Ta bort China Apps som laddats ner över en miljon gånger då landet håller fast mot kineserna i Ladakh

För att ge det allmänna anti-Kina-känslan som för närvarande rasar i landet har vi nu en applikation som påstår sig hjälpa användare att identifiera alla appar av kinesiskt ursprung installerade i våra Android-enheter. Applikationen har blivit en omedelbar hit och har redan hittills sett över en miljon nedladdningar.

Skapad av det Jaipur-baserade företaget OneTouch AppLabs, kommer appen att kunna identifiera de appar som du kanske har laddat ner från Play Store såväl som andra tredje appbutiker. Men appar som kommer förinstallerade på kinesiska telefoner förblir opåverkade.

Appen är gratis att installera och har redan gått för många positiva recensioner på Play Store, där den också fått 4,8. Självklart har mycket av det att göra med tidpunkten för appens lansering, eftersom det redan har skett en motvilja mot grannlandet även sedan koronavirusutbrottet. Vissa har också kallat det som det kinesiska viruset på grund av dess ursprung i Wuhan i Kina.

ANVÄND DIN PLÅNBÅNDSMAKT # BoycottMadeInChina #SoftwareInAWeekHardwareInAYår för att stoppa kinesisk mobbning i Ladakh och så småningom befria de 1,4 miljarder bondearbetarna i Kina, liksom också de tio miljoner uiguriska muslimerna och 6 mn tibetanska buddister.
Klicka på den här länken för att spela https://t.co/ICjRQJ2Umf pic.twitter.com/lpzAXxARPj

– Sonam Wangchuk (@ Wangchuk66) 28 maj 2020

En undersökning bland indianerna avslöjade en majoritet på 67 procent som skyllde Kina för Covid 19-pandemin. Vidare har det redan uppmanats att förbjuda den populära kinesiska videodelningsappen TikTok som också anklagas för att vara ett säkerhetshot. Intressant nog fick desi-versionen av namnet Mitron också mycket grepp i landet och korsade nyligen fem miljoner nedladdningar.

En annan anledning, och en som har lett till att många krävde en landsomfattande bojkott av alla kinesiska produkter är det fräcka sättet som landets väpnade styrkor har infiltrerat de facto-gränsen i norra Indiska UT i Ladakh, förutom att skapa spänningar i flera andra gränsregioner också. Modellen och skådespelaren Milind Soman sa att han redan har tagit bort TikTok medan Sonam Wangchuk från 3 Idiots-berömmelse har förespråkat bojkotten av allt som görs i Kina i en serie videotweet.

Relaterade Artiklar

Back to top button