Stressad? Ta en “Teeny Break” med denna webblĂ€sartillĂ€gg

 Stressad?  Ta en

För att bekĂ€mpa överbelastning av uppgifter har jag anvĂ€nt ett nytt Chrome-tillĂ€gg som heter Teeny Breaks. Varje gĂ„ng jag öppnar en ny flik ger det mig en inspirerande helskĂ€rmsövertagningsvisual med hĂ€lsotips, och – det Ă€r den aspekten jag verkligen gillar – en lĂ€nk till en vetenskaplig uppsats. Visserligen sugs jag ofta in i att lĂ€sa dessa papper snarare Ă€n att ta den föreslagna paus / promenad / andetag. Men det Ă€r en vĂ€lkommen avledning.

Teeny Breaks byggdes av parisiskfödda Anne-Laure Le Cunff, en före detta Googler som arbetade pĂ„ teknikjĂ€ttens globala digitala hĂ€lsoteam i Silicon Valley. Nu baserad i London delar Le Cunff sin tid mellan att köra Ness Labs, en startinkubator och konsultverksamhet, och att studera för en MSc i neurovetenskap vid King’s College, London. HĂ€r redigeras och sammanfattas utdrag ur vĂ„rt samtal.

Anne-Laure, lÄt oss börja med din favoritupplevelse frÄn dina Google-Är.
[ALC] PĂ„ Google fĂ„r du spendera 20 procent av din tid pĂ„ icke-centrala arbetsuppgifter, sĂ„ jag gick med i ett litet “Solve for X” -team – tankesmedelskonceptet som spunnades ur [moonshot factory] Google[x]. Som en del av detta arbete organiserade jag brainstorms mellan tillverkare och pionjĂ€rer. Den fantastiska upplevelsen inspirerade mig senare att frĂ€mja samarbeten mellan högt begĂ„vade mĂ€nniskor via mitt projekt Maker Mag och mitt eget företag Ness Labs.

LĂ„t oss prata om Teeny Breaks. Är det sant att du kodade och lanserade hela produkten under en 24-timmars hackathon medan du livestreamades pĂ„ Twitch?
Ja det Àr det. Det skulle vara omöjligt att bygga en komplex applikation pÄ 24 timmar, men det Àr tillrÀckligt med tid att skapa en minsta livskraftig produkt och se om vÀrdepropositionen resonerar med din mÄlgrupp. I grund och botten Àr det förutsÀttningen bakom 24-timmars Startup Challenge. Livestreaming processen gjorde det möjligt för mig att be om hjÀlp frÄn de som tittade pÄ nÀr jag fastnade och sÄg till att jag var produktiv. Det finns ingen surfning pÄ Reddit nÀr alla kan se din skÀrm.

Evenemanget lockade ocksĂ„ en stor publik, vilket innebar att Teeny Breaks trĂ€ffade förstasidan pĂ„ Product Hunt direkt och fortsatte att vinna Product Hunt Maker Festival i kategorin “Brain”. Men det Ă€r gratis, sĂ„ vad Ă€r din affĂ€rsmodell?
Som Teeny Breaks vann tredje priset [$250] i 24-timmars Startup Challenge, antar jag att jag kan sÀga att det var lönsamt frÄn första dagen. []. PÄ allvar tar jag inte betalt för produkten eftersom det Àr en del av ett större ekosystem som jag bygger pÄ Ness Labs kring produkter och lösningar med fokus pÄ vÀlbefinnande, kreativitet och kultur. För att stödja detta arbete erbjuder vi betalda konsultationer till entreprenörer och tillverkare, vilket hjÀlper dem att fÄ klarhet i sitt arbete genom produktstrategi och konsumentpsykologi.

Teeny Breaks

Varje uppfriskningsskĂ€rm för Teeny Breaks har en lĂ€nk till en akademisk uppsats som “Glukos roll i att reglera hjĂ€rnan och kognitionen.” Den vetenskapliga grunden Ă€r definitivt en vĂ€lkommen förĂ€ndring i detta utrymme.
Det hÀr Àr nÄgot jag verkligen bryr mig om eftersom det Àr sÄ mycket skitsnack som hÀnder i hÀlsovektorn, och jag tror att konsumenterna blir alltmer försiktiga med tvivelaktiga pÄstÄenden frÄn överdrivna marknadsförare. NÀr jag lÀser den senaste wellnessartikeln kontrollerar jag alltid kÀllor och tar mig tid att bÄde lÀsa peer-reviewed publicerade artiklar och identifiera finansieringsorganen bakom forskningen. De flesta mÀnniskor inser inte hur mycket forskning som finansieras av just de företag som försöker sÀlja en hÀlsoprodukt till dem.

Det hÀr Àr inte din första wellnessstart. Efter att ha lÀmnat Google och ÄtervÀnt till Storbritannien byggde du Lysa, en datadriven vÄrdbud.
Av olika skĂ€l fungerade Lysa helt enkelt inte till slut. För att vara Ă€rlig var förra Ă„ret omvandlande för mig. Min grundare och jag kĂ€mpade för att komma överens om en gemensam vision för Lysa nĂ€r jag trĂ€ffades [Reid Hoffman’s] Entreprenör Första laget. De uppmanade oss att bryta upp och ansöka om nĂ€sta kohort.

Hur var Entrepreneur First?
Intensiv. Jag trĂ€ffade 80 potentiella grundare, alla otroligt smarta och drivna, och bildade ett team med en av dem. Även om vi arbetade riktigt bra tillsammans och gjorde stora framsteg lyckades vi inte komma med en gedigen affĂ€rsmodell inom tre mĂ„naders kohortens tidslinje. Vi kan göra nĂ„got i framtiden, vem vet? Men hela upplevelsen var ovĂ€rderlig, för det fick mig att inse att jag inte vill göra en ny start pĂ„ det traditionella sĂ€ttet. Jag vill inte att VC ska vara mina intressenter; Jag vill att mina kunder ska vara mina intressenter. Jag vill inte bygga en enhörning. Jag vill bygga en zebra.

Förklara vad du menar med ett “zebraföretag”.
Zebrarörelsen kĂ€mpar för hĂ„llbara företag. Med Indie.vc: “Verkliga företag tillverkar produkter och sĂ€ljer dem för vinst. De fokuserar pĂ„ kunder, intĂ€kter och lönsamhet. Inte investerare, vĂ€rderingar och nĂ€sta finansierbara milstolpar.”

Är det dĂ€rför du identifierar dig som en indiemaker?
Ja. Att vara en indiemaker Àr perfekt anpassad till dessa vÀrden.

SlumpmÀssig frÄga: Àr du en sjÀlvlÀrd kodare? Jag sÄg att du nyligen har bidragit med kalkylbladstidshackare till GitHub med Node.js och Bootstrap.
Jag Àr! Jag började tippa med kod nÀr jag var omkring 12, men började bara lÀra mig allvarligt ganska nyligen. Jag Àr vÀldigt tacksam för Udemy, som erbjuder mÄnga kodningskurser till ett överkomligt pris, och för Twitter, dÀr jag ber andra tillverkare om hjÀlp om jag fastnar. Att göra den hÀr guiden pÄ GitHub var ett bra sÀtt för mig att ta hand om Àmnet. Att lÀra genom att undervisa Àr kraftfullt.

PĂ„ den anteckningen, vad fick dig att bestĂ€mma dig för att gĂ„ tillbaka till skolan för att studera för en MSc i tillĂ€mpad neurovetenskap vid King’s College, London?
Jag Àr en stor föresprÄkare för livslÄngt lÀrande: Jag lÀser och tittar alltid pÄ tutorials för att lÀra mig om intressanta Àmnen, och jag har fascinerats av mÀnniskans medvetande och sinnets biologi sÄ lÄngt jag kan minnas. För att jag ska kunna skapa riktigt anvÀndbara produkter som hjÀlper mÀnniskor att bli lyckligare och friskare, tycker jag att det Àr viktigt att förstÄ de komplexa neurala interaktioner som formar tankar, minnen, kÀnslor och drömmar och i slutÀndan gör oss mÀnskliga. Att fÄ mina mÀstare kommer att ge mig utrymme att driva denna fascination och ocksÄ ge mig sjÀlvförtroende och trovÀrdighet för att bygga nÀsta svit med appar pÄ Ness Labs.

Slutligen Àr du domare i Fixathon: den fyra veckors hackathon för att ÄtgÀrda klimatkrisen, som startar i helgen. Vilken typ av hack kommer du att leta efter?
Det hÀr Àr ett Àmne som jag Àlskar. Jag Àr nyfiken pÄ att se deltagarnas kodfunktioner som möjliggör subtila förÀndringar i anvÀndarnas beteende utan för mycket kognitiv belastning, men ger verklig inverkan. Jag ser verkligen fram emot det.

Vad Àr nÀsta för dig?
Jag Àr en del av den nuvarande YC Startup School-kohorten, en online-accelerator, som fÄr grundare frÄn idé till första kunder inom tre mÄnader. Jag kommer att frÀmja mina idéer frÄn Teeny Breaks och lansera en mer ambitiös produkt kring uppbyggnad av emotionell motstÄndskraft.