TabCat Cat Tracker Review

Äger du inte en katt? Då kanske det här inte är något för dig, men om du äger din egen katt, kan detta ge dig sinnesfrid och hjälpa dig att hitta din katt, eftersom vi alla vet att de gillar att leka gömma eller vandra bort. TabCat är en kattspårningsenhet som bärs på kattens krage. Den kan upptäcka enheten / katten upp till 122 meter bort med den bästa klass RFID-tekniken. Jag har två katter så tänkte att jag skulle ge det här en chans.

Över en fjärdedel av brittiska familjer i Storbritannien har en katt – de spelar en stor roll i familjelivet och att förlora en kan vara oroande. Trots populär myt, när katter går vilse, är det vanligtvis inte för att de har strövat långt, utan för att de har gömt sig nära hemmet och fastnat. Det är därför Tabcats RFID-baserade teknik är viktig. Den har ett litet men mycket exakt intervall som fungerar även genom tjocka väggar. De flesta taggar använde GPS-teknik som har ett stort utbud men inte är korrekt och fungerar inte om hinder är i vägen.

tabcat3

TabCat är vackert förpackad med informationsbuntar inifrån och ut. I förpackningen finns två spårningsenheter, två plastskydd för enheterna och enhetsdetektorn. Det finns också instruktioner som jag skulle rekommendera att du läser så att du förstår hur du ställer in systemet och hur du använder det.

Du måste först para ihop detektorn och trackern. Du gör detta genom att hålla ihop de två enheterna, se till att alla andra spårare är långt borta för att undvika korsstörningar och välja en av de fyra knapparna på framsidan på detektorn. Genom att välja knapp en, länkar du trackern till den inställningen på detektorn. Detta gör att du kan ha upp till fyra spårare, som kan väljas via de fyra knapparna på detektorn. Se till att de två enheterna ligger nära varandra och efter några pip och blinkande lampor paras de två ihop.

tabcat4

Nu när jag först hörde talas om TabCat trodde jag att det skulle vara en appbaserad programvara, installera den på din telefon och länka den till något som gick på kattens krage. Hur fel jag hade. Istället för GPS / App-idén i mina tankar har TabCat istället patenterat en RF-baserad teknik, som de säger är mycket överlägsen än GPS och riktar dig exakt inom 2,5 cm från din katt. Ja, detektorn är just det, det hjälper dig att lokalisera din katt via visuell visning av indikatorlampor och pipande ljud på detektorn. Tänk dig en gammaldags metalldetektor, principen är densamma, ju närmare du kommer vad du letar efter, pipens ökning i tempo och fler lampor blinkar. Med denna noggrannhetsnivå är det till och med användbart i ditt eget hem att hitta katten under sängen.

Jag testade det på mina katter och måste säga att det fungerade riktigt bra. Det har en gammal skolans tillvägagångssätt, så jag var tvungen att använda det ett par gånger innan jag fick ta itu med det men det är väldigt enkelt att använda och enkelt att plocka upp. Jag kunde hitta min katt i mitt hus, längs enheten och i grannens trädgård.

tabcat1

Det finns ett par bråk som jag har med den här produkten. Det första är att enheterna kräver batterier så du måste se till att dessa fylls på regelbundet för att undvika att det inte fungerar när katten försvinner. TabCat anger dock att batterierna håller i upp till 2 år vid regelbunden användning. För det andra är dess räckvidd, 122 meter väldigt anständigt, men om katten verkligen går vilse är det stor chans att den kan ha gått längre än så här. Inte stora frågor men tankeväckande.

TabCat säljs för närvarande till £ 69,99 och till det priset är det trots allt värt det om du är en kattälskare! För mer information och köp, besök den officiella TabCat-webbplatsen.

Relaterade Artiklar

Back to top button