TCS och Cornell Tech lanserar Pace Port Innovation Hub i NYC

Mumbai, Indien-baserade IT-tjänsteföretag Tata Consultancy Services (TCS) har öppnat “TCS Pace Port New York”, ett nytt innovationsnav i partnerskap med Cornell Tech forskarskola. Det nya navet är utformat för att hjälpa företag att lösa utmaningar genom att få affärsinformation (BI) från data. TCS Pace Port NY-navet lanserades den 27 juni med en bandklippningsceremoni på Tata Innovation Center på Cornell Techs Roosevelt Island-campus i New York City. Navet kallas “Pace Port” eftersom Pace är namnet på TCS: s tjänster för forskning, innovation och digital transformation.

Det nya navet kommer att låta TCS, en global organisation för IT-tjänster, konsultering och affärslösningar, arbeta tillsammans med Cornell Tech och andra företag för att forska, utveckla och kommersialisera den senaste tekniken. Etablerade företag samt lokala nystartade företag inom branscher som gästfrihet, biovetenskap, detaljhandel och transport kommer att använda den gemensamma arbetsytan för att bedriva forskning inom områden som artificiell intelligens (AI), blockchain, avancerad analys, cybersäkerhet och sakernas internet (IoT). Alla TCS-kunder kommer att ha tillgång till TCS Pace Port NY-navet.

De fyra ovan nämnda branscherna störs mest idag av innovation och digital transformation och “sitter på en enorm mängd data”, enligt Pratik Pal, VD och globalt chef för detaljhandel, konsumtionsvaror, resor, transport och gästfrihet vid TCS. Uppgifterna som Pal hänvisar till är konsumentdata i form av bilder, text, video och röst. Även om Pal inte angav ett nummer, är denna mängd data troligtvis i zettabyte (ZB). Enligt forskningsföretaget IDC kommer “Global Datasphere” att växa från cirka 40 ZB 2019 till 175 ZB 2025.

Vad menar IDC med “Global Datasphere?” I november 2018 publicerade IDC sin vitbok “The Digitalization of the World: From Edge to Core”. I den definierar IDC “tre primära platser där digitalisering sker och där digitalt innehåll skapas.” Den första är kärnan (traditionella datacenter och moln), den andra är kanten (företagshärdad infrastruktur som mobiltorn och filialkontor), och den tredje är slutpunkter (datorer, smartphones och IoT-enheter). IDC kallar summeringen av all denna information – oavsett om den skapas, fångas eller replikeras – “Global Datasphere.”

TCS Pace Port New York - skyltning

Bridging Academia och Tech Industry

Robert Harrison är ordförande för styrelsen för Cornell University. Vid öppnandet av TCS Pace Port NY-navet sa Harrison att när Tata Innovation Center först lanserades kallades det “The Bridge” för att beteckna ett partnerskap mellan akademin och företagsvärlden. I december 2017 investerade TCS 50 miljoner dollar i Cornell Tech för att skapa Tata Innovation Center. De har nu utökat sitt partnerskap för att öppna TCS Pace Port-navet i Tata Innovation Center. Cornell Tech-akademiker och lärare kommer att arbeta tillsammans med TCS och dess kunder för att lösa affärsproblem med hjälp av data.

“Nyckeln till den ambitionen var vårt bokstavligen oskamliga uppdrag att komma ner från elfenbenstornet och arbeta med industrin på verkliga problem, verkliga utmaningar”, sa Harrison. “Lyckligtvis förstod TCS och Tata Group kraften i den visionen, och de bestämde sig för att samarbeta med Cornell som vår fullständiga branschpartner genom att investera i Cornell Tech.”

TCS Pace Port NY-nav kommer att fokusera på att hjälpa kunder när de genomgår digital omvandling, vilket innebär att digital teknik används för att lösa affärsproblem. Navet inkluderar ett område som låter kunder visa upp sina framsteg under denna digitala omvandling, ett samarbetsutrymme som heter “TCS COIN Accelerator.” Det är en smidig arbetsyta för att utforska affärsidéer i virtuella miljöer för att testa verkliga förhållanden och ett akademiskt forskningslaboratorium där TCS kommer att ge utbildning om sitt Business 4.0-koncept, vilket innebär att företag tjänar pengar på digital teknik för att skapa kundvärde.

TCS Pace Port New York - Tata Innovation Center
)

Lösa affärsproblem med hjälp av data

“Vår vision för dessa branscher är att om du kan införa denna enorma mängd data i affärsprocesser över hela värdekedjan, blir upplåsning av affärsvärde exponentiell,” säger Pal. Han ser potentialen för affärsvärde i att kombinera demografisk data och konsumentdata med AI, maskininlärning (ML) och IoT.

Anläggningen kommer att tillhandahålla ett samarbetsutrymme och forskningslaboratorium för startups och TCS-kunder för att testa affärsidéer under verkliga förhållanden och visa upp dem i centrum. År 2018 lanserade TCS det första Pace Port-navet i Tokyo och planerar att öppna ytterligare Pace Port-nav under de närmaste två åren i Nordamerika och andra regioner. Men från och med nu är NYC-platsen det enda Pace Port-navet med ett akademiskt partnerskap.

TCS, tillsammans med Cornell Tech-lärare och studenter, kommer att arbeta med företag för att hantera utmaningar som att övervaka passagerarbelastningar på kryssningsfartyg och personalisera produktpreferenser i detaljhandeln. Kärnan i forskningen vid TCS Pace Port NY kommer att vara ett TCS-koncept som heter “AlgoRetail.” AlgoRetail låter återförsäljare använda datainsikterna som samlats in från text, bilder, röst och video för att lösa affärsproblem kring pris-, fastighets- och lagerproblem som krympning på grund av stöld.

“Vi tar med hela vår kurator för vår egen immateriella egendom, partner immateriella rättigheter, akademiska partnerskap och startpartnerskap”, säger Rajashree Ramakrishnan, chef för Retail Solutions Group på TCS. “Så vi sammanför allt detta för att hjälpa våra kunder att använda algoritmer.”

Ramakrishnan sa att med hjälp av AI kan företag dra nytta av en större datamängd än någonsin tidigare. Denna information kommer från callcenter, produkter på hyllan, Natural Language Processing (NLP) och datorvisionsteknik, som låter datorer förstå en bild eller video som människor gör.

TCS Pace Port Hub - detaljhandelsdata

Innovationer inom gästfrihet, detaljhandel och resor

I en presentation som lyfter fram en del av den tidiga forskningen som inleddes innan TCS Pace Port NY-navet lanserades beskrev Ryan Metz, Senior Data Scientist på TCS Pace Port NY, TCS: s “Fraud Watch” -applikation. Metz talade om hur Fraud Watch-appen använder bildigenkänningsteknik för att upptäcka en gångförändring (det vill säga hur människor går) i en butik. “Vad i [research] teamet upptäckte är att när någon har tagit en produkt och har för avsikt att stjäla den, förändras hur de går, “sa Metz. Genom att upptäcka dessa incidenter med hjälp av datasynteknik sa han” du kan omedelbart skicka säkerhet för att fånga upp den tjuven innan han [or she] kommer till dörren. Så detta kommer att ge lite rättvisa till detaljhandeln. “

Dessutom visade Metz en app som Cornell Tech-studenter skapade kallad “Fresher”, som använder datorsynsteknik för att upptäcka fruktens färskhet. Fresher-appen lär sig hur nära frukten är att förstöra och tillåter sedan butikschefer att ordna om butikens fördärvliga artiklar enligt denna information.

På TCS Pace Port NY-nav kommer stora återförsäljare såväl som nystartade företag att använda blockchain för att verifiera produkternas äkthet när de går igenom försörjningskedjan. Ramakrishnan beskrev hur du kan spåra försörjningskedjan för en flaska vin från när druvorna odlas till när de skickas till ett bryggeri och tappas på flaska. Du kan till exempel verifiera om druvor odlades i Australien.

“Blockchain kan faktiskt hjälpa dig att autentisera hela leveranskedjan”, sa Ramakrishnan. “Om du säger att det var ekologiska druvor och inga bekämpningsmedel användes, kan jag då verifiera det? Och om du säger att de härdades i fem år, var de verkligen mogna i fem år?”

Vid lanseringsevenemanget diskuterade forskare också projekt inom gästfrihet och resor. I preliminär forskning utförd före den officiella lanseringen av TCS Pace Port NY-navet, hjälpte nyligen Cornell Tech MBA-programutbildade Andrew Schaye att utveckla en app som heter “Occupancy Data Information (ODIN).” Appen, byggd för Carnival Cruise Line, spårar där människor är på ett fartyg. Proof of Concept (PoC) visade hur insikter från data kan hjälpa människor på ett kryssningsfartyg att snabbt komma i säkerhet, sade Schaye. Data från folkspårning hjälper också till att optimera rutterna för hushållspersonalen. Flygbolag som JetBlue Airways Corporation planerar också att använda appar från TCS Pace Port NY-navet för att hjälpa till med bokade bokningar, hantera resvägar och ge kunderna en mer uppkopplad upplevelse.

TCS Pace Port New York - Bandskärning

)

Samarbete för framtiden

Akademiska institutioner är ofta en central plats där företag, leverantörer och skolor samlas för att främja en miljö för innovation och för att lösa affärsproblem. Och enligt Ramakrishnan är det vad TCS och Cornell Tech vill göra framöver: identifiera ett lagerproblem för en återförsäljare och spara företaget pengar genom samarbete och kunskap från datalgoritmer. Det krävs flera parter – inklusive professorer, studenter och teknologer – för att lösa affärsproblem som inte kan lösas över en natt.

“Naturligtvis, för att bygga dessa algoritmer kan du inte bara göra det isolerat,” sade Ramakrishnan. “Du behöver ett ekosystem av partners som TCS, du behöver forskning och innovation för att hända och du behöver universitet som du kan samarbeta med.”

Relaterade Artiklar

Back to top button