TCL: Vi ska inte rusa en hopfÀllbar telefon

TCL: Vi ska inte rusa en hopfÀllbar telefon

LAS VEGAS — Även om TCL visar upp en ny hopfĂ€llbar telefonprototyp hĂ€r pĂ„ CES, rusar det kinesiska företaget inte enheten till marknaden.

CES 2020 Bug Art

“Vi vill inte skynda oss just nu till marknaden eftersom vi Ă€r ett ungt varumĂ€rke”, sĂ€ger Stefan Streit, TCL: s globala marknadsföringschef. “Att bara lansera en vikbar, flexibel TCL kan vara ett bra PR-stunt, eller hur? Men om det inte passar, eftersom folk kommer att sĂ€ga: ‘Varför ska jag lita pĂ„ det hĂ€r mĂ€rket?'”

Företaget har fortfarande ett mÄl att lansera en hopfÀllbar telefon 2020, men den vill ocksÄ undvika vad som hÀnde med Samsung och den dyra Galaxy Fold, som fungerade nÀstan sÄ snart den kom i granskarnas hÀnder.

TCL vikbar prototyp

För nÀrvarande Àr TCL: s prioritet att först bygga upp konsumenternas förtroende för TCL som ett smarttelefonvarumÀrke genom att slÀppa en trio av konventionella smartphones pÄ den nordamerikanska marknaden under andra kvartalet. Dessa telefoner, som kallas TCL 10-serien, börjar pÄ mindre Àn $ 500 vid en tidpunkt dÄ flaggskeppstelefoner kan kosta $ 1000 eller mer.

“Först vill vi ta med vanliga smartphones. Visa det. Sedan vill vi introducera … flexibla produkter”, sa Streit.

NÀr det gÀller företagets vikbara prototyp handlar provet mer om att visa att allmÀnheten TCL har den flexibla skÀrmtekniken för att skapa en sÄdan enhet. Det Àr i grunden en 7,2-tums telefon som kan vikas ihop som en plÄnbok. För att skapa vikningseffekten anvÀnder enheten en TCL-skapad flexibel AMOLED-skÀrm, som företaget har utvecklat under de senaste fyra Ären.

“Vi behöver inte gĂ„ till en tredjepartsleverantör och be om prototyp, eller hur? Vi behöver inte göra stora Ă„taganden för att göra nĂ„got”, sa Streit. Prototypen har ocksĂ„ ett mekaniskt gĂ„ngjĂ€rn som företagets egna forskare har skapat, vilket gör att enheten kan vikas fram och tillbaka.

TCL: s vikbara telefon Àr verkligen iögonfallande, speciellt nÀr den sitter bakom glaskroppen. Men nÀr det Àr i dina hÀnder Àr det mindre imponerande. Det finns ingen liten skÀrm som sitter pÄ telefonens yttre hölje. SÄ du Àr i princip stirrad pÄ en clamshell-enhet nÀr den Àr stÀngd. Razr nostalgi Ät sidan, tanken pÄ att öppna din telefon om och om igen för att komma Ät huvudskÀrmen fÄr dig att inse att en hopfÀllbar telefon kanske inte Àr en sÄ bra idé. I TCL: s fall avger företagets prototyp ocksÄ en mÀrkbar knas nÀr du stÀnger gÄngjÀrnet.

Fortfarande kommer prototypen vi försökte kanske inte kommersialiseras, sa Streit. TCL minskar fortfarande den bÀsta formfaktorn för en hopfÀllbar telefon och hur man skapar en smidig mjukvaruupplevelse. Den andra utmaningen Àr att göra enheten överkomlig och massproducera dem samtidigt som kvaliteten bibehÄlls.

“Vi kĂ€nner att vi inte hade rĂ„d med mycket av ett misstag med en sĂ„dan produkt,” tillade Streit. “Detta kan vara en risk för ett varumĂ€rke som TCL, medan andra kanske har rĂ„d att ta en risk, och det dödar dem inte.” Som ett resultat vinklar företaget för att eventuellt hoppa in pĂ„ marknaden för vikbara enheter nĂ€r andra generationen vikbara enheter kommer runt, eller nĂ€r branschen har fĂ„tt mer tid att rĂ€kna ut kinks.