TCL: Vi avslöjar våra vikningstelefoner nästa år

TCL är mest känd som ett TV-märke och är en hydra med flera huvuden. Det stora kinesiska företaget är ansvarigt för att tillverka Alcatel-, BlackBerry- och Palm-telefoner samt några bärarmärkningsenheter och nyligen släppte den sin första TCL-märkta telefon, Plex, för Europa.

“Det stora skiftet är TCL-telefoner … vi byggde ett så starkt segment för Alcatel i nybörjarutrymmet att vi aldrig kunde gå till mellannivå med en Alcatel-enhet,” Jason Gerdon, TCL: s chef för global kommunikation och strategi, berättade för oss. “Nu tillåter detta oss att ha ett helt ekosystem av produkter i hela TCL.”

Det kommer att inkludera vikbara telefoner. TCL har visat hopfällbara telefonprototyper i flera månader nu, och Gerdon sa att företaget har “ett antal olika skärmar” och två olika gångjärnsdesign internt. Liksom Samsung, men till skillnad från Huawei, gör TCL sina egna skärmar, noterade han.

“Utmaningen nr 1 är den flexibla skärmen, men eftersom vi är en av världens ledande bildskärmstillverkare – jag vill inte säga att det var ett lätt hinder för oss att övervinna, men det var ett mycket mer uppnåeligt hinder, ” han sa.

Nu måste TCL sätta ihop sina vikbara skärmar med gångjärnen och lägga till programvara. Google har nu officiella API: er för hopfällbara telefoner i Android 10, och Gerdon sa “vi arbetar med de partner vi behöver arbeta med” för att få programvara som kommer att vara relativt lätt att använda och inte bryta banken.

Komma fram med vikbara delar 2020

“Nästa år kommer när vi tar en hopfällbar på marknaden”, sa Gerdon beslutsamt, och enheten kommer att vara “tillgänglig” – vilket betyder att den inte kostar 1500 dollar och mer som Samsungs och Huaweis hopfällbara telefoner. TCL kommer att vara på CES i januari och Mobile World Congress i februari, och “vi kommer att vara mycket mer framme med vikbarna” då, sa Gerdon.

Det säkerhetskopierar vad Gerdon berättade för oss i februari 2019, när vi först såg TCL: s fällbara prototyper.

Fällbara är ett fokus för TCL, men 90Hz-skärmar inte. OnePlus har börjat använda skärmar med hög uppdateringsfrekvens som levereras av Samsung, och ryktas att Google gör det i sina nästa Pixel-telefoner. Men Gerdon sa att 90Hz-skärmar var mer en entusiastfunktion som ännu inte hade ett brett överklagande.

“90Hz påverkar inte konsumenterna lika mycket på den massmarknaden”, sa Gerdon.

Företaget tillkännagav idag också sin senaste flip-telefon, som kör ett innovativt operativsystem som heter KaiOS, som sitter mellan funktionstelefoner och smartphones.

Relaterade Artiklar

Back to top button