Tagg Flex Bluetooth-högtalarrecension: Den ultrabärbara följeslagaren

Utan tvekan har Bluetooth-högtalare dykt upp som en enorm trend i den trådlösa teknikindustrin. En bra trådlös högtalare kommer alltid till nytta, speciellt om du älskar att njuta av musik när du är på språng. Idag är vi här med en sådan bärbar Bluetooth-högtalare, kallad Tagg Flex som erbjuder frestande specifikationer till ett överkomligt pris. Medan vi var överväldigade av kvaliteten på Tagg Sonic Angle 1 och Tagg Loop tidigare, låt oss kontrollera hur det förra mässan i vår djupgående granskning.

Lådans innehåll

Tagg Flex-högtalare AUX-kabel microUSB-kabel Användarhandbok

Tekniska specifikationer

Utgångseffekt: 6W Frekvensrespons: 80 – 20KHz Batteristorlek: 1200mah Musikuppspelningstid: 4-5 timmar Laddningstid: 2-3 timmar Färg: Svart Vikt: 300g Storlek: 46,5 x 70 x 12,5 mm Bluetooth v4.0 Arbetsområde: 20 fot

Design

När det gäller designen följer Tagg Flex spåret för sitt äldre syskon, dvs Sonic Angle 1. Den största delen av kroppen är gjord av plast täckt med ett gummiigt material. Högtalargrillen är å andra sidan tillverkad av metall.

När det gäller kontrollerna ges knappar för volym, läge och samtalskontroll överst medan resten av anslutningsfunktionerna är placerade på baksidan. Den består av en mikrofon, microSD-kortplats, strömbrytare och en USB-port för laddning. Observera att det inte finns några volymrockare här eftersom ljudstyrkan helt beror på enhetens medievolym.

Det gummiaktiga materialet ger ett bra grepp i händerna eller på ytan du har hållit på. Dessutom känns högtalaren ganska lätt vid 300 gram. Sammantaget känns den välbyggd och är lätt att bära i ryggsäcken eller till och med i fickan.

Uppstart

Att ställa in Bluetooth-högtalaren är ganska enkelt och enkelt. Slå bara på högtalaren så går den in i parningsläget. Dra nu upp Bluetooth-inställningarna på din telefon och tryck på för att fortsätta med parningen. Som förväntat ansluter högtalaren automatiskt nästa gång du slår på Bluetooth.

Alternativt kan du trycka på lägesknappen för att växla från Bluetooth till ingångsläge. Detta låter dig strömma musik från det isatta microSD-kortet. Nu kanske du redan har lagt märke till det; det finns inget 3,5 mm ljuduttag här. Laddkabeln har dock en 3,5 mm hanport på en annan sida och därmed kan du fortfarande använda hjälpkablarna för att njuta av musik på högtalaren. Om du går vidare behöver du inte följa några ytterligare procedurer för samtal eftersom de kan besvaras, samt avvisas direkt med knappen Spela / Paus.

Ljudkvalitet och batteri

Nominellt med 3W vardera får Tagg Flex-högtalaren dubbla diskanter, synliga genom högtalargallret. Baksidan är utrustad med en basventil, som liknar Sonic Angle 1.

På tal om ljudkvaliteten går högtalaren tillräckligt högt för ett stort rum. Medan mittljudet låter ganska genomsnittligt är topparna positivt bra. Vi älskade det faktum att det packar en hel del i low-end för att du ska känna basen medan du lyssnar på musik.

Jag skulle säga igen att högtalaren blir ganska hög jämfört med dess nominella effekt. Men om du ser fram emot att använda den utomhus, föreslår vi att du tittar på Sonic Angle 1 och andra liknande högtalare med högre uteffekt.

Mikrofonkvaliteten är utmärkt och ingen av parterna stod inför något problem under konversationen. När det gäller batteriet varade högtalaren i cirka 6 timmar vid uppspelning via Bluetooth, efter full laddning. Sammantaget får högtalaren en generisk ljudsignatur, fylld med kraftig bas och hög profil, vilket passar det pris det säljs för.

Tagg Flex Högtalarpriser

Tagg Flex-högtalare– 1 749 INR

Fördelar

Kompakt, slitstark och ganska grippy Blir ganska hög för storleken Tydlig och kraftfull effekt Anständig batteritid

Nackdelar

Inte vattentätt Får lätt fläckar Brist på volymknappar Ingen dedikerad AUX-port

Bedömning – borde du gå för det?

Tagg Flex är verkligen en av de bäst ljudande Bluetooth-högtalarna man kan få för lite över Rs. 1700: e vanligaste Om du letar efter något högt och mycket bärbart samtidigt utan att bränna ett hål i fickan är Tagg Flex definitivt värt att kolla in. Du kan köpa den från Amazon och Flipkart.

Relaterade Artiklar

Back to top button