Symantec sÀljer Off Name, Enterprise Business till Broadcom

Symantec sÀljer Off Name, Enterprise Business till Broadcom

Symantec, ett av de största namnen inom cybersÀkerhet, har sÄlt av företagets namn och företagsverksamhet till Broadcom för 10,7 miljarder dollar.

Vad som ÄterstÄr av Symantec kommer att fokusera pÄ cybersÀkerhet för konsumenter och smÄföretag genom företagets Norton-antivirus- och LifeLock-hotskyddsprodukter.

Symantecs affÀrssÀkerhetsverksamhet gÄr dÀremot samman med Broadcom, en leverantör av halvledare, Ethernet-switchar och datacenterteknik. Förra Äret försökte företaget att köpa Qualcomm men blev senare avvisat av Trump-administrationen.

Symantec gjorde dagens affÀr nÀr företagets sÀkerhetsverksamhet har kÀmpat för att fÄ tillvÀxt jÀmfört med Äret innan. Företagserbjudandena inkluderar produkter för att sÀkra molnservrar, datorer och företagets e-post frÄn hackarintrÄng.

Samma dag tillkÀnnagav företaget en nedskÀrningsplan som innebÀr att avskeda 7 procent av sina anstÀllda och stÀnga vissa anlÀggningar. I ett uttalande sa Symantecs koncernchef Rick Hill att konsumentverksamheten bidrog med 90 procent av företagets rörelseresultat under Ärets andra kvartal.

NÀr det gÀller Broadcom planerar företaget att anvÀnda den förvÀrvade sÀkerhetsverksamheten för att hjÀlpa det generera ytterligare 2 miljarder dollar i framtida intÀkter.

“Symantecs affĂ€rssĂ€kerhetsverksamhet Ă€r erkĂ€nd som en etablerad ledare inom det vĂ€xande sĂ€kerhetsomrĂ„det för företag och har utvecklat nĂ„gra av vĂ€rldens mest kraftfulla försvarslösningar”, sĂ€ger Broadcoms VD Hock Tan i ett uttalande. “Vi ser fram emot att utvidga vĂ„rt fotavtryck av verksamhetskritisk infrastrukturprogramvara inom vĂ„r kĂ€rnbas globala 2000-kundbas.”

FörvÀrvet förvÀntas avslutas före Ärsskiftet i avvaktan pÄ godkÀnnande av myndighet. Förra Äret blockerade Trump-administrationen Broadcoms plan att köpa Qualcomm över nationella sÀkerhetsproblem. En viktig oro var att Broadcom skulle dra tillbaka FoU-investeringar i Qualcomm och öppna dörren för kinesiska företag som Huawei att ytterligare expandera i det mobila halvledarutrymmet.

Det finns inget ord Ă€nnu om vad Symantec kommer att byta namn pĂ„ sig, men vi skulle inte bli förvĂ„nade om det löste sig pĂ„ Norton LifeLock. År 2016 flyttade Symantec för att förvĂ€rva LifeLock för 2,3 miljarder dollar.