Styr din Xbox One med Google Assistant

Xbox One-ägare har redan möjlighet att styra sin konsol med Alexa eller Cortana, men nu är Google Assistant inställd på att gå med dem.

Idag meddelade Microsoft att de digitala assistentfunktionerna på Xbox One ($ 499,00 på Amazon Canada) expanderar med Xbox Action för Google Assistant. För närvarande är det tillgängligt i beta-form och endast på engelska, men planen är en bredare release på hösten tillsammans med utökat språkstöd som tillhandahålls via Google.

För att kunna registrera sig för beta måste du gå med i Xbox Google Group med det Google-konto som du tänker använda med Assistent. När du har registrerat dig, logga in på din Xbox, sedan i Google Home-appen (iOS eller Android) ställer du in en ny enhet och söker efter [beta]Xbox-post som ska listas i “Har något redan konfigurerats?” När du väl har valt, logga in på det Microsoft-konto som är kopplat till din Xbox och följ instruktionerna.

Med den länk som görs är det nu möjligt att använda Google Assistant för att slå på eller av konsolen, starta spel och appar, pausa och spela upp videor, ta skärmdumpar och justera volymen för att bara nämna några av användningarna. Den fullständiga listan över kompatibla kommandon finns på Xbox Insiders subreddit.

Microsoft vill ha massor av feedback om hur bra åtgärden utför så att den kan träna på kinksna innan en bredare lansering på hösten. Xbox-teamet lovar också att detta bara är början på röstkontroll för konsolen och avser att fortsätta att utöka funktionerna. Jag misstänker att röstkontroll kommer att vara en lanseringsdag i Project Scarlett.

Relaterade Artiklar

Back to top button