Styr din Xbox One med Google Assistant

Styr din Xbox One med Google Assistant

Xbox One-Àgare har redan möjlighet att styra sin konsol med Alexa eller Cortana, men nu Àr Google Assistant instÀlld pÄ att gÄ med dem.

Idag meddelade Microsoft att de digitala assistentfunktionerna pÄ Xbox One ($ 499,00 pÄ Amazon Canada) expanderar med Xbox Action för Google Assistant. För nÀrvarande Àr det tillgÀngligt i beta-form och endast pÄ engelska, men planen Àr en bredare release pÄ hösten tillsammans med utökat sprÄkstöd som tillhandahÄlls via Google.

För att kunna registrera sig för beta mĂ„ste du gĂ„ med i Xbox Google Group med det Google-konto som du tĂ€nker anvĂ€nda med Assistent. NĂ€r du har registrerat dig, logga in pĂ„ din Xbox, sedan i Google Home-appen (iOS eller Android) stĂ€ller du in en ny enhet och söker efter [beta]Xbox-post som ska listas i “Har nĂ„got redan konfigurerats?” NĂ€r du vĂ€l har valt, logga in pĂ„ det Microsoft-konto som Ă€r kopplat till din Xbox och följ instruktionerna.

Med den lÀnk som görs Àr det nu möjligt att anvÀnda Google Assistant för att slÄ pÄ eller av konsolen, starta spel och appar, pausa och spela upp videor, ta skÀrmdumpar och justera volymen för att bara nÀmna nÄgra av anvÀndningarna. Den fullstÀndiga listan över kompatibla kommandon finns pÄ Xbox Insiders subreddit.

Microsoft vill ha massor av feedback om hur bra ÄtgÀrden utför sÄ att den kan trÀna pÄ kinksna innan en bredare lansering pÄ hösten. Xbox-teamet lovar ocksÄ att detta bara Àr början pÄ röstkontroll för konsolen och avser att fortsÀtta att utöka funktionerna. Jag misstÀnker att röstkontroll kommer att vara en lanseringsdag i Project Scarlett.