T-Mobile, Qualcomm Kom nÀrmare Nationwide 5G

T-Mobile, Qualcomm Kom nÀrmare Nationwide 5G

Kommer Qualcomm att kunna leverera sitt “rikstĂ€ckande 5G” -modem i tid för Samsungs Galaxy Note 10? Chiptillverkaren och T-Mobile i dag sa att de lyckades slutföra ett datasamtal med hjĂ€lp av lĂ„gband, frekvensdelning duplex (FDD) -spektrum, vilket höjde förhoppningarna att de bara skulle kunna slĂ€ppa en telefon i Ă„r.

Amerikanska 5G vÀntar pÄ ett chip. För att fÄ 5G-nÀtverk frÄn AT&T, T-Mobile och Verizon förbi smÄ bubblor i stadscentra krÀvs Qualcomms X55-modem. Det stöder stilen med lÄngvÀga, lÄgfrekventa 5G som de tre amerikanska transportföretagen planerar att anta av nödvÀndighet.

Den första omgĂ„ngen av 5G-telefoner, inklusive Samsung Galaxy S10 5G, LG V50 och Moto’s 5G Mod, Ă€r alla baserade pĂ„ Qualcomms X50, som inte stöder FDD-stil med lĂ„gband 5G. Amerikanska transportföretag mĂ„ste anvĂ€nda FDD för att de kommer att nytta gamla 4G- och 3G-luftvĂ„gor, som var instĂ€llda med den layouten.

Utan lÄgband sitter de tre amerikanska transportörerna fast med millimetervÄgnÀtverk, som har mycket höga hastigheter men bara kan tÀcka nÄgra block per cellplats. Det Àr svÄrt att tÀcka hela metroomrÄden med millimetervÄg. Europeiska nÀtverk och Sprint anvÀnder dedikerat mellanbandsspektrum, som har en bra balans mellan tÀckning och hastighet, men den amerikanska regeringen har inte prioriterat att göra mer av det spektrumet tillgÀngligt för 5G.

T-Mobile och AT&T har bÄda sagt att en andra generationens 5G-telefon som stöder lÄgband kommer att finnas tillgÀnglig nÄgon gÄng senare i Är. AT&T specificerade till och med att det kommer att bli en Samsung-telefon. NÀr Samsung Galaxy Note 10 tillkÀnnagavs den 7 augusti, klickar klockan definitivt.

Qualcomm och T-Mobils milstolpe hÀr Àr ett bra steg, men det lÄter ocksÄ som att lÄgbandstelefonen förmodligen Àr mer Àn en mÄnad borta. Jag rÀknar med att Samsung kommer att tillkÀnnage bÄde 4G och andra generationens 5G-versioner av Galaxy Note 10 i augusti, men lanseringen av 5G-telefonen kommer att försenas till semestern.