Symantec säljer Off Name, Enterprise Business till Broadcom

Symantec, ett av de största namnen inom cybersäkerhet, har sålt av företagets namn och företagsverksamhet till Broadcom för 10,7 miljarder dollar.

Vad som återstår av Symantec kommer att fokusera på cybersäkerhet för konsumenter och småföretag genom företagets Norton-antivirus- och LifeLock-hotskyddsprodukter.

Symantecs affärssäkerhetsverksamhet går däremot samman med Broadcom, en leverantör av halvledare, Ethernet-switchar och datacenterteknik. Förra året försökte företaget att köpa Qualcomm men blev senare avvisat av Trump-administrationen.

Symantec gjorde dagens affär när företagets säkerhetsverksamhet har kämpat för att få tillväxt jämfört med året innan. Företagserbjudandena inkluderar produkter för att säkra molnservrar, datorer och företagets e-post från hackarintrång.

Samma dag tillkännagav företaget en nedskärningsplan som innebär att avskeda 7 procent av sina anställda och stänga vissa anläggningar. I ett uttalande sa Symantecs koncernchef Rick Hill att konsumentverksamheten bidrog med 90 procent av företagets rörelseresultat under årets andra kvartal.

När det gäller Broadcom planerar företaget att använda den förvärvade säkerhetsverksamheten för att hjälpa det generera ytterligare 2 miljarder dollar i framtida intäkter.

“Symantecs affärssäkerhetsverksamhet är erkänd som en etablerad ledare inom det växande säkerhetsområdet för företag och har utvecklat några av världens mest kraftfulla försvarslösningar”, säger Broadcoms VD Hock Tan i ett uttalande. “Vi ser fram emot att utvidga vårt fotavtryck av verksamhetskritisk infrastrukturprogramvara inom vår kärnbas globala 2000-kundbas.”

Förvärvet förväntas avslutas före årsskiftet i avvaktan på godkännande av myndighet. Förra året blockerade Trump-administrationen Broadcoms plan att köpa Qualcomm över nationella säkerhetsproblem. En viktig oro var att Broadcom skulle dra tillbaka FoU-investeringar i Qualcomm och öppna dörren för kinesiska företag som Huawei att ytterligare expandera i det mobila halvledarutrymmet.

Det finns inget ord ännu om vad Symantec kommer att byta namn på sig, men vi skulle inte bli förvånade om det löste sig på Norton LifeLock. År 2016 flyttade Symantec för att förvärva LifeLock för 2,3 miljarder dollar.

Relaterade Artiklar

Back to top button