Switch Class-Action-rÀttegÄngen inkluderar nu Switch Lite

Switch Class-Action-rÀttegÄngen inkluderar nu Switch Lite

Nintendos advokater Àr sÀker pÄ att vara upptagna nÀr vi gÄr in pÄ semestern eftersom en grupptalan över Joy-Con-drift bara har förlÀngts till att omfatta Switch Lite.

RÀttegÄngen inlÀmnades i juli efter flera fall av Joy-Con-controllers som registrerade rörelse utan anvÀndarinmatning. Detta kallas drivande, och det Àr mer Àn lite irriterande för spelare. RÀttegÄngen hÀvdar att Joy-Cons Àr defekta och sÀkerhetskopierar det med sidor med exempel frÄn Switch ($ 299,99 pÄ GameStop) Àgare om varför det Àr oacceptabelt.

Som Engadget rapporterar har klassÄtgÀrden nu utökats till att inkludera den nyligen slÀppta Switch Lite. Vi rapporterade förra veckan att Lite-Àgare redan hade liknande driftproblem bara ett par dagar efter lanseringen, sÄ det stÀmmer att Lite bör inkluderas i den hÀr ÄtgÀrden.

För Nintendo Àr det ett stort misslyckande frÄn hÄrdvarudesignteamet, men ocksÄ nÀr det gÀller att lyssna pÄ feedback och undersöka rapporterade problem. Nintendo visste om drivproblemet, men bestÀmde sig för att starta Switch Lite utan att fixa det. Varför ta risken?

Konsekvenserna för Nintendo Ă€r potentiellt mycket kostsamma, inte bara nĂ€r det gĂ€ller pengar utan ocksĂ„ rykte. RĂ€ttegĂ„ngen krĂ€ver en juryrĂ€ttegĂ„ng, ekonomiska pĂ„följder och “ytterligare befrielse” samtidigt som Nintendo riskerar att Switch blir mĂ€rkt felaktigt, vilket kan pĂ„verka försĂ€ljningen allvarligt. Gratis reparationer erbjuds tyst, men Switch Lite-Ă€gare kommer inte att uppskatta att förlora sin handhĂ„llen i flera dagar, sĂ€rskilt eftersom de bara har Ă€gt den i nĂ„gra dagar / veckor och inte kan vara sĂ€ker pĂ„ att den fixade Lite de fĂ„r tillbaka vann ” t bryta igen.