Swiss Post Grounds Delivery Drones After Crash Near Kids

Swiss Post bestämde sig för att markera sin autotnoma drone leverans flotta efter att en drabbats av ett katastrofalt misslyckande vilket resulterade i att det blev en hård landning bara 150 meter bort från en grupp små barn.

Som TechCrunch rapporterar, driver Swiss Post en droneleveransservice för att transportera laboratorieprover från ett medicinskt centrum för prioriterade fall, med drönare som drivs av Matternet. I januari placerade en av drönarna sin nödfallskärm och gjorde en mjuk landning efter att ett GPS-maskinvarufel inträffade. Det är dock den andra händelsen som resulterade i att flottan jordades.

Den 9 maj föll en drönare till marken över en Zürichskog, men också mycket nära en grupp dagis. Dronan hade än en gång försökt sätta in sin nödfallskärm, men fallskärmsrepet avskärdes vilket resulterade i att den 26 pund drönare kom in i ett fritt fall och kraschade. Lyckligtvis skadades ingen.

Swiss Post säger att ytterligare åtgärder införs efter vägledning från Swiss Transport Safety Investigation Board (STSB). Dessa inkluderar att förstärka fallskärmsrepet med metallflätning samt att lägga till ett andra rep. Dronorna är programmerade att avge en skingrande visselpipa när en nödlandning utförs, men denna visselpipa kommer nu att göras högre för att bli mer märkbar av människor på marken.

Som en extra försiktighet ställer Swiss Post också säkerhetsmarginaler för flygdrift 20 procent lägre än Federal Office of Civil Aviation kräver. Det betyder att drönare endast får flyga om konstant vind inte är större än 6m / s och vindstöd är under 10m / s. Dronan kommer nu endast att kunna resa med 17m / s i motsats till dess tidigare maximala 20m / s. Man hoppas att alla dessa säkerhetsåtgärder gör att leveranserna kan börja igen snart.

Om autonoma droneleveranser är framtiden måste de utrustas med ofelbara säkerhetssystem i händelse av ett katastrofalt fel. En tung leveransdron som gör en hård landning så nära barn är en mycket tydlig påminnelse om varför detta är så viktigt.

Relaterade Artiklar

Back to top button