TCL: Vi avslöjar vÄra vikningstelefoner nÀsta Är

TCL: Vi avslöjar vÄra vikningstelefoner nÀsta Är

TCL Àr mest kÀnd som ett TV-mÀrke och Àr en hydra med flera huvuden. Det stora kinesiska företaget Àr ansvarigt för att tillverka Alcatel-, BlackBerry- och Palm-telefoner samt nÄgra bÀrarmÀrkningsenheter och nyligen slÀppte den sin första TCL-mÀrkta telefon, Plex, för Europa.

“Det stora skiftet Ă€r TCL-telefoner … vi byggde ett sĂ„ starkt segment för Alcatel i nybörjarutrymmet att vi aldrig kunde gĂ„ till mellannivĂ„ med en Alcatel-enhet,” Jason Gerdon, TCL: s chef för global kommunikation och strategi, berĂ€ttade för oss. “Nu tillĂ„ter detta oss att ha ett helt ekosystem av produkter i hela TCL.”

Det kommer att inkludera vikbara telefoner. TCL har visat hopfĂ€llbara telefonprototyper i flera mĂ„nader nu, och Gerdon sa att företaget har “ett antal olika skĂ€rmar” och tvĂ„ olika gĂ„ngjĂ€rnsdesign internt. Liksom Samsung, men till skillnad frĂ„n Huawei, gör TCL sina egna skĂ€rmar, noterade han.

“Utmaningen nr 1 Ă€r den flexibla skĂ€rmen, men eftersom vi Ă€r en av vĂ€rldens ledande bildskĂ€rmstillverkare – jag vill inte sĂ€ga att det var ett lĂ€tt hinder för oss att övervinna, men det var ett mycket mer uppnĂ„eligt hinder, ” han sa.

Nu mĂ„ste TCL sĂ€tta ihop sina vikbara skĂ€rmar med gĂ„ngjĂ€rnen och lĂ€gga till programvara. Google har nu officiella API: er för hopfĂ€llbara telefoner i Android 10, och Gerdon sa “vi arbetar med de partner vi behöver arbeta med” för att fĂ„ programvara som kommer att vara relativt lĂ€tt att anvĂ€nda och inte bryta banken.

Komma fram med vikbara delar 2020

“NĂ€sta Ă„r kommer nĂ€r vi tar en hopfĂ€llbar pĂ„ marknaden”, sa Gerdon beslutsamt, och enheten kommer att vara “tillgĂ€nglig” – vilket betyder att den inte kostar 1500 dollar och mer som Samsungs och Huaweis hopfĂ€llbara telefoner. TCL kommer att vara pĂ„ CES i januari och Mobile World Congress i februari, och “vi kommer att vara mycket mer framme med vikbarna” dĂ„, sa Gerdon.

Det sÀkerhetskopierar vad Gerdon berÀttade för oss i februari 2019, nÀr vi först sÄg TCL: s fÀllbara prototyper.

FÀllbara Àr ett fokus för TCL, men 90Hz-skÀrmar inte. OnePlus har börjat anvÀnda skÀrmar med hög uppdateringsfrekvens som levereras av Samsung, och ryktas att Google gör det i sina nÀsta Pixel-telefoner. Men Gerdon sa att 90Hz-skÀrmar var mer en entusiastfunktion som Ànnu inte hade ett brett överklagande.

“90Hz pĂ„verkar inte konsumenterna lika mycket pĂ„ den massmarknaden”, sa Gerdon.

Företaget tillkÀnnagav idag ocksÄ sin senaste flip-telefon, som kör ett innovativt operativsystem som heter KaiOS, som sitter mellan funktionstelefoner och smartphones.