T-Mobile: DataövertrÀdelse exponerade förbetalda konton, personlig information

T-Mobile: DataövertrÀdelse exponerade förbetalda konton, personlig information

T-Mobile har bekrÀftat ett dataintrÄng som pÄverkar vissa kunder och deras personliga information. DataintrÄnget intrÀffade tidigare denna mÄnad, och T-Mobils cybersÀkerhetsteam agerade sÄ snabbt som möjligt för att stÀnga av obehörig Ätkomst frÄn en tredje part.

Förbetalda kunder, inte efterbetalda kunder, pĂ„verkades i begrĂ€nsad kapacitet. En exakt siffra har inte avslöjats, men T-Mobile uppskattar att ett “litet antal kunder” Ă€r en del av detta dataintrĂ„ng. Nu behöver landets tredje största operatör berörda kunder att kontrollera sina konton och uppdatera personliga identifikationsnummer efter behov.

Hackare fick inte lösenord, betalningsmetoder eller personnummer. IstÀllet hade de fri tillgÄng till personlig information som namn, adresser, telefonnummer, kontonummer och planfunktioner. Det gör inte situationen bÀttre, men kunderna skulle ha lÀmnats i allvarlig risk om finansiell information exponerades.

“VĂ„rt cybersĂ€kerhetsteam upptĂ€ckte och stĂ€ngde av skadlig, obehörig Ă„tkomst till viss information relaterad till ditt T-Mobile förbetalda trĂ„dlösa konto. Vi rapporterade detta omedelbart till myndigheterna”, sĂ€ger T-Mobile i ett uttalande. “Ingen av dina ekonomiska data (inklusive kreditkortsinformation) eller personnummer var inblandade och inga lösenord komprometterades.”

Förra Ă„ret tillkĂ€nnagav T-Mobile ett dataintrĂ„ng som nĂ„dde nĂ€stan 2 miljoner kunder. Samma mĂ€ngd personlig information hamnade i fel hĂ€nder i bĂ„da fallen. Efter det senaste dataintrĂ„nget har T-Mobile pĂ„mint alla om att det “tyvĂ€rr inte Ă€r immunt” mot dessa attacker. Ytterligare resurser kommer att tilldelas sĂ€kerhet.

Om du pÄverkas av detta dataintrÄng, förvÀnta dig en textavisering frÄn T-Mobile. Kunder kan ocksÄ komma i kontakt med operatören genom att ringa 611 eller mejla [email protected]. Supportrepresentanter kommer att kontrollera konton och bekrÀfta eventuella effekter.