T-Mobile har 5G-täckning i alla 50 stater

T-Mobile blev denna vecka den första trådlösa leverantören som erbjuder 5G-täckning i alla 50 amerikanska stater, tack vare ett partnerskap med det regionala nätverket GCI. Uncarrier-kunder med kompatibla smartphones kan nu utnyttja 5G medan de strövar i Anchorage, Ala.

“Det massiva rikstäckande 5G-nätverket som vi bygger och expanderar för varje dag – i kombination med viktiga partnerskap som detta – utökar vårt 5G-ledarskap över tävlingen och levererar meningsfulla 5G-upplevelser till våra kunder”, Neville Ray, teknikchef på T-Mobile , sa i ett uttalande. “Nu kan våra kunder med 5G-enheter behålla 5G-tjänster när de är i Alaska.”

Lokalt internet, TV och trådlös leverantör GCI lanserade statens första 5G-tjänst den 17 april i Anchorage, som kommer att fungera som en modell för fortsatt utveckling. Framtida GCI 5G-möjligheter inkluderar huvudstaden Juneau, Fairbanks och “andra fiberbetjänade samhällen.” Enligt CNET använder företaget en kombination av låg- och mellanbandsspektrum för att erbjuda nedladdningshastigheter på 5G – vilket företaget hävdar är “fem gånger snabbare” än 4G LTE.

“GCI och T-Mobile har en lång historia av” första “tillsammans”, enligt GCI: s VD och COO Greg Chapados, som citerade sitt arbete för att lansera landets första LTE-roaming-partnerskap 2014 och leverera voice-over-LTE-tjänst. “Dagens partnerskap markerar ytterligare en första och en enorm milstolpe,” fortsatte Chapados. “Partnerskapet är en vinst för båda företagen och för GCI-kunder som kommer att kunna få tillgång till 5G-tjänsten i landets största 5G-nätverk.”

Sedan T-Mobile slogs samman med Sprint i slutet av förra månaden, har T-Mobile börjat omplacera telekommunikationens 5G-luftvågor, och enligt uppgift utnyttjat spektrumet bättre än Sprint, sa Ookla Speedtest: Medan Sprint visade 367 Mbps nedladdningar med 40 MHz spektrum, sänder T-Mobile 514 Mbps på samma luftvågor.

Konkurrenten US Cellular – nu den fjärde största trådlösa operatören i USA – lanserade 5G i mars, främst i delar av Iowa och Wisconsin, endast för Samsung Galaxy S20-serien telefoner, och med hastigheter som liknar 4G. Men det kan snart förändras med ett tryck från den tillträdande VD Laurent Therivel, som slutligen kommer att släppa 5G-hemtillgångsprodukten US Cellular som lovades förra året.

Relaterade Artiklar

Back to top button