Stulna Facebook-hÄrddiskar Àventyrar 29 000 anstÀllda

Stulna Facebook-hÄrddiskar Àventyrar 29 000 anstÀllda

AnstÀllda pÄ Facebook kan vara i fara för att fÄ sin identitet stulen. En anstÀlld inom löneavdelningen fick sitt fordon inbrutet och tjuven gick ivÀg med okrypterade hÄrddiskar, enligt Bloomberg. Det verkar som om nÄgonstans runt 29 000 anstÀllda i USA Àr i fara.

HÄrddiskarna innehÄller personlig information som namn, bankkonton och de sista fyra siffrorna i personnummer. Dessutom ingÄr medarbetarprofiler med löner, bonusar och kapitalbestÀmmelser. All lönedata pÄ hÄrddiskarna tillhör anstÀllda som var pÄ Facebook 2018.

Facebook föreslÄr att tjuven inte hade nÄgon aning om att hÄrddiskar fanns i fordonet, men det Àr okÀnt om artiklarna kommer att överlÀmnas till hackare som kan extrahera data.

“Vi arbetade med brottsbekĂ€mpning nĂ€r de undersökte ett nyligen inbrott i bilen och stöld av en anstĂ€llds vĂ€ska som innehöll företagsutrustning med information om anstĂ€lldas löner,” sa en Facebook-talesman till CNET. “Vi har inte sett nĂ„gra bevis för missbruk och tror att detta var ett smash-and-grab-brott snarare Ă€n ett försök att stjĂ€la information om anstĂ€llda.”

Tre dagar efter fordonets inbrott upptÀckte Facebook att hÄrddiskarna inte lÀngre fanns pÄ platsen. Den avslutade en rÀttsmedicinsk utredning den 29 november för att identifiera mÀngden personlig information i riskzonen. Facebook varnade berörda anstÀllda den 13 december.

I efterdyningarna av denna hĂ€ndelse vidtog Facebook “disciplinĂ€ra Ă„tgĂ€rder” mot den anstĂ€llde som lĂ€mnade sitt kontor med hĂ„rddiskarna. Facebook diskuterade inte om den anstĂ€llde har varit tillfĂ€llig eller avskedad. Det Menlo Park-baserade företaget har fortsatt att arbeta med brottsbekĂ€mpning för att hitta hĂ„rddiskarna och Ă„terstĂ€lla all personlig information om dem. För nĂ€rvarande uppmanas anstĂ€llda att meddela sina banker om hĂ€ndelsen.

Facebook sÀger ocksÄ att det kommer att betala i tvÄ Är av en tjÀnst för övervakning av identitetsstöld. Personuppgifter verkar inte vara mÄlet för förövaren, men de anstÀllda behöver fortfarande vidta lÀmpliga ÄtgÀrder i ett försök att skydda sin identitet och finansiella konton.