T-Mobile, Qualcomm Kom närmare Nationwide 5G

Kommer Qualcomm att kunna leverera sitt “rikstäckande 5G” -modem i tid för Samsungs Galaxy Note 10? Chiptillverkaren och T-Mobile i dag sa att de lyckades slutföra ett datasamtal med hjälp av lågband, frekvensdelning duplex (FDD) -spektrum, vilket höjde förhoppningarna att de bara skulle kunna släppa en telefon i år.

Amerikanska 5G väntar på ett chip. För att få 5G-nätverk från AT&T, T-Mobile och Verizon förbi små bubblor i stadscentra krävs Qualcomms X55-modem. Det stöder stilen med långväga, lågfrekventa 5G som de tre amerikanska transportföretagen planerar att anta av nödvändighet.

Den första omgången av 5G-telefoner, inklusive Samsung Galaxy S10 5G, LG V50 och Moto’s 5G Mod, är alla baserade på Qualcomms X50, som inte stöder FDD-stil med lågband 5G. Amerikanska transportföretag måste använda FDD för att de kommer att nytta gamla 4G- och 3G-luftvågor, som var inställda med den layouten.

Utan lågband sitter de tre amerikanska transportörerna fast med millimetervågnätverk, som har mycket höga hastigheter men bara kan täcka några block per cellplats. Det är svårt att täcka hela metroområden med millimetervåg. Europeiska nätverk och Sprint använder dedikerat mellanbandsspektrum, som har en bra balans mellan täckning och hastighet, men den amerikanska regeringen har inte prioriterat att göra mer av det spektrumet tillgängligt för 5G.

T-Mobile och AT&T har båda sagt att en andra generationens 5G-telefon som stöder lågband kommer att finnas tillgänglig någon gång senare i år. AT&T specificerade till och med att det kommer att bli en Samsung-telefon. När Samsung Galaxy Note 10 tillkännagavs den 7 augusti, klickar klockan definitivt.

Qualcomm och T-Mobils milstolpe här är ett bra steg, men det låter också som att lågbandstelefonen förmodligen är mer än en månad borta. Jag räknar med att Samsung kommer att tillkännage både 4G och andra generationens 5G-versioner av Galaxy Note 10 i augusti, men lanseringen av 5G-telefonen kommer att försenas till semestern.

Relaterade Artiklar

Back to top button