‘Stressad’ och ‘utsliten’ är de bästa beskrivarna för människor som ser politik online

Känner du dig krossande slitage på din psyke vid tanken på att gå online och se ett politiskt inlägg? Du är verkligen inte ensam. En studie som genomfördes i juni i två veckor av Pew Research Center visade att hela 46 procent av de sociala medianvändarna är helt slitna av mängden politiska inlägg och diskussioner de möter. Det är långt upp från de 37 procent som var nedslitna till en nub i valcykeln 2016. Du kan se resultaten ovan i en tabell från våra partners på Statista.

Why Axis Bug

Endast 15 procent av väljarna vill faktiskt läsa om det här under sina besök på Facebook, Twitter, Instagram och andra plattformar. Det är nere än 20 procent för tre år sedan.

Siffrorna brukar vara desamma för både män och kvinnor i åldrarna 18 till oändlighet. Den största demografiska förändringen är att vita människor är mer slitna på det med 52 procent än icke-vita människor med 36 procent.

The Why Axis - Pew - White Social media Users Warning Out by Politics

Vad är den största stressorn för människor som arbetar med politik online? Diskuterar det faktiskt. Att engagera människor de inte håller med är i allmänhet dåligt för 68 procent av människorna (jämfört med 59 procent tillbaka 2016). När de pratar med människor med en annan politisk övertalning online, 67 procent upptäcker att de har ännu mindre gemensamt politiskt än de trodde att gå in.

Intressant är att republikaner, eller människor som lutar sig åt höger, är mer slitna av politiska diskussioner (51 procent) än vänsterhänseende och demokrater (43 procent).

Detta resultat har förmodligen oroat dig för en viss demografi: millennials. (BTW, Pew definierar ett årtusende som alla födda mellan 1981 och 1996 – så alla i åldrarna 23 till 38 från och med i år.) I en helt orelaterad undersökning av 2010 amerikanska årtusenden av Lhasa OMS (de gick med människor i åldern 18 till 37), 80 procent känner stress flera gånger i veckan, med kvinnor som stressar mest (83 procent). Fyrtio procent känner det dagligen. Och 91 procent av dessa svarande sa att tjäna mer pengar skulle lindra deras stress.

Orsakerna inkluderar skuld (78 procent), den konkurrensutsatta arbetsmarknaden (76 procent), dyr sjukvård (70 procent), nationens framtid (64 procent) och det politiska klimatet (63 procent). De två sista är ännu högre än Pews slitna siffror ovan.

Teknologirelaterade stressfaktorer ligger längst ner på listan men har fortfarande höga siffror: Tech- eller medieöverbelastning är 56 procent, socialt tryck online 55 procent, risk för identitetsstöld 29 procent och mobbning online även för dem som är utanför gymnasiet är en belastning för 26 procent.

Varför Axis-diagram - Toppkällor för stress för årtusenden

Två av fem årtusenden tycker inte om att vara en börda även om de har människor att stödja dem; en av fem tror att de inte har något stödsystem alls. Effekten orsakar känslomässiga biverkningar, beteendebiverkningar (socialt tillbakadragande är upp till 54 procent!), Och ja, fysiska biverkningar: Speciellt trötthet sliter 64 procent av dem.

Om det inte är politik som sliter oss, är det bara livet.

Relaterade Artiklar

Back to top button