T-Mobile 5G Secrets Revealed: HĂ€r fungerar det inte bra

T-Mobile 5G Secrets Revealed: HĂ€r fungerar det inte bra

För mĂ€nniskor i mĂ„nga större tunnelbanor kommer T-Mobils nya lĂ„gband 5G och dess OnePlus 7T Pro McLaren-telefon att ge liten fördel över 4G – om inte T-Mobile / Sprint-sammanslagningen gĂ„r igenom.

T-Mobiles lĂ„gband 5G lanserades förra veckan. Jag har testat det med McLaren-telefonen – först i Maui, dĂ€r den presterade mycket bra, och sedan i New York City, dĂ€r den inte har presterat lika bra. T-Mobiles lĂ„gband 5G kommer sannolikt att gynna mĂ€nniskor i mindre stĂ€der och landsbygdsomrĂ„den. PĂ„ dessa platser kunde mĂ€nniskor se betydande hastighetsökningar. I 16 av landets bĂ€sta tunnelbanor kommer T-Mobile 5G för nĂ€rvarande inte att ge nĂ„gon fördel. Det ger relativt liten nytta i 22 andra stora tunnelbanor.

Detta kommer att förĂ€ndras dramatiskt om T-Mobile / Sprint-sammanslagningen stĂ€ngs. Om det hĂ€nder kommer de tvĂ„ T-Mobile-lĂ„gbandstelefonerna – McLaren och Samsung Galaxy Note 10+ 5G – att kunna anvĂ€nda alla Sprints 2,5 GHz 5G-vĂ„gor samt Dishs 600 MHz-vĂ„gor, och det lovar snabbare hastigheter i mĂ„nga stĂ€der inom nĂ„gra mĂ„nader. Med det sagt, bör du nog vĂ€nta pĂ„ Samsung Galaxy S11 5G i februari. Det blir den första telefonen som hanterar hela “lagerkakan” av T-Mobile 5G-frekvenser, inklusive mycket snabb men mycket begrĂ€nsad rĂ€ckvidd millimetervĂ„g.

Vad Àr T-Mobile Low-Band 5G?

5G Àr inte en hastighet, en frekvens eller en upplevelse. Det Àr en radiokodningsmetod. Det kan fungera pÄ valfri frekvens i valfri kanalstorlek mellan 5MHz och 100MHz. 4G toppar pÄ 20 MHz-kanaler. Du hör mycket om millimetervÄg eftersom det Àr dÀr 5G Àr vÀldigt annorlunda Àn 4G just nu, eftersom det anvÀnder kanaler som Àr omöjligt stora för 4G, vilket ger dig de fantastiska hastigheterna.

Men 5G kan ocksĂ„ fungera som 4G i 4G-band, och det Ă€r vad T-Mobile gör med sin “rikstĂ€ckande” 5G. I 5MHz eller 10MHz lĂ„gbandskanaler finns det faktiskt ingen fördel för 5G Ă€nnu – jag kommer att ta reda pĂ„ varför T-Mobile stör lite. Hastigheterna för tillfĂ€llet Ă€r precis som 4G.

T-Mobils lĂ„gbands 5G Ă€r beroende av 600MHz spektrum (de gamla TV-kanalerna 38-51). Det spektrumet reser stora avstĂ„nd, men det finns inte sĂ„ mycket av det. T-Mobile har antingen 20, 30 eller 40 MHz spektrum nĂ€stan överallt i USA. Över hela landet anvĂ€nder den 10 MHz för 4G – 5 MHz för uppladdningar, 5 MHz för nedladdningar. Det anvĂ€nder resten för 5G. Det kan inte kombinera de tvĂ„ metoderna; en telefon mĂ„ste anvĂ€nda den ena eller den andra vid varje given tidpunkt.

Band 71 AnvÀndning

SÄ pÄ platser dÀr T-Mobile bara har 20MHz, som Atlanta, Boston och New York, byter du 10MHz 4G mot 10MHz 5G. De visar sig utföra ungefÀr samma med samma belastningsnivÄ.

I 30MHz-zoner, som Austin, Charlotte, Los Angeles och Seattle, byter du 10MHz 4G mot 20MHz 5G. Det kommer att göra en liten skillnad, men det kanske inte mÀrks.

T-Mobile dÄliga marknader med lÄgband

Den mÀrkbara skillnaden, som jag sÄg i Maui, kommer i 40MHz-zoner. Det skulle vara platser som Boise, Chattanooga, Spokane, Tucson och Wichita. DÀr byter du 10MHz 4G mot en saftig 30MHz 5G, och i Maui sÄg jag att höja hastigheter med upp till 100Mbps. Dessa resultat kommer frÄn Maui, som har 40 MHz lÄgband.

T-Mobile lÄgband 5G-hastigheter

HÀr Àr en uppsÀttning viktiga 40 MHz-stÀder, dÀr prestanda ska vara bra just nu. (Klicka pÄ kartan för att fÄ en större, mer lÀsbar bild.)

Jag var tvungen att lÀmna nÄgra stÀder hÀr ute eftersom T-Mobils spektrum i dessa stÀder Àr bebodda av TV-stationer som inte behöver rensas förrÀn mellan januari och maj 2020. NÀr den tiden kommer kommer dessa stÀder att öka upp till 40 MHz. nivÄ, fusion eller nej. Vissa av dem kan ha rensat redan; Jag Àr inte sÀker. Enligt Spectrum Gateway inkluderar listan Baltimore, Baton Rouge, Buffalo, Colorado Springs, Corpus Christi, Laredo, Raleigh, Rochester, Waco, Wichita, Tallahassee, Tulsa och Washington DC, liksom större delen av New Hampshire och Maine.

NÄgra bra T-Mobile 5G-stÀder

Jag har inte en fullstĂ€ndig karta över 40 MHz-zonerna, men den hĂ€r kartan frĂ„n Spectrum Omega Ă€r en anstĂ€ndig proxy. 600MHz-bandet delades upp i sju block för försĂ€ljning, och för att uppnĂ„ 40MHz behövde T-Mobile fyra av dem. Titta pĂ„ “E” -blocket, som gör skillnad pĂ„ mĂ„nga omrĂ„den. De lila regionerna Ă€r T-Mobile, och du kan se att de undviker mĂ„nga större stĂ€der.

Om du befinner dig pÄ en av de lila platserna kommer du sannolikt att se en boost som liknar vad jag fick i Maui. Om du befinner dig pÄ en av de icke-lila platserna kommer T-Mobils lÄgband 5G inte att ha mycket att erbjuda förrÀn fusionen gÄr igenom.

New York City Blues

Testa T-Mobile 5G i New York City, jag fick hastigheter som var samma som en Samsung Galaxy S10e pÄ 4G i bÀsta fall och betydligt lÀgre Àn Galaxy S10e pÄ flera platser. Det beror pÄ vad Galaxy S10e kan aggregera, och vad en 5G-telefon med lÄgt band för nÀrvarande inte kan.

Hastigheterna och kapaciteten vi fÄr frÄn telefoner idag kommer frÄn att kombinera olika spektrumfÀlt, nÄgot vi kallar operatörsaggregering.

Jag ska slÀnga mÄnga frekvensbandnummer Ät dig nu. Det viktiga Àr band 71, T-Mobile 600MHz lÄgband. NÀr det anvÀnds för 4G kallas det 71. NÀr det anvÀnds för 5G kallas det n71.

PÄ en 4G-telefon samlar T-Mobile generellt upp till fyra spektrumfÀlt. Dessa kan vara mellanband (band 2 och 66), lÄgband (band 12 och 71) eller det Wi-Fi-liknande bandet 46, som anvÀnds för extra kapacitet i tÀta centrumlÀgen. (Det finns ocksÄ ett Àldre bandnummer, 4, vilket Àr en delmÀngd pÄ 66 och som T-Mobile verkar döpa om till 66 för nyare telefoner.)

McLaren’s hĂ„rdvara kan samla 5G- och 4G-band tillsammans och kombinera dem för bĂ€ttre hastighet Ă€n 4G eller 5G ensam. Det fungerar bra tillsammans med band 2 och 66, T-Mobiles mest utbredda band för tĂ€ckning och kapacitet. Men det kan inte aggregera 5G-band n71 med T-Mobils övriga 4G-band.

(Om du vill se alla möjliga 4G-kombinationer av bÀraraggregat, njut av dina ögon.)

Band 12 och 71 Àr en tvÀtt. Du kan inte kombinera 12 och 71 pÄ en 4G-telefon hur som helst (de Àr för nÀra), sÄ du slutar utbyta antingen 12MHz av band 12 eller 10MHz av band 71, för 10MHz av 5G n71, vilket i princip skickar ett mynt frÄn ena handen till den andra. PÄ testplatser dÀr min 4G-telefon kombinerade band 2/66/71 eller 2/12/66 var hastigheterna ungefÀr desamma pÄ 5G-telefonen.

Men nĂ€r jag snubblat över band 46 – oj. Band 46 Ă€r sĂ€llsynt, men du mĂ€rker verkligen det nĂ€r det Ă€r borta. Det anvĂ€nds frĂ€mst i superbelastade utrymmen som idrottsarenor, downtowns och college campus. Jag hittade den pĂ„ Union Square pĂ„ Manhattan och förlorade mina hastigheter frĂ„n 128 Mbps med en 4G-telefon till 25,1 Mbps med en 5G-telefon.

T-Mobile 5G NYC nedladdningshastigheter

Viktigast Àr det att det inte finns nÄgon matte som fÄr dig snabbare hastigheter med 5G-telefonen pÄ en av 20MHz lÄgbandsmarknaderna. Det finns inget sÀtt att fÄ körfÀlt. Du kan lika gÀrna anvÀnda en 4G-telefon.

Varför gör det alls?

Okej, sÄ varför bry sig om att göra 5G alls pÄ 600MHz? Förutom marknadsfördelen med att sÀga att du har mycket 5G finns det en massa nya funktioner som kommer online senare 2020 som T-Mobile vill dra nytta av. NÀtverksskivning skulle göra det möjligt att tillhandahÄlla ett pÄlitligt lantligt heminternetföretag utan att hemanvÀndare fÄr sina banor trÄnga med mobila anvÀndare. Kommunikation med lÄg latens och möjligheten att ta itu med ett stort antal industriella enheter möjliggör affÀrsanvÀndningar som drönare och jordbrukssensorer. Med andra ord handlar det om framtida applikationer som inte bara fÄr internet pÄ din telefon. Dessa saker krÀver inte snabba hastigheter, men de krÀver aspekter av 5G-specifikationen som inte har aktiverats helt.

Sprint / T-Mobile-sammanslagningen skulle lÀgga till 60MHz mellanbandsspektrum till McLarens tillgÀngliga 5G-portfölj, vilket skulle öka hastigheterna avsevÀrt och ge en verklig skillnad. Sprints 5G Àr mest byggd i nÄgra av de stÀder dÀr T-Mobils lÄgband Àr svagast, som Atlanta, Dallas, Houston och New York.

Dish har ocksÄ oanvÀnda 600MHz-licenser precis bredvid de som T-Mobile anvÀnder, ofta i T-Mobiles mest begrÀnsade stÀder. En del av koncentrationsavtalet skulle innebÀra att T-Mobile fick tillgÄng till det lÄgbandsspektrumet, vilket skulle höja det till 40 MHz lÄgband eller mer i Las Vegas, Miami, New York, Seattle och andra platser dÀr T-Mobile Àr nu svag. Ookla har en karta över den kombinationen i den hÀr historien. (Obs: Ookla Àgs av Ziff Davis, PCMag.coms moderbolag.)

NÀtverken Àr alla vÀldigt komplementÀra, och om de slÄs samman Àr det en tvingande anledning att fÄ nÄgot som McLaren.

14 generaladvokater general kÀmpar för nÀrvarande sammanslagningen i domstol, i ett fall som förvÀntas pÄgÄ i cirka tre veckor. SÄ vi kan fÄ en upplösning pÄ denna saga inför det nya Äret. Om T-Mobile inte gÄr samman med Sprint, mÄste den förlita sig mer pÄ sina millimetervÄginnehav för 5G i staden, vilket innebÀr att McLaren (som inte stöder mmWave) skulle vara ett dÄligt val, och du Jag mÄste hÄlla ut för Samsung Galaxy S11, som antagligen stöder mmWave.

Jag jobbar fortfarande med en fullstĂ€ndig recension av OnePlus 7T Pro 5G McLaren. För nĂ€rvarande Ă€r det $ 899 dĂ€r OnePlus 7 Pro Ă€r $ 549 – det Ă€r en $ 350 bump. Skillnaderna Ă€r ganska mycket bara en lite snabbare processor, ett nĂ„got snabbare laddande batteri, mer lagringsutrymme och 5G. Med det sĂ€tt som jag nu förstĂ„r saker pĂ„, kan jag inte motivera det priset sĂ„vida inte telefonen fĂ„r tillgĂ„ng till Sprint och Dish-spektrumet ocksĂ„, sĂ„ hĂ„ll ett öga pĂ„ rĂ€ttsfallet.