad i [research] teamet upptĂ€ckte Ă€r att nĂ€r nĂ„gon har tagit en produkt och har för avsikt att stjĂ€la den, förĂ€ndras hur de gĂ„r, “sa Metz. Genom att upptĂ€cka dessa incidenter med hjĂ€lp av datasynteknik sa han” du kan omedelbart skicka sĂ€kerhet för att fĂ„nga upp den tjuven innan han [or she] kommer till dörren. SĂ„ detta kommer att ge lite rĂ€ttvisa till detaljhandeln. “

Dessutom visade Metz en app som Cornell Tech-studenter skapade kallad “Fresher”, som anvĂ€nder datorsynsteknik för att upptĂ€cka fruktens fĂ€rskhet. Fresher-appen lĂ€r sig hur nĂ€ra frukten Ă€r att förstöra och tillĂ„ter sedan butikschefer att ordna om butikens fördĂ€rvliga artiklar enligt denna information.

PÄ TCS Pace Port NY-nav kommer stora ÄterförsÀljare sÄvÀl som nystartade företag att anvÀnda blockchain för att verifiera produkternas Àkthet nÀr de gÄr igenom försörjningskedjan. Ramakrishnan beskrev hur du kan spÄra försörjningskedjan för en flaska vin frÄn nÀr druvorna odlas till nÀr de skickas till ett bryggeri och tappas pÄ flaska. Du kan till exempel verifiera om druvor odlades i Australien.

“Blockchain kan faktiskt hjĂ€lpa dig att autentisera hela leveranskedjan”, sa Ramakrishnan. “Om du sĂ€ger att det var ekologiska druvor och inga bekĂ€mpningsmedel anvĂ€ndes, kan jag dĂ„ verifiera det? Och om du sĂ€ger att de hĂ€rdades i fem Ă„r, var de verkligen mogna i fem Ă„r?”

Vid lanseringsevenemanget diskuterade forskare ocksĂ„ projekt inom gĂ€stfrihet och resor. I preliminĂ€r forskning utförd före den officiella lanseringen av TCS Pace Port NY-navet, hjĂ€lpte nyligen Cornell Tech MBA-programutbildade Andrew Schaye att utveckla en app som heter “Occupancy Data Information (ODIN).” Appen, byggd för Carnival Cruise Line, spĂ„rar dĂ€r mĂ€nniskor Ă€r pĂ„ ett fartyg. Proof of Concept (PoC) visade hur insikter frĂ„n data kan hjĂ€lpa mĂ€nniskor pĂ„ ett kryssningsfartyg att snabbt komma i sĂ€kerhet, sade Schaye. Data frĂ„n folkspĂ„rning hjĂ€lper ocksĂ„ till att optimera rutterna för hushĂ„llspersonalen. Flygbolag som JetBlue Airways Corporation planerar ocksĂ„ att anvĂ€nda appar frĂ„n TCS Pace Port NY-navet för att hjĂ€lpa till med bokade bokningar, hantera resvĂ€gar och ge kunderna en mer uppkopplad upplevelse.

TCS Pace Port New York - BandskÀrning

)

Samarbete för framtiden

Akademiska institutioner Ă€r ofta en central plats dĂ€r företag, leverantörer och skolor samlas för att frĂ€mja en miljö för innovation och för att lösa affĂ€rsproblem. Och enligt Ramakrishnan Ă€r det vad TCS och Cornell Tech vill göra framöver: identifiera ett lagerproblem för en Ă„terförsĂ€ljare och spara företaget pengar genom samarbete och kunskap frĂ„n datalgoritmer. Det krĂ€vs flera parter – inklusive professorer, studenter och teknologer – för att lösa affĂ€rsproblem som inte kan lösas över en natt.

“Naturligtvis, för att bygga dessa algoritmer kan du inte bara göra det isolerat,” sade Ramakrishnan. “Du behöver ett ekosystem av partners som TCS, du behöver forskning och innovation för att hĂ€nda och du behöver universitet som du kan samarbeta med.”