T-Mobile, AT & amp; T Rev Up Low-Band 5G för Samsung Galaxy S20 Launch

Det är dags att fira. Telefonerna i Samsung Galaxy S20-serien är de första i USA som kombinerar alla tre formerna av US 5G – millimetervåg, mellanband och lågband. Så både AT&T och T-Mobile utökar sin 5G-täckning med lågt band ytterligare för att passa, berättade transportörerna oss idag.

AT&T och T-Mobile, men inte Sprint eller Verizon, driver lågbands 5G-nätverk med ungefär samma prestanda och täckning som 4G. Fördelarna där kommer i framtiden när funktioner som dynamisk spektrumdelning och fristående nätverk börjar (funktioner som S20-serien lyckligtvis stöder.)

AT&T stötte på sin lista över 5G-marknader med lågt band upp till 45 städer idag och lade till Gila, AZ; Hartford, CT; Macon och Worth, GA; Flint, Kalamazoo och Newaygo, MI; Kansas City, MO; Erie, nordöstra och York, PA; Salem, OR; och Spokane, WA.

T-Mobile lägger under tiden till 95 städer till sitt 600MHz lågbandsnät, spridda runt om i landet. Budskapet är i grunden att 5G kommer till dig. Att bedöma huruvida det kommer att innebära förbättrad prestanda är dock mycket knepigt, eftersom det beror på hur mycket 600MHz 5G-spektrum T-Mobile har tillgängligt i en viss stad. På platser där den har 20 MHz, är det inte mycket förbättring jämfört med 4G; där den har 40 MHz finns det en tydlig förbättring.

Alla tre nya Galaxy S20-modeller stöder 5G med lågband.

Vad är den snabbaste 5G Galaxy S20?

Om du verkligen vill höja hastigheten på AT&T eller T-Mobile, måste du skaffa Galaxy S20 + eller S20 Ultra. De stöder de snabba millimetervågsnäten (mmWave) med kort räckvidd som finns i 35 städer på AT&T, 34 på Verizon och sju på T-Mobile.

Verizon kommer att ha en mmWave-kompatibel version av den mindre S20, men för närvarande ser det ut som AT&T och T-Mobile inte kommer att ha den varianten; deras minsta S20 kommer endast att vara låg och mellanband.

Ingen av transportörerna meddelade någon mmWave-expansion tillsammans med S20-lanseringen, när detta skrivs.

“Det finns inget i detta enhetsmeddelande, men vi tittar på att utöka vårt mmWave-fotavtryck i framtiden”, säger Karri Kuoppamaki, vice vd för radioteknik och utveckling på T-Mobile. “Det är en integrerad del av vår multibandstrategi. Håll dig uppdaterad om mer.”

Skillnaden mellan lågband och mmWave är enorm. MmWave är endast tillgängligt utomhus i centrala städer, men om du är nära en av dessa centrala städer är det skillnaden mellan 70 Mbps och 700 Mbps. MmWave är den sanna 5G-upplevelsen – det vill säga tills vi får mer mellanband.

Just nu har Sprint ett mellanhastighetsnätverk i medelstora band i nio städer. Medan jag skriver detta går det rykten om att domare Victor Guerrero kanske äntligen har tillåtit Sprint / T-Mobile-sammanslagningen att gå igenom. Tekniskt sett är det inte helt hans beslut, men om det händer får T-Mobile tillgång till Sprints mellanbandsnätverk och det kommer att expandera (långsamt).

“Vi måste integrera de tillgångar som Sprint tar med till bordet”, sa Kuoppamaki. “Vi har sagt att vi skulle ha genomsnittliga landsomfattande hastigheter norr om 450 Mbps till 2024 … det kommer att bli gradvis under den perioden.”

Den goda nyheten är: det låter som vad som händer med 5G under de närmaste åren, till skillnad från första generationens 5G-telefoner, kommer S20 att vara redo för det. För första gången ser dessa 5G-telefoner redo ut för framtiden.

Relaterade Artiklar

Back to top button