Symantec blir NortonLifeLock

Symantec blir NortonLifeLock

Antivirusföretaget, tidigare kÀnt som Symantec, har officiellt bytt namn till NortonLifeLock.

PÄ mÄndag slutförde företaget sin försÀljning av Symantec-varumÀrket och företagets cybersÀkerhetsverksamhet till Broadcom som en del av en affÀr pÄ 10,7 miljarder dollar som tillkÀnnagavs i augusti.

Företaget fokuserar nu pÄ sÀkerhetsprodukter för konsumenter och smÄföretag med hjÀlp av LifeLock-varumÀrket, som det förvÀrvade 2016.

Även om Symantec har sĂ„lt antivirusskydd genom sin Norton-sĂ€kerhetsprogramvara i Ă„rtionden, har marknaden för produkten torkat ut. EfterfrĂ„gan pĂ„ datorer har till stor del varit stillastĂ„ende de senaste Ă„ren och gratis antivirusprogram, inklusive Windows Defender, har framstĂ„tt som ett livskraftigt alternativ till betalda sĂ€kerhetsprodukter, enligt forskningsföretaget Forrester.

LifeLock-varumÀrket har Ä andra sidan försökt dra nytta av det vÀxande hotet om hackare som missbrukar den personliga information som lÀckt ut frÄn dataintrÄng. De betalda LifeLock-produkterna kan ocksÄ skydda dina enheter frÄn skadlig kod, men de har till stor del marknadsförts som identitetsskyddstjÀnster för att övervaka ditt kreditbetyg och förhindra bedragare frÄn att kapa ditt personnummer. Andra förmÄner inkluderar tillgÄng till företagets VPN och Äterbetalningar om hackare bryter mot dina bankkonton och stjÀl dina pengar.

IntĂ€kterna har varit tillrĂ€ckligt starka för att Symantec bestĂ€mde sig för att bli en “pure-play CyberSafety-verksamhet”, som företagets CFO Vincent Pilette uttryckte det i mĂ„ndagens tillkĂ€nnagivande. För nĂ€rvarande börjar LifeLock-produkter med 9,99 dollar i mĂ„naden, vilket kan uppgraderas till 19,99 dollar eller 25,99 dollar i mĂ„naden. (Det finns naturligtvis gratis kreditövervakningstjĂ€nster tillgĂ€ngliga, som Credit Karma.)

Symantec-varumĂ€rket kommer att leva vidare som ett företag cybersĂ€kerhetsavdelning under Broadcom, en leverantör av halvledare, lagring och nĂ€tverksutrustning. Broadcom planerar att anvĂ€nda förvĂ€rvet för att hjĂ€lpa det att utveckla “affĂ€rskritisk infrastrukturprogramvara” till företag.