‘Stressad’ och ‘utsliten’ Ă€r de bĂ€sta beskrivarna för mĂ€nniskor som ser politik online

'Stressad' och 'utsliten' Àr de bÀsta beskrivarna för mÀnniskor som ser politik online

KÀnner du dig krossande slitage pÄ din psyke vid tanken pÄ att gÄ online och se ett politiskt inlÀgg? Du Àr verkligen inte ensam. En studie som genomfördes i juni i tvÄ veckor av Pew Research Center visade att hela 46 procent av de sociala medianvÀndarna Àr helt slitna av mÀngden politiska inlÀgg och diskussioner de möter. Det Àr lÄngt upp frÄn de 37 procent som var nedslitna till en nub i valcykeln 2016. Du kan se resultaten ovan i en tabell frÄn vÄra partners pÄ Statista.

Why Axis Bug

Endast 15 procent av vÀljarna vill faktiskt lÀsa om det hÀr under sina besök pÄ Facebook, Twitter, Instagram och andra plattformar. Det Àr nere Àn 20 procent för tre Är sedan.

Siffrorna brukar vara desamma för bÄde mÀn och kvinnor i Äldrarna 18 till oÀndlighet. Den största demografiska förÀndringen Àr att vita mÀnniskor Àr mer slitna pÄ det med 52 procent Àn icke-vita mÀnniskor med 36 procent.

The Why Axis - Pew - White Social media Users Warning Out by Politics

Vad Àr den största stressorn för mÀnniskor som arbetar med politik online? Diskuterar det faktiskt. Att engagera mÀnniskor de inte hÄller med Àr i allmÀnhet dÄligt för 68 procent av mÀnniskorna (jÀmfört med 59 procent tillbaka 2016). NÀr de pratar med mÀnniskor med en annan politisk övertalning online, 67 procent upptÀcker att de har Ànnu mindre gemensamt politiskt Àn de trodde att gÄ in.

Intressant Àr att republikaner, eller mÀnniskor som lutar sig Ät höger, Àr mer slitna av politiska diskussioner (51 procent) Àn vÀnsterhÀnseende och demokrater (43 procent).

Detta resultat har förmodligen oroat dig för en viss demografi: millennials. (BTW, Pew definierar ett Ă„rtusende som alla födda mellan 1981 och 1996 – sĂ„ alla i Ă„ldrarna 23 till 38 frĂ„n och med i Ă„r.) I en helt orelaterad undersökning av 2010 amerikanska Ă„rtusenden av Lhasa OMS (de gick med mĂ€nniskor i Ă„ldern 18 till 37), 80 procent kĂ€nner stress flera gĂ„nger i veckan, med kvinnor som stressar mest (83 procent). Fyrtio procent kĂ€nner det dagligen. Och 91 procent av dessa svarande sa att tjĂ€na mer pengar skulle lindra deras stress.

Orsakerna inkluderar skuld (78 procent), den konkurrensutsatta arbetsmarknaden (76 procent), dyr sjukvÄrd (70 procent), nationens framtid (64 procent) och det politiska klimatet (63 procent). De tvÄ sista Àr Ànnu högre Àn Pews slitna siffror ovan.

Teknologirelaterade stressfaktorer ligger lÀngst ner pÄ listan men har fortfarande höga siffror: Tech- eller medieöverbelastning Àr 56 procent, socialt tryck online 55 procent, risk för identitetsstöld 29 procent och mobbning online Àven för dem som Àr utanför gymnasiet Àr en belastning för 26 procent.

Varför Axis-diagram - ToppkÀllor för stress för Ärtusenden

TvÄ av fem Ärtusenden tycker inte om att vara en börda Àven om de har mÀnniskor att stödja dem; en av fem tror att de inte har nÄgot stödsystem alls. Effekten orsakar kÀnslomÀssiga biverkningar, beteendebiverkningar (socialt tillbakadragande Àr upp till 54 procent!), Och ja, fysiska biverkningar: Speciellt trötthet sliter 64 procent av dem.

Om det inte Àr politik som sliter oss, Àr det bara livet.