Swiss Post Grounds Delivery Drones After Crash Near Kids

Swiss Post Grounds Delivery Drones After Crash Near Kids

Swiss Post bestÀmde sig för att markera sin autotnoma drone leverans flotta efter att en drabbats av ett katastrofalt misslyckande vilket resulterade i att det blev en hÄrd landning bara 150 meter bort frÄn en grupp smÄ barn.

Som TechCrunch rapporterar, driver Swiss Post en droneleveransservice för att transportera laboratorieprover frÄn ett medicinskt centrum för prioriterade fall, med drönare som drivs av Matternet. I januari placerade en av drönarna sin nödfallskÀrm och gjorde en mjuk landning efter att ett GPS-maskinvarufel intrÀffade. Det Àr dock den andra hÀndelsen som resulterade i att flottan jordades.

Den 9 maj föll en drönare till marken över en ZĂŒrichskog, men ocksĂ„ mycket nĂ€ra en grupp dagis. Dronan hade Ă€n en gĂ„ng försökt sĂ€tta in sin nödfallskĂ€rm, men fallskĂ€rmsrepet avskĂ€rdes vilket resulterade i att den 26 pund drönare kom in i ett fritt fall och kraschade. Lyckligtvis skadades ingen.

Swiss Post sÀger att ytterligare ÄtgÀrder införs efter vÀgledning frÄn Swiss Transport Safety Investigation Board (STSB). Dessa inkluderar att förstÀrka fallskÀrmsrepet med metallflÀtning samt att lÀgga till ett andra rep. Dronorna Àr programmerade att avge en skingrande visselpipa nÀr en nödlandning utförs, men denna visselpipa kommer nu att göras högre för att bli mer mÀrkbar av mÀnniskor pÄ marken.

Som en extra försiktighet stÀller Swiss Post ocksÄ sÀkerhetsmarginaler för flygdrift 20 procent lÀgre Àn Federal Office of Civil Aviation krÀver. Det betyder att drönare endast fÄr flyga om konstant vind inte Àr större Àn 6m / s och vindstöd Àr under 10m / s. Dronan kommer nu endast att kunna resa med 17m / s i motsats till dess tidigare maximala 20m / s. Man hoppas att alla dessa sÀkerhetsÄtgÀrder gör att leveranserna kan börja igen snart.

Om autonoma droneleveranser Àr framtiden mÄste de utrustas med ofelbara sÀkerhetssystem i hÀndelse av ett katastrofalt fel. En tung leveransdron som gör en hÄrd landning sÄ nÀra barn Àr en mycket tydlig pÄminnelse om varför detta Àr sÄ viktigt.